به گزارش ایکنا؛ طی هفته گذشته در گروه اجتماعی ایکنا شاهد برگزاری رویدادهای مهمی چون اجرای ۳ طرح قرآنی مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، برگزاری نمایشگاه یاس کبود در میدان امام حسین(ع) تهران، صدور بیانیه ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور درباره «کلینیک ترک بیحجابی»، برکناری ۲ مسئول بهزیستی در پس فوت دخترخوانده کاشمری، برگزاری اولین رویداد ملی «نفس» و تغییر نام خیابان فلسطین شمالی تهران بودیم.
خبرگزاری ایکنا بنا بر رسالت خود علاوه بر پوشش رویدادهای مهم در حوزه اجتماعی به پیگیری سوژهها و مسائل مهم در جامعه نیز میپردازد که طی هفته گذشته به بررسی مسجد تراز اسلامی، والدین در مسیر آگاهی، فرهنگ ایمنی در کار و ... پرداخته است. همچنین مصاحبه جذاب و خواندنی با خانواده جانباز ۷۰ درصد، سعید صیادی انجام شد که نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد.
در ادامه مروری بر گزیده رویدادها، مصاحبهها و یادداشتها در گزارش برخط جامعه ایکنا داریم.
اجرای ۳ طرح قرآنی مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
همزمان با هفته قرآن و عترت دانشگاهها، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور (وابسته به جهاددانشگاهی) سهشنبه ۲۲ آبانماه با حضور مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت؛ علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی؛ جلیل بیتمشعلی، سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا؛ جواد باقری، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و جمعی از مدیران دو سازمان در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
براساس این تفاهمنامه سه پروژه مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور اعم از طرح ملی تربیت دانشجو معلم قرآن کریم با عنوان «دانشجو معلم» ویژه دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، دوره آموزشی «اعتلای بصیرت رسانه» که به صورت آنلاین برای ۳۰۰ نفر از فعالان حوزه رسانه وزارت بهداشت برگزار میشود و دوره تخصصی آموزش خبرنگاری با عنوان «خبرنگار معارفی» سه دورهای است که با همکاری مشترک برگزار خواهد شد.
پس از امضای تفاهم نامه همکاری بین جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و جواد باقری، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، از پوستر سه طرح خبرنگار معارفی، اعتلای بصیرت رسانه و دانشجو معلم رونمایی شد.
نمایشگاه «یاس کبود» در میدان آئینی امام حسین(ع) برپا میشود
نشست خبری سیزدهمین سوگواره و نمایشگاه تجسمی یاس کبود با موضوع سیره معرفتی ائمه اطهار(ع) با محوریت حضرت صدیقه طاهره(س) با شعار حقطلبی و فرهنگ فاطمیه در همبستگی با مردم مظلوم غزه و لبنان، ۲۲ آبانماه در محل ساختمان فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد.
حجتالاسلام مسعود بنیادی، سخنگوی قرارگاه فرهنگی، تبلیغی، جهادی سفیران نور گفت: نمایشگاه یاس کبود در وسعت ۱۳۰۰ متر مربع در محل میدان آئینی امام حسین(ع) برگزار خواهد شد. همچنین، برنامه بعدی قرارگاه نیز برنامه ویژه ایام غدیر است که با حضور هنرمندان در میدانهای اصلی شهر و در قالب رویداد گذرگاه غدیر برگزار میشود. سومین برنامه سالیانه قرارگاه سفیران نور نیز موکب فرهنگی باب نجاتالامه است که هر سال با حضور هنرمندان تعزیهخوان و گروههای سرود در مسیر مشایه (پیادهروی نجف به کربلا) به صورت سیار اجرا میشوند.
جواد زاهدی، دبیر اجرایی سیزدهمین نمایشگاه تجسمی یاس کبود نیز گفت: یکی از برنامههای قرارگاه سفیران نور تعظیم شعائر دینی است. این نمایشگاه در جوار شهدای گمنام میدان امام حسین(ع) برپا میشود و غرفهای با عنوان «راه ادامه دارد» نیز در نمایشگاه تعبیه شده است که در این غرفه به موضوع شهدا به ویژه شهدای غزه و لبنان و گرامیداشت مردم مظلوم فلسطین و لبنان پرداخته میشود.
تحلیل استنادات قرآنی حضرت فاطمه(س) در خطبه عیادت
حجتالاسلام علیرضا قبادی، جامعهشناس و کارشناس دین، به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) سلسله یادداشتهایی در اختیار ایکنا قرار داده است که اولین بخش آن به تحلیل استنادات قرآنی حضرت فاطمه(س) در خطبه عیادت اختصاص یافته است. در بخشی از این یادداشت آمده است: آن حضرت در خطبه فدکیه، به ۳۰ آیه قرآن کریم استناد کردند در خطبه عیادت که در مقایسه با خطبه فدکیه بسیار کوتاهتر است به ۱۳ آیه استشهاد فرمودند. در آغاز آیاتی که آن حضرت در این خطبه بدان استناد کردند و مضمون اصلی آنها را بر میشماریم، از جمله؛ مائده ۸۰، ویژگیهای اهل کتاب و تمایل بنیاسرائیل در دوستی با کافران، هود ۴۴، نفرین بر ظالمان و ستمگران، زمر ۱۵، آگاهی دادن به خسارت آشکار و پرهیز از آنها، اعراف ۹۶، نزول برکات برای اهل زمین به شرط ایمان و تقوا الهی، زمر ۵۱، مشاهده آثار سوء رفتار ظالمان و فرجام بد آنان، رعد ۵، ایراد سخنان عجیب کافران، حج ۳۳، انتخاب همنشینان و سرپرستان بد.
عبودیت عامل افزایش ظرفیت انسان است
بخشعلی قنبری در دومین درسگفتار «اخلاق اجتماعی در نهجالبلاغه» به تشریح موضوع ظرفیت وجودی در نهجالبلاغه و سخنان گهربار امیرالمؤمنین(ع) درباره مشتقات آن پرداخت و گفت: عامل افزایش ظرفیت، عبودیت است و انسان به واسطه این عبودیت به ظرفیتی میرسد که بالای سر او خدا و در پایین سر او بندگان خدا قرار دارند. ظرفیت انسان به جایی میرسد که بین دو دریای ظاهر و باطن واسطه بوده و در اوج ربوبیت قرار میگیرد. از این جهت میتوان ظرفیت را تا حدودی جانشین تقوا دانست؛ چراکه انسان با ظرفیت خود به مقام انسان کامل میرسد که هدف تقوا نیز همین امر است.
حق دفع جاذبههای مسجد و توقع جذب جوانان را نداریم
مسجد تراز تعریف و شاخصهایی دارد که در بیانات مقام معظم رهبری نیز به آنها اشاره شده است و به طور کلی میتوان چنین گفت که مسجدی تراز است که علاوه بر برگزاری نماز جماعت و برنامههای فرهنگی و مذهبی، در زمینههای مختلفی مانند آموزش، مشاوره، خدمات اجتماعی، کارآفرینی و ... نیز فعال باشد و با تربیت والدین ولایی و جوانان انقلابی به الگویی برای سایر مساجد تبدیل شود.
خبرگزاری ایکنا در رابطه با ویژگیهای یک مسجد تراز اسلامی به گفتوگو با حجتالاسلام جلال نوری، پژوهشگر حوزه فرهنگ و اندیشه اسلامی و کارشناس و تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی پرداخته است. وی در بخشی از این گفتوگو معتقد است؛ متأسفانه در حال حاضر مسجد فقط به یک مکان و پایگاه عبادی تبدیل شده است و این مسئله باعث میشود تا مسجد جاذبه خود را برای نسل جوان و افراد مختلف از دست بدهد. طبق این مبنا مساجد اندک اندک خلوت شده و جایگاه اجتماعی خود را از دست میدهند.
حجتالاسلام نوری تأکید کرد: ما حق نداریم جاذبههای مسجد را از آن بگیریم و سپس، توقع داشته باشیم که نسل جوان در مسجد حضور پیدا کند. همچنین امام جماعت باید محور مدیریت مسجد باشد تا بتواند به خوبی اوضاع را پیش برده و مسجد را به مسجدی تراز اسلامی تبدیل کند.
مشروح این گفتوگو را اینجا بخوانید.
برای یک عاشق ۲ فرشته کافی نیست
از ابتدای خلقت تا انتهای آن میلیاردها انسان متولد میشوند، زندگی میکنند و میمیرند؛ اما انسانهایی که در طول این آمدن و رفتن عشق حقیقی را درک میکنند و با تمام سختیها، مشکلات و رنجهایش پای عشقشان میمانند، خیلی زیاد نیستند. برای عاشق شدن و عاشق ماندن باید تلاش کرد؛ اما این تلاش به لحظه لحظه این عاشقی میارزد.
با تمام محدودیت جسمی یک جانبار ۷۰ درصد، حیاط و راهروی آپارتمان را برای ورود ما که مهمان خطابمان میکنند و الحق که در تمام طول مصاحبه حق میزبانی را به جای آوردند را جارو کرده و منتظر بودند تا ما برسیم. استقبال گرم و لبخند آقای سعید صیادی، خانم معصومه کمانکش و فرزند عزیزشان امیرحسین صیادی، دلمان را گرم کرد برای یک مصاحبه لذتبخش؛ این بار محور مصاحبه از خودگذشتگی بانویی است که میگوید ۱۴ ساله بوده که او را با فردی نامزد میکنند، اما خواب میبیند که با جانبازی که بر روی ویلچر نشسته ازدواج میکند؛ پس نامزدی را بر هم میزند و از پسری که نسبت فامیلی دوری با او داشته و جانباز بوده (قطع دو پا و آسیب نخاعی) خواستگاری میکند.
این گزارش خواندنی را اینجا بخوانید.
کلینیکهای ترک بیحجابی موجب وهن اسلام است
زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور چهارشنبه ۲۳ آبانماه پس از جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در واکنش به خبر تأسیس کلینیکهای ترک بیحجابی که توسط یکی از مسئولان ستاد امر به معروف استان تهران مطرح شده بود، گفت: این موضوع هیچ ارتباطی به دولت نداشته است. این موضوع و کلاً موضوع حجاب حتماً موضوعی تربیتی است و باید از درون خانواده شروع شود. این مسئله که ما به خانوادهها کمک کنیم که فرزندان خود را متقاعد کنند که این انتخاب را داشته باشند حتماً در برنامههای ما وجود دارد، اما اینکه این موضوع را بخواهیم شبیه موضوعاتی که تاکنون راجع به آن صحبت نمیکردیم و به شکلی که در خصوص موضوعات دیگر صحبت میکردیم، مطرح کنیم هم موجب وهن اسلام است و هم موجب وهن موضوع امر به معروف و نهی از منکر.
بر سر نام مناقشه نکنیم
چندی پیش مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران از افتتاح کلینیک ترک بیحجابی خبر داده بود که این خبر با واکنشهای فراوانی مواجه شده بود.
حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف کشور در ویراستی نوشت: #کلینیک_درمان_بیحجابی محل مشاوره و گفتوگوی دخترانی است که قبلاً بیحجاب بوده و امروزه با ارشادات، محجبه شدند و تجربیات خود را در بوستانها و مراکز عمومی، جهادی به نسل نو منتقل میکنند. این یک میز گفتوگو برای انتقال تجربه است نه درمان یک بیمار، بر سر نام مناقشه نکنیم.
همچنین، محمدرضا میرشمسی، معاون اجتماعی و دستگاههای حاکمیتی ستاد امر به معروف کشور نیز در ویراستی نوشت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر سر اسم مناقشه ندارد. مهم این است که این کار فرهنگی تربیتی مورد اقبال متدینین و هم بسیاری از افرادی که #پوششهای_پر_خطر دارند قرار گرفته است. کسانی که در گذشته از برخورد امنیتی اظهار نگران میکردند دیگر نباید نگران باشند!
بیانیه ستاد امر به معروف درباره انتشار خبر «کلینیک ترک بیحجابی»
ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در پی انتشار خبری با عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» بیانیهای صادر کرد. در بخشی از آن آمده است: ستاد امر به معروف در راستای این اقدام که مورد توجه و تقدیر بسیار قرار گرفته و در پاسخ به دلسوزانی که به دلیل عنوان خبر بر اسم اشکال میگیرند و نگران بیمار تلقی شدن این افراد هستند، تأکید میکند که بر سر اسم هیچ مناقشهای ندارد بلکه مهم نفس اقدام است تاکنون با استقبال بسیار زیاد مواجه شده و نتایج ارزشمندی را به همراه داشته است.
والدین در مسیر آگاهی
جاده آگاهی انتها ندارد؛ هرچه بیشتر بیاموزیم و آگاهتر شویم به ناآگاهیهای خود بیشتر پی میبریم؛ از همین روی در فرهنگ تاریخی و دینی ما بر «ز گهواره تا گور دانش بجوی» تأکید فراوانی شده است. پرورش فرزند نیز نیازمند دانش است و هرچه آگاهی ما والدین در این حوزه افزایش یابد قطعاً روزگار کم چالشتر و فرزندان بالندهتری را خواهیم داشت.
خبرگزاری ایکنا در راستای رسالت خود مبنی بر آگاهیبخشی، مجموعه بستههای مشاورهای را منتشر خواهد کرد که درباره «چالشهای کودکی و نوجوانی» برای مخاطب والدین است و مژگان هوشیار، روانشناس حوزه کودک و نوجوان در این مجموعه هر بار به موضوعی خاص میپردازد تا با راهکارهای کارشناسانه، مسیر والدگری را برای والدین تسهیل کند که طی هفته گذشته به «چگونگی جهتدهی به ظرفیتهای درونی فرزند» پرداخته است. وی معتقد است: ما به عنوان والدین باید قبل از آنکه چیزی را که دوست داریم در فرزندمان ایجاد کنیم، در خودمان به وجود آورده باشیم. نمیتوانیم چیزی را بگوییم و عملی را انتظار داشته باشیم در حالی که خودمان در آن جهت در حرکت نباشیم. اگر میخواهیم قدرت «نه گفتن» و «نه شنیدن» را در فرزندمان تقویت کنیم اول باید در مقابل «نه شنیدن» معقول فرزندمان تسلیم شویم و به نظر و تصمیم او احترام بگذاریم.
در بخش دیگری با تیتر «کمک به بالندگی فرزندان با شناسایی خلقوخو» راهکارهایی را در همین راستا ارائه کرده است. «شش روش مخرب در حمایت از فرزندان» نیز بر حمایت اصولی از فرزندان تأکید دارد.
فعالیت مدارس غیردولتی با رویکرد قرآنی قانونی شد
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با ایکنا درباره مدارس قرآنی گفت: طرح صدور مجوز به مدارس غیردولتی با رویکرد قرآنی در شورای نظارت مرکزی مصوب شده است که این طرح، ایجاد مدارس جدید نیست، بلکه مربوط به تعدادی از مدارس غیردولتی است که علاقهمند به رویکرد قرآنی هستند.
وی افزود: این رویکرد با محوریت حفظ قرآن کریم و در استای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن است که به این مدارس مجوز فعالیت در این زمینه صادر میشود. در واقع مدارسی که علاقهمند هستند و درخواست چنین فعالیتی را داشتند، با تصویب این طرح، زمینه قانونی فعالیت این مدارس فراهم شده است.
برکناری ۲ مسئول بهزیستی در پی فوت دخترخوانده کاشمری
مهسا گلستانی دختر ۱۱ سالهای که از بهزیستی مشهد به سرپرستی گرفته شده بود، در اثر ضرب و شتم شدید توسط والدینی که او را به سرپرستی گرفته بودند، در کاشمر جان خود را از دست داد. این اتفاق زمانی روی داد که او و برادرش در دوره شش ماهه آزمایشی در اختیار این خانواده قرار گرفته بودند.
در پی این حادثه ناگوار، سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح ابعاد این حادثه پرداخت و گفت: در دوره شش ماهه، مددکاران ما بازدید داشتند و گزارش دادند که ناسازگاری بین دختر و خانم هست، اما این گزارش نه از سوی رئیس شهرستان و نه از سوی معاون اجتماعی استان در حدی که باید جدی گرفته نشده و مداخلات مؤثر انجام نشده است. ما پنج نفر از کارکنانی که کوتاهی کردند به کمیته تخلفات اداری سپردیم و مراحل قانونی در مورد آنها انجام میشود و معاون اجتماعی استان و رئیس شهرستان بابت قصورهایی که داشتند و موضوع را تا حدی که باید جدیتر میگرفتند، نگرفتند، برکنار شدند. اما به لحاظ فرایندی معتقدیم ۲۵ هزار کودک به فرزندخواندگی سپرده شدند، اما یک مورد اینچنینی نیز ندیدهایم؛ جان یک انسان گویی جان همه انسانهاست. ما ضمن پاسداشت رویکر خانواده محوری و خدمات همکاران هیچ کوتاهی را نادیده نمیگیریم.
«مردم ندانند که نمیدانند»؛ سیاست جاهلیت مدرن در دنیای امروزی
برنامه ساعت ۲۴ و یک دقیقه رادیو گفتوگو با حضور علیرضا داوودی، کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی و جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در رابطه با موضوع «چگونگی کنترل مفاهیم پایه در حوزههای منازعه گفتمانی، مفاهمه گفتمانی و مجادلات گفتمانی در ساحات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی» در جامعه به روی آنتن رفت.
داوودی در این برنامه در رابطه با موضوع چگونگی کنترل مفاهیم پایه در حوزههای منازعه گفتمانی، مفاهمه گفتمانی و مجادلات گفتمانی اظهار کرد: وقتی به دنبال منبع حکمرانی خود هستیم، از قرآن، احادیث، ادعیه و ... نام میبریم. این موضوع هم بر رسانه، هم بر امنیت و هم بر تمامی ساحات جامعه تأثیر دارد، به همین منظور در این سه ساحت یعنی مفاهمه، منازعه و به تعبیری مجادلهای که به آنها میپردازیم، سه قاعده اصلی را لحاظ میکنیم. اولین قاعده، اصل گفتمانی حاکم بر این موضوعات است. اگر آن چیزی را که مدنظر داریم، نسبت به گفتمان، به حالت منازعه ببریم، خروجی گفتاری و گفتوگویی را به دست میآوریم و اگر این گفتمان را وارد اسلوب مفاهمه کنیم، باید شرایط دیگری را تجربه کنیم.
جلیل بیتمشعلی، مدیرعامل خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) نیز بیان کرد: با توجه به برداشتهای مختلفی که از قرآن کریم میشود، باید بدانیم که این کتاب آسمانی پیش از آنکه وارد این مباحث شود، چندین مطلب در حوزه رسانه را به ما گوشزد میکند. اولین مطلب، شناخت صحیح و نگاه صحیح نسبت به مخاطب است. باید درک درستی از مخاطب داشته باشیم. مهمترین عامل در افزایش میزان تأثیرگذاری رسانه در ساحتهای مختلف «شناخت مخاطب» است. زمانی که شناخت مخاطب به درستی درک شود، بسیاری از مشکلات قابل رصد بوده و میتوانیم متناسب با آن مشکلات، راهکار مناسب نیز ارائه کنیم.
وی در ادامه به مباحث مهمی، چون برخورد متفاوت خداوند با انسانها، وظیفه رسانه در حوزه مخاطبشناسی و شناخت صحیح از نیاز مخاطب تأکید کرد.
مشروح این گزارش را اینجا بخوانید.
تقاضای سقط جنین را باید کاهش دهیم
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در اولین رویداد ملی «نفس» که به همت بسیج جامعه پزشکی کشور یکشنبه ۲۰ آبانماه در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، به تبیین مسئله جمعیت در کشورمان پرداخت و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا سقط ممنوع است. در کشور ما برخی سقطها مجاز است، اما در برخی کشورها به طور کلی سقط ممنوع است. باید تلاش کنیم تقاضای سقط را کاهش دهیم. باید آسیبشناسی کنیم که چرا یک مادر یا پدر میخواهند فرزند خود را از بین ببرند.
محمدحسین زارعزاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، گفت: بسیج جامعه پزشکی نیز موضوع پیشگیری از سقط جنین را در دستور کار قرار داده و مراکز مردمی نفس را راهاندازی کرده و اکنون بیش از ۳۰۰ مرکز نفس در کشور تأسیس شده و بیش از شش هزار تولد زنده را شاهد بودیم. دو هزار نفر نیز که از سقط انصراف دادند در دوران بارداری هستند و تلاش داریم مشکلات مردم را کاهش دهیم.
محمد بیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: موضوع مهم قتل جنین امروز به دلیل ناآگاهی والدین، شیء انگاری جنین، نگرانی از آینده اقتصادی، ترس از محیط و جامعه و تابوهای نامناسب به پدیدهای خانمانسوز تبدیل شده است. چرا یک سوم بارداریها باید به نگرانی از آینده تعبیر شوند و والدین به این فکر کنند که فرزند را به دنیا نیاورند؟ آیا نباید فکر کرد این بچهها میتوانند دانشمندان تغییر دهنده نظم نوین جهانی باشند.
سیستم ثبت یکپارچه اطلاعات بیماران نداریم
نشست خبری یازدهمین دوره کنگره بینالمللی «زخم و ترمیم بافت یارا» یکشنبه ۲۰ آبانماه با حضور سیدمهدی طبایی، دبیر کنگره؛ پروین منصوری، دبیر علمی بخش بالینی؛ منصور جمالی زواره، دبیر علمی بخش علوم پایه و محسن فاتح، دبیر اجرایی کنگره برگزار شد.
طبایی، دبیر کنگره «زخم و ترمیم بافت یارا» با اشاره به ابتکار جهاددانشگاهی و پژوهشکده ترمیم زخم و ترمیم بافت یارا گفت: این کنگره در رابطه با زخمهای مختلفی است که از چالشهای مهم سلامت بشر در دنیا محسوب میشود. زخمها علاوه بر ایجاد ناتوانیهای مختلف، آثار زیانباری را برای سیستم بهداشت و درمان، خانوادهها و جامعه دارد.
پروین منصوری، دبیر علمی کنگره در ادامه گفت: این دوره از کنگره ۳۰ آبان در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز میشود و تا دوم آذرماه ادامه خواهد داشت. ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه رسیده که ۱۶ مقاله برتر ارائه خواهد شد و ۱۴۴ مقاله نیز در پوستر منتشر میشوند.
محسن فاتح، دبیر اجرایی کنگره نیز از برپایی نمایشگاه همزمان با برگزاری کنگره خبر داد و گفت: این نمایشگاه در فضای حدود ۱۱۰۰ متری برپا میشود و در اختیار ۴۰ شرکت فعال در حوزه زخم و ترمیم بافت قرار دارد که آخرین دستاوردهای خود در این زمینه را ارائه خواهند کرد.
زردی نوزاد و باورهای غلط آسیبزا به کبد کودکان
کتاب «پاسخهای علمی درست به باورهای تغذیهای نادرست» شامل ۱۸۵ باور غلط مردم ایران در خصوص تغذیه است که به همت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت منتشر شده است.
برای تدوین این کتاب هزار و ۵۰۰ کارشناس تغذیه در ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی باورهای اشتباهی که در خصوص تغذیه و مواد غذایی بین مردم رواج دارد را مطرح کردهاند. این باورها توسط تیمی ۲۰ نفره از متخصصان بررسی و پاسخهای علمی به آنها رائه شده است.
یکی از باورهای غلط، دادن روغن حیوانی، شیرخشک، کاچی، عدس محلی، آب نخود، آب هندوانه، کاسنی، آب کدو مسما، چکاندن چند قطره آب انار در دهان نوزاد یا خوراندن ماهی کوچک زنده به نوزاد دچار زردی در بهبود زردی او موثر است.
پاسخ: زردی به دلیل افزایش میزان مادهای به نام بیلیروبین در خون نوزاد، که رنگدانه زرد ناشی از شکستن گلبولهای قرمز است، رخ میدهد. بیلیروبین به دلیل عدم تکامل کافی کبد نوزاد در خون تجمع میکند. تنها راه درمان زردی مراجعه به مرا کز درمانی جهت دریافت خدمات درمانی الزم، نظیر نوردرمانی (فوتوتراپی) برای تغییر شکل و ساختار بیلیروبین به منظور افزایش دفع آن از طریق مدفوع یا ادرار نوزاد است؛ بنابراین مصرف هر ترکیب دیگری به غیر از شیر مادر، هیچ کمکی به بهبود زردی نوزاد نمیکند.
برگزاری پویش «من هم تست HIV میدهم»
با توجه به این مهم و حساسیت موضوع ایدز و رسالت دستاندرکاران عرصه سلامت و بهداشت کشور به مناسبت روز جهانی ایدز یک بازه زمانی یک ماهه (از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر) در نظر گرفته شده است که فرصت مناسبی برای تبیین برنامهها، جلب مشارکت سیاستگذاران و مسئولان، بیان اقدامات، دستاوردها و چالشهای موجود و همچنین تکریم فعالیتهای دست اندرکاران خواهد بود.
بازه زمانی پویش من هم تست اچآیوی میدهم یک ماه است که از تاریخ ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳و با دو هدف بیماریابی در جمعیتهای کلیدی و اطلاعرسانی و دسترسی همگانی به آموزش و تست برگزار میشود.
تست تشخیصی اچآیوی در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری بهصورت کاملاً محرمانه و رایگان در دسترس است. آدرس مراکز ارائه دهنده خدمت تشخیص اچآیوی از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir/vct قابل دسترس عموم است.
خیابان شهید هنیه جایگزین فلسطین شمالی شد
همزمان با دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، قرار بر این شد که نام کوی نصر حد فاصل بزرگراه شهید آیتالله حکیم و بزرگراه جلال آل احمد به نام شهید سید حسن نصرالله تغییر کند که به پیشنهاد اعضا، این نامگذاری جهت بررسی بیشتر از دستور خارج شد.
همچنین مقرر شد خیابان فلسطین شمالی به نام شهید اسماعیل هنیه تغییر کند. خیابان جویبار حدفاصل میدان جهاد و خیابان زرتشت غربی که قرار بود به نام شهید یحیی سنوار نامگذاری شود هم از دستور کار خارج شد تا معبر دیگری به نام این شهید نامگذاری شود.
فرهنگ کار ایمن؛ از تغییر باور مدیران تا رفع فقر آموزشی کارگران
ماههای اخیر خبرهای تلخ و دردناکی از فوت و یا مصدوم شدن تعدادی از هموطنانمان که در حین کار دچار حادثه شدند را مخابره کردیم. کارگرانی که روزی نانآور خانواده خود بودند و اکنون یا فوت کردهاند و یا بر اثر حادثه قادر به فعالیت نیستند. براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار، ۸۰۰ مورد به فوت منجر میشود که کمتر از میانگین جهانی است. البته آمار پزشکی قانونی حکایت از آمارهایی بیش از این دارد.
محمد گنجیکیا، عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در این زمینه گفت: در حوزه کارگری دچار فقر شدید آموزشی هستیم، اغلب کارگران، هنوز معنی ایمن کار کردن را نمیدانند، بماند که تجهیزات در اختیار آنها گذاشته نشده و اقدامات حفاظتی انجام نمیشود و تجهیزات بهروزی نداریم و همین امر حوادث ناشی از کار را افزایش میدهد. در نقطه اول، فرهنگ ایمنی در کشورمان دچار نقصان است و باید این فرهنگ را در همه ردهها اعم از مدیریتی، کارشناسی و کارگری تقویت کنیم و این مسئله نیز فقط با آموزش اتفاق میافتد.
مشروح این گفتوگو را اینجا بخوانید.
اولین شهربازی «معارفی» پایتخت افتتاح میشود
با توجه به اینکه اولین شهربازی معارفی کشور مدتی پیش در مشهدالرضا(ع) افتتاح شده است و پس از آن نیز شهربازی دیگری با همین محور در شهر قم راهاندازی شده است، شهرداری تهران نیز درصدد برآمد تا در این زمینه اقدام کند.
در این راستا و همزمان با یکصد و پنجاه و یکمین پویش امید و افتخار شهرداری تهران، اولین شهربازی معارفی پایتخت را روز شنبه، ۲۶ آبانماه در مجموعه فرهنگی ایوان ری افتتاح میکند. ساخت این شهربازی معارفی از سال ۱۴۰۲ کلید خورده و هدف از ایجاد آن نیز آموزش مفاهیم قرآنی و دینی به همراه بازی و سرگرمی است. این شهربازی تنها شهربازی معارفی در شهر تهران است.
این شهربازی شنبه ۲۶ آبان در تهران آغاز به کار میکند.
ضرورت بهرهمندی از هوش مصنوعی در اجتهاد فقهی
آیتالله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و مدرس درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه، یادداشتی با محور «اجتهاد و هوش مصنوعی» در اختیار ایکنا قرار داده که در آن به تحلیل بایدها و نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی در عرصه دین پرداخته است.
در بخشی از این یادداشت آمده است: هوش مصنوعی، هر چند در تحلیل دقیق و استنتاج سریع شگفتآور است، از جایگاه مسئولانه بیبهره است؛ چراکه فاقد آن جوهر انسانی برخوردار از ارتباط ویژه و مسئولانه در پیشگاه خداوند است که توانایی درک پیچیدگیهای اخلاقی و حسهای زنده فطری را به انسان میبخشد. از اینرو، هوش مصنوعی تنها ابزاری است در دست فقیه، که او باید به مثابه دستیاری بس بزرگ و پر از شگفتیها و دقتها، آن را به کار گیرد و مسئولیت اجتهاد و داوری را بر دوش فؤاد خویش بگذارد.
برگزاری دوره آنلاین «طراحی وب» با هوش مصنوعی
دوره آنلاین «طراحی وبسایت با هوش مصنوعی» بهمنظور پاسخگویی به نیاز روزافزون بازار به طراحی وبسایتهای حرفهای، سریع، و بهینهشده با ابزارهای هوشمند برای طراحان وب و علاقهمندان به فناوریهای نوین طراحی شده است. این دوره آنلاین طی دو جلسه ۳ ساعته در روزهای پنجشنبه و جمعه ۸ و ۹ آذرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ برگزار میشود و فرصت مناسبی برای توسعه مهارتهای دیجیتال و افزایش توانمندیهای حرفهای شرکتکنندگان فراهم میآورد. هزینه شرکت در این دوره ۲۹۰ هزار تومان است.
برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید به سامانه رویش به نشانی qurani.jdereg.ir مراجعه کرده یا با شمارههای ۶۷۶۱۲۲۱۳-۱۵ تماس گیرید. همچنین از طریق پیامرسانهای اجتماعی با نشانی education_isqa@ نیز میتوانید ارتباط برقرار کنید.
انتهای پیام