سلبریتی ها هیچوقت با گجت ها و محصولات دیجیتالی غریبه نبودهاند. امروز تعدادی از جذابترین گجتهای اخیر که توسط سلبریتی ها تولید و معرفی شده را معرفی خواهیم کرد.
در دنیای سرمایهداری امروز سلبریتیها مهرههای مهمی به شمار میروند که با بهرهگیری از محبوبیت فراوان خود دنبال فروش محصولات متعددشان به افراد مختلف سرتاسر دنیا هستند و با نفوذی که روی طرفدارانشان دارند میتوانند برندسازی قدرتمندی انجام دهند. در گذشته شاهد عرضه محصولات مختلفی از سوی سلبریتیهای بودهایم که برخی همانند کفشهای «ایر جردن» نایکی به شهرت و موفقیت فراوان رسیدهاند و برخی دیگر نیز خیلی زود از ذهنها محو شدند. با این وجود حضور سلبریتیها در حوزه گجت ها بهمراتب گستردهتر از سایر زمینههاست.
7 گجت جذاب که توسط سلبریتی ها ساخته شدهاند
بسیاری سلبریتیها تا کنون سعی کردهاند استیو جابز بعدی عرصه گجتها باشند. با این وجود تلاش برخی از آنها تا حدی موفقیت آمیز بوده و برخی دیگر هرگز نتوانستند نزد طرفداران به محبوبیت برسند. در ادامه هفت مورد از جذابترین گجت هایی که توسط سلبریتی های سرشناس دنیا طراحی و ساخته شدهاند را معرفی خواهیم کرد.
دستگاه ریمیکس آهنگ DONDA Stem Player کانیه وست
تنها درج خبر این که رپر پرحاشیه آمریکایی، کانیه وست قرار بود یک گجت مخصوص ریمیکس موزیک تولید کرده و روانه بازار کند برای ایجاد اشتیاق فراوان در بین هواداران او کافی بود. گجت جذاب DONDA Stem Player که به همراه آلبوم DONDA کانیه وست رونمایی شد در حقیقت دستگاهی برای ریمیکس فوری آهنگ به شمار میرفت و با بدنه لاستیکی و ظاهر شبیه به سفینه فضایی قادر بود هر آهنگی را به قطعات مختلف تقسیم کند و به صلاحدید کاربر مجددا پخش کند.
این دستگاه 200 دلاری اما علیرغم قابلیتهای فراوانی که داشت دقیقا آن چیزی نبود که کانیه وست وعده داده بود. برای تفکیک آهنگها کاربران میبایست بهصورت دستی به اینترنت مراجعه کرده و به دستکاری آهنگ بپردازند و سپس مجددا آن را روی دستگاه سینک کنند. نقدها و بررسیهای این دستگاه نیز دامنه مختلفی از نظرات از منفیترین تا مثبتترین را شامل میشد تا گجت کانیه وست مغرور صرفا یک دستگاه متوسط باشد.
هدفونهای بیتس Dr. Dre
علیرغم حضور طولانی دکتر دره (Dr. Dre) در موسیقی رپ، آنچه او را به ثروتی چند صد میلیون دلاری رساند، نه موسیقی، بلکه برند هدفونهای Beats بود. در یک بازه زمانی حدود بیست ساله (بین سالهای 2000 تا 2020) تقریبا هر نوجوان یا جوانی، یکی از هدفونهای پرزرق و برق و جذاب بیتس را دور گردن آویزان کرده بود و دکتر دره راه موفقیت هدفونهایش را یافته بود. او سرمایهگذاری خود را روی افرادی انجام داده بود که به ظاهر هدفونهای خود بیشتر از کیفیت صدای آنها اهمیت میدادند. بر اساس بازخوردی که هدفونهای بیتس دریافت کردند، به نظر میرسد تقریبا تمامی افراد دنیا چنین ویژگی داشتند!
بهدنبال موفقیت اولیه Beats کمپانی اچ تی سی سهام عمده این کمپانی را خریداری کرد و سعی کرد با تکیه بر محبوبیت آن نفوذ بیشتری در میان قشر جوان جامعه داشته باشد. با این وجود پرواز کمپانی بیتس زمانی رخ داد که پیشنهاد هنگفت 3.2 میلیارد دلاری اپل به دست دکتر دره رسید!
البته نباید از این حقیقت غافل شد که هدفونهای بیتس علیرغم طراحی جذاب، هرگز نتوانستند به گزینه اول حرفهایها در موزیک تبدیل شوند؛ زیرا باس بیش از حد صدای خروجی آنها عموما مورد پسند حرفهایها قرار نداشت.
گجت های آشپزخانه Beautiful درو باریمور
پس از سالها درخشش در سینما، تلویزیون و مجریگری، درو باریمور نیز تصمیم گرفت به دیگر سلبریتیهایی مثل کیت هادسون پیوسته و گجت های آشپزخانه منحصربفردش را تولید کند. او نام «زیبا» (Beautiful) را برای محصولاتش انتخاب کرد و توانست به موفقیت فوقالعادهای هم برسد.
بیوتیفول انواع و اقسام لوازم هوشمند آشپزخانه اعم از هواپز، قهوهساز، آرامپز، میکسر یا توستر را تولید کرده و روانه بازار نمود. اکثر این محصولات در فروشگاههای معتبری مثل آمازون بهشدت مورد استقبال واقع شده و امتیازاتی عالی گرفتند. نکته مشترک میان تمام آنها طراحی جذاب و مینیمالشان است که جلوهای فوقالعاده به آشپزخانه بخشیده و هویت خود را بهخوبی ارائه میدهند.
بازخورد و عملکرد عالی سری لوازم آشپزخانه Beautiful باعث شده که درو باریمور از جمله سلبریتی هایی شناخته شود که در حوزه گجت ها موفقتر از سایرین عمل کرده است.
عینکهای پولاروید لیدی گاگا
همکاری پولاروید با لیدی گاگا نیز یکی دیگر از تجربههای ناموفق حضور سلبریتیها در حوزه گجتها به شمار میرود. لیدی گاگا، خواننده محبوب ترک Bad Romance که در آن زمان سر و صدای زیادی به پا کرده بود در رویداد CES 2021 از عینک Polaroid GL20 رونمایی کرد که با استفاده از دوربینهای پولاروید تعبیهشده در داخل عینک قادر به عکسبرداری بودند و سپس تصاویر ثبتشده را از طریق نمایشگر تعبیهشده در قسمت بیرونی عینک به معرض نمایش میگذاشتند.
لیدی گاگا که مدتی پیش از این رونمایی بهعنوان سفیر برند پولاروید انتخاب شده بود، این عینک را تحت برند اختصاصی «Grey Label by Haus of Gaga» خود معرفی کرد. با این وجود کمتر کسی به پوشیدن یک دوربین روی صورتش علاقه داشت و به همین دلیل این محصول هرگز به بازار عرضه نشد.
ایده پشت این محصول اما بهطور کلی جذاب به نظر میرسید و چند سال بعد بهنوعی در عینکهای هوشمند گوگل گلس به کار گرفته شد. هرچند که عینکهای گوگل نیز نتوانستند به محبوبیت چندانی برسند و بسیار زودتر از انتظار کنار گذاشته شدند.
گجت پوشیدنی PULS ویلآیام
اگر طرفدار موسیقی آمریکایی باشید احتمالا گروه Black Eyed Peas و بنیانگذار آن ویلآیام (will.i.am) را میشناسید. این سلبریتی محبوب یکی از متفاوتترین و در عین حال بدترین گجت های پوشیدنی تاریخ را روانه بازار کرده و از این طریق فرد مشهوری در حوزه گجتها به شمار میرود. خود ویلآیام البته ادعا کرده که ساعت هوشمندش را برای افراد عجیب و غریب با سلیقههای منحصربفرد طراحی کرده و توقع ندارد که کاربران عادی بتوانند استفاده چندانی از آن ببرند.
ساعت PULS تشکیلشده از یک صفحه نمایش مستطیلی با چینش عمودی و یک بند لاستیکی است که از نسخهای ساده از اندروید استفاده میکند. این مساله البته به خودی خود نمیتواند دلیل شکست یک ساعت هوشمند باشد؛ اما گجت will.i.am نه از WearOS بلکه از یک نسخه کماستفاده از اندروید بهره برده و فاقد برخی کاربریهای ساده بود. این دستگاه همچنین بهسختی روی دست جا میشد و عملکرد آن نیز بسیار ضعیف و محدود بود. در نتیجه همین ایرادات، ساعت هوشمند PULS یکی از تجربههای ناخوشایند سلبریتی ها از ساخت گجت ها به شمار میرود.
منزل هوشمند Wink ویلآیام
پس از شکست ساعت هوشمند PULS ویلآیام تلاش زیادی برای حضور دوباره در بازار گجتها کرد. او از یک ساعت هوشمند جدید رونمایی کرد و حتی یک کولهپشتی مجهز به اسپیکر را نیز معرفی کرد که هیچیک نتوانستند به موفقیت چندانی برسند. با این وجود تلاشهای او در این حوزه ادامه یافت تا سرانجام توانست یک کمپانی ارائهدهنده خدمات منزل هوشمند که پیشتر توسط یکی از همکاران جنرال الکتریکس تاسیس شده بود را تحت تملک خود درآورد.
این پلتفرم Wink نام داشت و در اصل یک پلتفرم منزل هوشمند به شمار میرفت. پس از بحرانهای مالی بسیار و چندین دست چرخیدن در بازار، سرانجام ویلآیام این کمپانی را در سال 2017 با قیمت 59 میلیون دلار خریداری کرد. پس از تصاحب این کمپانی، او بهسرعت شروع به دریافت هزینه بابت ارائه سرویسهایی کرد که پیشتر رایگان بودند. در این میان افرادی که دستگاههای سازگار با این پلتفرم را خریداری کرده بودند چارهای جز پرداخت حق اشتراک آن نداشتند.
در عین حال در سال 2021 پلتفرم Wink بدون هیچ توضیح خاصی از دسترس خارج شد و دست تمامی مشترکان اعم از رایگان و پولی را در پوست گردو گذاشت!
سرویس موبایل اختصاصی Mint رایان رینولدز
رایان رینولدز احتمالا یکی از محبوبترین و سرشناسترین بازیگران چهرههای کنونی هالیوود است که حضور درخشانش در فرنچایز Deadpool میلیاردها نفر را در سرتاسر دنیا به سینماها کشانده. او اما علاوه بر درخشش در فیلمهای اکشن هالیوودی یک کسب و کار پررونق دیگر در حوزه فناوری و بهطور دقیق سرویسهای مخابراتی را نیز تحت مالکیت خود داشته است. این سرویس که Mint Mobile نام داشت که در حقیقت یک سرویس مخابراتی اقتصادی با رویکردی متفاوت از Virgin Mobile یا سایر اپراتورهای جهانی شناختهشده بود.
رینولدز در سال 2019 با خرید نزدیک به 25 درصد از سهام این کمپانی کنترل آن را به دست گرفت و بهادعای بسیاری افراد توانست آن را در مسیر موفقیت هدایت کند. او انگیزه خود از خرید سهام Mint را حس کردن جای خالی یک سرویس مخابراتی ارزانقیمت و اقتصادی توصیف کرد. رینولدز البته اواسط سال جاری کمپانی Mint را با قیمت 1.3 میلیارد دلار به T-Mobile فروخت و از این معامله حدود 300 میلیون دلار سود خالص کسب کرد. با این وجود حضور او در نقش مغز متفکر این کمپانی همچنان ادامه دارد.
در گجت نیوز بخوانید: چالش بلاک کردن سلبریتی های جهان آغاز شد؛ حمایت از فلسطین یا ماجرای دیگر؟ داستان ترسناک جزیره اپستین؛ بهشت جنسی سلبریتیهای دنیا که برملا شد با این ابزار هوش مصنوعی، میتوانید با سلبریتی ها و بزرگان تاریخ صحبت کنید! سلبریتی های معروف ایران و جهان چه ماشین هایی سوار میشوند؟ ∎