شناسهٔ خبر: 69736883 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

آمریکا از بمباران سوریه چه می‌خواهد

حملات آمریکا در سوریه را در کنار تجاوزگری صهیونیست‌ها در منطقه می‌توان بخشی از راهبرد امنیت ملی آمریکا برای حفظ یک جانبه گرایی استکبار جهانی در سایه بحران سازی‌های گسترده دانست در حالی که همزمان نیز شکست خود را در برابر مقاومت مردمی منطقه با ادعای مقابله با ایران پنهان می سازند.

صاحب‌خبر -

نور نیوز-گروه بین‌الملل: شبکه المیادین گزارش داد که برخی نقاط در اطراف شهر البوکمال در حومه شرقی دیرالزور در مرز سوریه و عراق هدف قرار گرفته شده است.المیادین اعلام کرد که حملات صورت گرفته به شهر البوکمال را آمریکا انجام داده است.این شبکه افزود: آمریکا به دو نقطه در دیر الزور در شرق سوریه حمله کرده است.ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) مدعی شده که در واکنش به حمله به پرسنل نظامی این کشور، حملاتی را در سوریه انجام داد.فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد: این حمله توانایی گروه‌های مورد طرفدار ایران برای برنامه‌ریزی و انجام حملات در آینده علیه نیروهای آمریکا و ائتلاف را که برای اجرای عملیات «شکست دادن داعش» در منطقه هستند، کاهش می‌دهد. این حملات در حالی صورت گرفته است که در باب چرایی آن چند نکته قابل توجه است.

نخست آنکه باید در نظر داشت اقدام آمریکا در حملات در خاک سوریه نه اقدامی دفاعی بلکه رفتاری مغایر با تمامی قوانین بین‌المللی است که در راستای سیاست‌های اشغالگرایانه صورت گرفته است. حضور آمریکا در سوریه یک حضور غیر قانونی است و بر اساس اصل دفاع مشروع، سوری‌ها و متحدانشان حق دارند که هر زمان که بخواهند برای پایان دادن به حضور اشغالگران و متجاوزان، حمله نظامی به پایگاه‌های آمریکا داشته باشند. بر این اساس حملات صورت گرفته به پایگاه‌های آمریکا امری کاملا مشروع و رفتار آمریکایی نامشروع و مستلزم محکومیت جهانی است تا از ایجاد رویه غلط اشغالگری و تهدید و کشتار به بهانه منافع اشغالگر جلوگیری گردد. در همین حال حمله به پایگاه‌های آمریکایی رفتاری قانونی در مقابله با حمایت‌های آمریکا از رژیم کودک کش و نسل کش است که بر اساس قوانین جهانی امری مشروع می‌باشد چنانکه جهانیان اذعان دارند هر ضربه‌ای به این رژیم و حامیانش کمک به بشریت و انسانیت است. در ضمن آمریکا خود ایجاد کننده داعش بوده و ادعای مبارزه با آن بیشتر به یک طنز تلخ شباهت دارد.

دوم آنکه تجاوزگری آمریکا در سوریه را می‌توان برگرفته از شکست‌های اخیر آمریکا در منطقه دانست هر چند که برخی مواضع آتشین در نشست اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی از سوی برخی کشورهای عربی رویکردی برای بالا بردن هزینه‌های ترامپ وسازشکاری آبراهام می‌باشد اما به هر تقدیر محکوم سازی جهانی جنایات رژیم صهیونیستی و اجماع در حمایت از فلسطین یک شکست برای طرح‌های تفرقه افکنانه آمریکا در منطقه است. در همین حال به رغم میلیاردها دلار هزینه نظامی آمریکا در دریای سرخ یمنی‌ها در طول یک سال همچنان در حمایت از فلسطین مسیر دریایی را در دست دارند و ضربات سنگینی به حامیان رژیم صهیونیستی وارد کرده‌اند چنانکه یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن سه ناو نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ و اقیانوس هند با تعدادی موشک بالستیک، بالدار و پهپاد خبر داد که اولین آن، ناو هواپیمابر آمریکایی (آبراهام) واقع در اقیانوس هند است. این عملیات چنان گسترده بود که وزارت دفاع آمریکا تایید کرد، ارتش یمن با پهپاد و موشک به ۲ ناوشکن ایالات متحده که در حال عبور از تنگه باب‌المندب بودند، حمله کرد.

این عملیات بزرگ و شجاعانه یمنی‌ها در کنار اجماع منطقه در حمایت از فلسطین شکستی سنگین برای سران کاخ سفید است که این روزها به دلیل شکست گسترده در انتخابات دورانی بس ناگوار را سپری می‌کنند. بر این اساس می‌توان گفت که آمریکا انتقام شکست‌هایش در منطقه را از مردم سوریه گرفته است و این حملات نه برگرفته از توان و اقتدار آمریکا بلکی سرپوشی بر شکست‌های سنگین آن در برابر مقاومت مردم رنج کشیده و شجاع یمن است در عین آنکه همزمان نیز به دنبال کم رنگ‌سازی ظرفیت‌های و تاثیرات مقاومت فلسطین در ایجاد اجماع در جهان اسلام علیه رژیم صهیونیستی و به حاشیه رفتن روند سازش است.

سوم آنکه این جنایت آمریکا و نقض حریم سوریه توسط اشغالگان را می‌توان رویکردی در چارچوب ادامه حمایت نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی دانست. هر چند آمریکایی‌ها ادعا دارند که به دنال اجرای آتش بس در لبنان و غزه هستند اما در عمل تمام طرح‌های آنها حول محور حمایت از رژیم صهیونیستی است که در چند محور ارسال تسلیحات نظامی، جلوگیری از مجازات رژیم صهیونیستی به خاطر قحطی و جنایت در غزه و لبنان و نیز هدف قرار دادن مقابله کنندگان با این رژیم می‌باشد. با توجه به تحرکات اخیر صهیونیست‌ها در منطقه از جمله تجاوز خونین اخیر به سوریه، حملات آمریکایی‌ها در سوریه را می توان بخشی از این حمایت دانست چنانکه اسپوتنیک گزارش داد که یک هواپیمای اسرائیلی با شلیک موشک هوا به زمین به سمت خودرویی در جاده‌ای که گذرگاه‌های «مصنع» لبنان و «جدیده یابوس» سوریه را در مرز مشترک بین ۲ کشور به هم متصل می‌کند، آن را هدف قرار داد. همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش داد که اسرائیل در امتداد «خط آلفا»، منطقه‌ای که بلندی‌های اشغالی جولان را از سوریه جدا می‌کند و زیر نظر سازمان ملل قرار دارد، در حال احداث یک جاده آسفالت است.

نقش آمریکایی‌ها در پیگیری اهداف تجاوزکارانه صهیونیست‌ها در سوریه زمانی آشکارتر می‌شود که گدعون ساعر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز دوشنبه همزمان با اعلام وجود پیشرفت‌هایی برای آتش بس با لبنان و در تلاش برای توجیه حملات به سوریه، ادعا کرد که حزب‌الله لبنان از طریق خاک سوریه مسلح می‌شود و روسیه می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند. در همین حال در ادامه این حمایت‌ها در حالی سازمان ملل متحد سه‌شنبه نسبت به کاهش چشمگیر کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه به ویژه وضعیت «فاجعه‌بار» شمال آن هشدار داد که «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه مدعی شد رژیم صهیونیستی قانون ایالات متحده درباره کمک انسان‌دوستانه به غزه را نقض نکرده و بنابراین کمک نظامی به تل‌آویو ادامه خواهد یافت.همچنین لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا، در نشست شورای امنیت سازمان ملل ادعا کرد که اسرائیل در حال «احیای کمک‌ها» به شمال غزه است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز سه شنبه در دیدار با اسحاق هرتزوک رئیس رژیم آپارتاید، گفت که برای صهیونیست بودن نیازی به یهودی بودن نیست و من یک صهیونیست هستم.

چهارم آنکه حملات آمریکا در سوریه را در کنار تجاوزگری صهیونیست‌ها در منطقه می‌توان بخشی از راهبرد امنیت ملی آمریکا برای حفظ یک جانبه گرایی استکبار جهانی در سایه بحران سازی‌های گسترده دانست در حالی که همزمان نیز شکست خود را در برابر مقاومت مردمی منطقه با ادعای مقابله با ایران پنهان می سازند. آمریکایی‌ها در حالی با سیاست متهم‌سازی به دنبال تخریب جایگاه منطقه‌ای و در صورت توان به سازش کشاندن ایران برای متهم نشدن هستند، که در لوای برجسته سازی نام ایران برآنند تا ناتوانی در برابر مقاومت مردمی که عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن و حتی کشورهایی همچون اردن را فرا گرفته است را به حاشیه رانده و از رسوایی شکست جهانی خویش جلوگیری نمایند در حالی که همزمان نیز با ادای اقدام برای آتش بس لبنان و فلسطین به دنبال پنهان‌سازی نقش جنایت‌کار خود در منطقه هستند.

به هر تقدیر اقدام آمریکا در بمباران سوریه بار دیگر نشان داد که واشنگتن و طرح‌های سازشکارانه آن نه یک ناجی و راه حل بلکه خود بخشی از ریشه بحران‌های منطقه است که مقابله با آن امری ضروری برای به ثبات رسیدن منطقه و جهان است. تحرکات این روزهای بایدن نشان می‌دهد که میان ساختار دموکرات و نیز ترامپ جمهوریخواه تفاوتی وجود ندارد و تصور سازشکاری برای گرفتار سیاست‌های ترامپ نشدن توهمی از پیش شکست خورده است چرا که سیاست‌های آمریکا نشان داده است که دشمنی مدارا ناپذیر است و همچون رژیم صهیونیستی زبانی جز زبان زور را نمی‌شناسد.