شناسهٔ خبر: 69740417 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیپلماسی‌ایرانی | لینک خبر

امکان میانجی‌گری گرجستان در مذاکرات ارمنستان و آذربایجان

صاحب‌خبر -

نخست وزیر گرجستان آمادگی تفلیس برای ایفای نقش میانجی‌ در مذاکرات بین مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان به منظور امضای توافقنامه صلح بین دو کشور همسایه و تقویت امنیت در منطقه قفقاز را تأیید کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان، شب گذشته در نشست خبری در جریان بیست‌ونهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در باکو، اعلام کرد که کشورش آماده است تا به‌عنوان میانجی در پیشبرد مذاکرات صلح بین ارمنستان و آذربایجان نقش ایفا کند. 

کوباخیدزه گفت: «ما به روابط دوستانه بین آذربایجان و گرجستان افتخار می‌کنیم. اگر نیاز به نقش فعال‌تری در پیشبرد مذاکرات بین آذربایجان و ارمنستان باشد، ما آماده‌ایم؛ اما این امر به نتیجه رایزنی با شرکایمان بستگی دارد.»

پیش‌تر، وزارت امور خارجه ارمنستان به امکان نزدیکی ایروان و باکو اشاره کرده بود.

واهاگن کوستانیان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان در این باره توضیح داد که ایروان در حال حاضر یازدهمین نسخه پیشنهادی قرارداد صلح از طرف آذربایجان را بررسی می‌کند.

وی افزود: «هنوز مسائلی وجود دارد که دو طرف درباره آن اختلاف نظر دارند، اما ما امکان نزدیکی دیدگاه‌ها را می‌بینیم.»

یک روز قبل، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، در مکالمه تلفنی با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، اعلام کرد که ایروان و باکو تقریباً به توافق نهایی در مورد صلح رسیده‌اند و مذاکرات پس از پایان کنفرانس اقلیمی سازمان ملل در پایتخت آذربایجان ادامه خواهد یافت.

طبق بیانیه‌ای که از سوی دفتر ریاست‌جمهوری آذربایجان منتشر شده، علی‌اف با اشاره به اینکه باکو مبتکر توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان و اصول آن است، یادآور شد که ادعاهای ارضی ارمنستان بر اساس قانون اساسی همچنان باقی است.

وی تأکید کرد که تأخیرهای طولانی در ارائه پیشنهادات ارمنستان درباره متن سند بر روند مذاکرات تأثیر منفی گذاشته، اما طرفین به دستیابی به توافق نهایی نزدیک شده و مذاکرات در این باره پس از پایان کنفرانس تغییرات اقلیمی ادامه خواهد یافت.

شولتس نیز تأکید کرد که آلمان کاملاً از تمایل کشورهای منطقه قفقاز به صلح و برقراری روابط دوستانه همسایگی حمایت می‌کند و افزود که دو طرف باید «گام‌های شجاعانه» بردارند.

پیش‌تر، در اواخر ماه آگوست، ایروان و باکو درباره فعالیت مشترک کمیسیون‌های تعیین مرزها توافق کرده بودند. اما به عقیده تحلیلگران، توافق صلح بین دو کشور تضمینی برای پایان کامل درگیری‌های نظامی در آینده نخواهد بود و این سند فقط به‌طور موقت وضعیت را تثبیت می‌کند.

برچسب‌ها: