شناسهٔ خبر: 69740633 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

حق شهروندان در امنیت سایبری و حفظ حریم شخصی

دمسان آکادمی به مناسبت هفته ترویج علم، نشستی با موضوع «حق امنیت سایبری» برگزار کرد.

صاحب‌خبر -
آی‌تی‌من- در این رویداد، کارشناسان از منظرهای مختلف به مسائل مهم عصر دیجیتال(حق شهروندان در امنیت سایبری و حفظ حریم شخصی)، موضوع «حق امنیت سایبری» به دلیل پیچیدگی‌های فراوان در ابعاد حقوقی، تکنولوژیک، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند.

با گسترش فناوری و رشد روزافزون فضای مجازی، مسائلی چون حفاظت از داده‌ها، حق فراموشی، مسئولیت‌پذیری شرکت‌ها و سازمان‌ها و همچنین نقش افراد در حفظ حریم شخصی اهمیت ویژه‌ای یافته‌اند.

حسین شیخ‌رضایی، حامد بیدی، هانیه کارخانه، سعید سوزنگر و امیر شکری درباره چالش‌ها و فرصت‌های این حوزه بحث کرده و با رویکردهای تخصصی به وجوه مختلف امنیت سایبری پرداختند.

فاطمه مشرفی مدیرعامل دمسان رایانه در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آموزش در شبکه و امنیت در ایران بسیار مهم است موضوعی است که در حال حاضر همه از آن غافل شده‌اند به همین منظور آکادمی دمسان افتتاح کردیم و پایه را بر اساس آموزش دادن به کاربرانی قرار دادیم که از ابزارآلات امنیت شبکه استفاده می‌کنند و امیدواریم که با کمک نهادها و سازمان‌ها بتوانیم بهتر از قبل امنیت سازمان‌ها را برقرار کرده و مشاوره‌های درستی در اختیار آنها قرار دهیم.

وی گفت: با توجه به تجربه ۲۳ ساله ما و همینطور تجربه خیلی از بخش‌های خصوصی که در این بخش فعالیت دارند، مشکلات عدیده‌ای که در این صنعت وجود داشته است شناسایی شده و باید در این حوزه اتحادی شکل بگیرد تا همه بتوانند دست به دست هم داده و خواسته‌های امنیت و شبکه رسیده و موفق شوند.

رضا اخلاقی بنیانگذار دمسان رایانه نیز در حاشیه این نشست بیان کرد: حق شهروندان در امنیت سایبری و حفظ حریم شخصی جنبه‌های مختلفی دارد. بخشی از مسئولیت به عهده حاکمیت، بخشی نیز بر عهده فرد و بخشی بر عهده عاملان این حوزه است.

وی اضافه کرد: در این نشست در خصوص حقوق سایبری و بحث اینکه چه حقوقی برای یک شهروند در دنیای سایبری متصور است و اینکه این حق از کجا می‌آید و چه جنبه‌هایی داشته و مطالبه‌گر و مطالبه شونده آن چه کسانی هستند پرداخته شد.

حسین شیخ رضایی از سخنرانان این نشست نیز گفت: امنیت سایبری ذیل حوزه بزرگتری تحت عنوان حقوق دیجیتال یا حقوق سایبری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این امنیت یک جنبه سه گانه دارد که شامل افراد حاکمیت و شرکت‌ها می‌شود و مسئله مهم دیگری که مطرح می‌شود این است که این موضوع با امنیت سنتی تفاوت بوده و مسئله آموزش عمومی و شهروندی هم در آن نقش ایفا می‌کند. به طوری که ردی که مربوط به امنیت و آزادی می‌باشد در خیلی از نمونه‌ها در تعارض و تضاد قرار می‌گیرند و مسئله پیدا کردن مرز مناسب بوده تا هر دو موضوع حفظ شود.

هانیه کارخانه از سخنرانان این نشست و از متخصصان هوش مصنوعی نیز در چرم خبرنگاران بیان کرد: بحث حق و حقوق شهروندان و ذینفعان در جامعه یا در فضای سایبری نیاز به یک آگاهی دارد چون ما در یک فضای پر از رشد و تغییر سریع هستیم و اگر بخواهیم حق و حقوق خود را در این فضا بشناسیم نیاز به اطلاع و آگاهی کافی در این زمینه داریم چون هر روز با یک سری تکنولوژی‌های جدید از قبیل هوش مصنوعی و… روبرو هستیم که لحظه به لحظه در حال تولید اطلاعات و محتوا است.

وی ادامه داد : از این رو شناخت و آگاهی ما از حق و حقوقمان نیاز به اطلاع رسانی دارد که نشست‌هایی این گونه که با حمایت آکادمی دمسان کل گرفته باعث می‌شود مردم از رشد تکنولوژی و نیازهای خود آگاهی داشته باشند وقتی این نیازها شناخته شود حقوق هم جایگاه خود را پیدا می‌کند و حد و مرزهای بین امنیت و ضد امنیت مشخص می‌شود.