شناسهٔ خبر: 69738241 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام داوود نجم الدین

سمنان - ایرنا - شهید داوود نجم‌الدین فرزند علی اکبر، شهید دفاع مقدس از دیار دارالمرحمه سمنان است. خصوصیات اخلاقی بارزی داشت. نماز اول وقت و احترام به پدر و مادرش را هیچ‌گاه ترک نمی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید داوود نجم‌الدین نوزدهم شهریور ۱۳۴۴ در سمنان در یک خانواده مذهبی چشم به جهان گشود. دست به کارهای مختلف زد تا رزق و روزی حلال کسب کند. ابتدا در کارخانه ریسندگی سمنان مشغول به کار بود. بعد به تهران رفت و مدتی در آن جا اشتغال داشت.

خصوصیات اخلاقی بارزی داشت. نماز اول وقت و احترام به پدر و مادرش را هیچ گاه ترک نمی کرد.

به سن سربازی که رسید، به عضویت رسمی سپاه در آمد. مدتی در سرخه بود و برای آموزش به پادگان شهید کلاهدوز شهمیرزاد رفت. وقتی دوره آموزشی را گذراند به جبهه رفت. بیست و یک ماه در جبهه جنوب حضور داشت و مسؤول تبلیغات گردان بود.

سرانجام در سی ام فروردین ۱۳۶۴، در پادگان حمید بر اثر بمباران به شهادت رسید.

پیکر پاک و مطهرش را پس از تشییع در گلزار شهدای آستانه حضرت یحیی(ع) سمنان به خاک سپردند.

مادر دعا کن به عشقم برسم

مادر شهید از خاطرات داوود نقل می‌کند: سرش را آورد روی شانه ام گذاشت و گفت:« مادر! برای من دعا می کنی؟»

دستم را دور گردنش حلقه کردم و گفتم:«قربانت بروم! این چه حرفی است که می زنی؟ کدام مادر برای خوشبختی و سلامتی بچه اش دعا نمی کند؟» گفت:« دعا کن به آرزویم برسم.» چشم در چشمش دوختم و گفتم:«پدر صلواتی! دل به کی دادی؟» گفت:« کسی که همه وجودم را می خواهم برایش فدا کنم.» تعجب کردم و گفتم:« این قدر تند نرو. طرف چه کسی هست که این طوری مجنونت کرده؟»

گفت:« مادر! تو مرا می بینی و من پیچش مو.» گفتم:« من از این چیزها که تو می‌گویی سر در نمی آورم. بگو آن دختر کیست و خانواده‌اش چه کسی هستند تا برایت برویم خواستگاری!»

گفت:« عشق به خدا جای همه عشق ها را در دلم گرفته.» پشت‌بند حرفش گفت:«من عاشق شهادتم. دعا کنید به آرزوم برسم.»

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام داوود نجم الدین

مشتری جان ما خداست

« ولا تحسبن الذین قتلوا فی سَبیل اللهِ امواتاً بل احیاءُ عند رَبهِم یرزقون.» سلام بر امام زمان عدل گستر جهان و درود بر امام خمینی(ره) که ملت ایران را بیدار کرد. آن طوری که خداوند وعده داده است، بندگان صالح و مخلص را به بهشت می برد. وقتی فکر می کنم هیچ یک از این نشانه ها در من نیست با خودم گفتم پس از جهادگران راه او باشم تا وعده خداوند شامل حال من هم بشود.

من جانم را به خداوند هدیه می کنم و تا آخرین نفس که در بدن دارم، بر ضدّ دشمنان او می جنگم. من می جنگم تا انتقام خون امام حسین(ع) و یاران مظلومش و شهیدان را از کافران بگیرم.

مشتری جان ما خدا است. خودش جان داد و خودش هم می‌خرد. چه خوب می ‌رد. چه خریدار با ارزشی! عاشق و محّب واقعی پس از شناخت حضرت او، قدرتی برایش نمی ماند تا ماسوی را بر او مقدّم دارد.

مادر عزیزم! دلت را محکم کن و گریه نکن. من آنقدر تو را دوست دارم که طاقت گریه ات را ندارم. مادرم! که برایم رنج و زحمت کشیدی و حالا که باید ثمره زحمت خود را ببینی تنهایت می گذارم. مادر! از این که به گردنم حق داری خجالت زده ام اما چه کنم که دستور خداوند است جهاد.

خواهرانم! مهمترین چیز برایتان حجاب است آن را حفظ کنید. عزیزانم! به فرموده امام گوش فرا دهید.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام داوود نجم الدین

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام داوود نجم الدین

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام داوود نجم الدین

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.