محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی امشب پنجشنبه ۲۴ آبان در برنامه گفتوگوی ویژه خبری و متعاقب دیدار و گفتوگو با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای، اظهارداشت: هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران جزو اهداف این سفر نیست و چنین چیزی نبوده و چارچوب روابط ما با آژانس قاعده پادمان و ان پی تی است و ما به آنها پایبند هستیم و آژانس هم در همین راستا بر برنامه هستهای ما نظارت دارد و روابط و تعاملات ما بدون هیچ مانعی برقرار است.
وی گفت: روابط ایران و آژانس در دولت جدید به این سمت بوده که آنها پیگیر این بودند که با مقامات دولت جدید وارد گفت و گو شوند و بتوانند با آشنایی به دیدگاههای رئیس جمهور و دولت جدید ادامه مسیر را پیش بگیرند.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: موارد ادعایی آژانس نسبت به ایران و بهانههایی که علیه ایران اقامه کردند و آنها را با شیوه فشار حداکثری علیه ایران روا داشتند، ریشه در موضوعاتی است که منافقین و موساد برای ما پرونده سازی کردند. این اقدامات و مکانهای ادعایی منجر به مذاکراتی شد که بیست سال طول کشید و خلاصه آن برجام شد و با بازرسیهای صورت گرفته و با پی ام دی بسته شد.
اسلامی بیان کرد: شما ببینید پس از آنکه ترامپ از برجام خارج شد و دولت بایدن آمد و خواست به برجام بازگردد در فرآیند مذاکرات اینطور گفتند که ما میخواهیم آن مکان های ادعایی را بازرسی کنیم و دیگر کاری نداریم و این موضوع را مجدد بهانهای علیه ایران کردند. آنها تلاش کردند با این اهرم فشار از ایران امتیاز بگیرند.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: وقتی ما با مواد هستهای میخواهیم کاری کنیم حتما مطلع میکنیم. آن اتهام اینکه مقاصد پنهان وجود دارد و انحرافی در برنامه هستهای ما هست به این دلیل است که ما با دشمنان فروانی روبرو هستیم، شما بینید همین الآن آمریکا در راکتورهای تحقیقاتی خودش از سوخت ۹۰ درصد استفاده میکند. بنابراین اینکه گفته میشود ایران میخواهد افزایش درصد غنی سازی را داشته باشد در راستای جنجال آفرینی علیه برنامه هستهای ما است که از سوی صهیونستها دنبال میشود.
وی ادامه داد: مذاکرات ۵ بعلاوه ۱ با خروج آمریکا از برجام به طور طبیعی دیگر کارایی نداشت و وقتی آمریکاییها خارج شدند دیگر کسی همکاری نکرد و به کُما رفت. ایران تا به امروز چون به این توافقنامه متعهد بود و برای اعتماد سازی در آن باقیمانده است.
اسلامی افزود: نکته خاطر اهمیت این است که اجازه ندهیم جریان بیرونی که مر نفود بر آژانس فشار می آورد ایران را در مقابل آژانس قرار دهند و تا کنون آزانس نتوانسته دلیلی بیاورد که ایران انحراف دارد یا برنامش عدم انطباق دارد و بارها هم ما گفتیم که برنامه هستهای ما صلح آمیز است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: امیدوارم این گفتگوها میان ایران و آژانس به آغاز شدن مذاکرات منتج شود و تعدیل شود فشارها علیه آژانس و اجازه دهند که آژانس به کار حرفهای خودش بپردازد و بیش از این مساله را به درازا نکشانند.
وی گفت: باتوجه به نقشی که آقای مدیرکل میتواند داشته باشد و تا زمانیکه در ایران باید هست بتوانیم روزنهای باز کنیم که گامی روبرو جلو برداریم تا تسهیل شود. رفع موضوعات فی مابین امروز هم در دیدارهایی مختلفی که با آقای گروسی داشتیم شرایط به گونهای بود که این باور به وی انتقال داده شود که ایران آنچه را میگوید به آن پایبند است و طرفی که امروز مدعی شده است همان طرفی است که به ایران اتهام وارد میکند.
اسلامی بیان کرد: ما برای اینکه بهانههای واهی را از برخی بگیریم تا دیگر علیه برنامه هستهای ایران فشار نیاورند تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد. ما با سیاست تعامل حداکثری، حل و فصل مسائل و سرعت دادن به پیشرفت کشور در حال انجام وظایف و اجرایی کردن برنامههای خودمان هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان داشت: پروندههای ادعایی علیه برنامه هستهای ایران به لحاظ فنی هیچ بار معنایی ندارد. منافقین و برخی گروههای تروریستی نسبت به یک نقطهای از خاک ما گزارشهایی دادند و آنها همین گزارشات را مبنای کار خود کردند. این قبیل اقدامات از سوی جریانات ضد انقلاب و صهیونیستها دنبال میشود.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته ما در مورد موضوعات اختلافی با آژانس صحبت کردیم و تاکید کردیم که رابطه ما بر اساس پادمان و ان پی تی است ولی تلاش می کنیم در همین چارچوب هم رفع ابهام شود و دو موضوع از چهار موضوع درباره مکانها نیز حل شد اما درباره دو مکان دیگر به خاطر فشارهایی که به آژانس وارد می شد حل نشد.
اسلامی گفت: حتی در جلسهای معاون آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته بود که ما توافق کردیم که توافق نشود، ولی با همه این ها ما تلاش می کنیم این دو موضوع باقی مانده را هم حل کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: آژانس باید همیشه بی طرفی خود را در ارتباط با موضوعات فنی حفظ کند و این را همواره ما به آژانس تذکر میدهیم. آژانس مکلف است هر سه ماه به شورای حکام و هر شش ماه به شورای امنیت درباره اجرای پادمان و برجام در ایران گزارش دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما در این فرایند با آژانس همکاری می کنیم، در عین حال آژانس ضمن اینکه درباره فعالیتهای ایران گزارش می دهد، خیلی اوقات واژگان افراطی و تند به کار میگیرد و ما صبورانه و بدون هیاهو سعی میکنیم برخورد میکنیم و هرگونه جملات تند و غیر واقعی و توام با فشار را پاسخ میدهیم و برای همه اعضا شورای حکام پاسخ هایمان را ارائه می دهیم و این کار به طور مرتب انجام میشود.