شناسهٔ خبر: 69741827 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق (ع):

مطالبه‌گری؛ بدگویی و عیب‌جویی نیست

غلامی گفت: در مطالبه‌گری باید مواردی مطرح شود تا امید در جامعه افزایش پیدا کند و مردم نسبت به انجام خوبی‌ها بدبین نشوند؛ بر همین اساس مطالبه‌گری بدگویی و عیب‌جویی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «علی غلامی» عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در همایش بایدها و نبایدهای مطالبه‌گری ویژه تشکل‌های مردمی که با حضور دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر خراسان رضوی، رئیس بسیج اصناف استان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد و نمایندگان تشکل‌های مردمی در شورای شهر مشهد برگزار شد، اظهار داشت: گاهی وارد مقوله‌ای می‌شویم اما شناخت اولیه از موضوع را در حد کافی نداریم و همین امر باعث می‌شود از وظیفه اصلی غافل شویم.

وی با استناد به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص مطالبه‌گری افزود: تقویت گفتمان‌های اصلی انقلاب اسلامی، مطالبه‌گری‌ها منطقی و بدونِ مخرجِ مشترک با دشمن و همراهی مطالبه‌گری با ارائه راه‌حل‌های درست از مهم‌ترین عوامل اجرای مطالبه‌گری صحیح است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام ادامه داد: شناسایی دقیق بستر بی‌عدالتی، بیان ناصحانه در امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر، ارائه راهکار و پیگیری مجدانه حل مسئله در مطالبه‌گری صحیح تأثیرگذار است.

غلامی دوری از چالش، عدالت‌خواهی و عدم بدگویی را از عوامل راهکارهای مطالبه‌گری مصداقی برشمرد و تصریح کرد: برخی افراد در مطالبه‌گری به سمت چالش درست‌کردن می‌روند و از مسیر اصلی مطالبه‌گری خارج می‌شوند. در مطالبه‌گری باید مواردی مطرح شود تا امید در جامعه افزایش پیدا کند و مردم نسبت به انجام خوبی‌ها بدبین نشوند؛ بر همین اساس مطالبه‌گری بدگویی و عیب‌جویی نیست.

وی با اشاره به ریشه مطالبه‌گری غلط و نامناسب عنوان داشت: استبداد تاریخی، ایجاد فضای امنیتی نابجا که هزینه مطالبه صحیح را افزایش می‌دهد، تعارض منافع که مسیر مطالبه را منحرف کرده، حاکم شدن تعلقات سیاسی و جهانی، تعلیق و تنازل مطالبه‌گری به موضوعات موردی، تمرکز بر معلول و عدم توجه به خودسازی پیش از عدالت‌خواهی از عوامل مطالبه‌گری غلط و نامناسب است.

 عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام خاطرنشان کرد: حس مسئولیت نسبت به اصل موضوع، کنشگری و مشارکت فعالانه و ارائه راهکار، حاکمیت در صورت خیرخواهی، تشکل‌سازی، افزایش همنوایی گروهی، نگاه جامع بلندمدت، صبر و تحمل، موقعیت‌شناسی از مهم‌ترین فاکتورهای بایدهای مطالبه‌گری است.

انتهای پیام/