شناسهٔ خبر: 69744069 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

امشب، آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را از دست ندهید!

از بامداد روز شنبه به وقت ایران، می‌توانید آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را در آسمان رویت کنید. ماه کامل ۱۴۰۳ در کنار خوشه پروین یا هفت خواهر قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجت‌نیوز، بسیاری از ما عاشق فضا و نجوم هستیم و از تماشای اجرام آسمانی لذت می‌بریم. حتی گاهی اوقات که ایستگاه فضایی بین المللی در حال عبور از آسمان شب است، انسان‌های زیادی صبورانه منتظر رد شدن آن هستند. ماه یکی از مهم‌ترین اجرامی است که همواره از روی زمین دیده می‌شود و هر زمان که به آسمان نگاه کنید، آن را خواهید دید.

در یک سال کامل، ماه شکل‌های گوناگونی به خود می‌گیرد و گاهی اوقات تنها هلالی از آن دیده می‌شود و گاه به شکل کامل و یک ابرماه قابل رویت خواهد بود. اگر از علاقه‌مندان به تماشای ماه هستید، خبر خوب این است که از روز شنبه مورخ ۲۶ آبان ماه سال جاری، می‌توانید به آسمان نگاه کنید و ماه سگ آبی را ببینید.

امشب، آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را از دست ندهید!

آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را از دست ندهید

ابرماه مشهور به «ماه سگ آبی» که آخرین ماه کامل سال ۲۰۲۴ میلادی به حساب می‌آید، از ساعت ۰۰:۵۸ بامداد به وقت ایران قابل رویت است و در کنار خوسه پروین یا هفت خواهر قرار دارد. تاکنون سه ابرماه در سال جاری داشته‌ایم و سگ آبی، آخرین آن‌هاست. بنابراین تماشای آن را نباید از دست بدهید.

فلسفه اینکه چهارمین ابرماه سال را «ماه سگ آبی» می‌خوانند از این قرار است که در سال ۱۹۳۰ میلادی، یک کشاورز شروع کرد به اسم گذاشتن روی ابرماه‌ها و وقتی به چهارمین آن‌ها رسید، چند سگ آبی را دید که مشغول جمع آوری غذا بودند. به همین خاطر نام این ماه کامل را سگ آبی گذاشت.

از امروز جمعه مورخ ۲۵ آبان ماه، ابرماه در آسمان قابل رویت خواهد بود، اما امکان تماشای آن برای ما ایرانی‌ها از بامداد شنبه فراهم می‌شود. ناظران در سراسر جهان از همین لحظه می‌توانند به تماشای آخرین ابرماه سال بپردازند. خوشه پروین متشکل از هفت ستاره است و به همین خاطر با نام هفت خواهر هم شناخته می‌شود. البته از امشب به خاطر روشنایی زیاد ابرماه، رویت این خوشه دشوار خواهد شد.

علاوه بر این باید یادآور شویم که ضمن تماشای ماه کامل می‌توانید عطارد، زهره و زحل را در کنار آن ببینید. زهره در سمت جنوب غربی و عطارد بالاتر از آن دیده می‌شوند. چهارمین سیاره هم مشتری است که دو ساعت بعد از ظهور ابرماه از قسمت شرقی آسمان بالا می‌آید.

۲۲۷۲۲۷

امشب، آخرین ابرماه ۲۰۲۴ را از دست ندهید!