به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این نشست که با حضور بیش از ۹۰ نفر از قضات شمال استان تشکیل شد با تسلیت ایام فاطمیه، به تبیین موضوعات جلسه پرداخت و گفت نشست فصلی را فرصت مناسبی برای تبادل دیدگاهها و نقطه نظرات در راستای ارتقاء و بهبود عملکرد و خدمت رسانی به مردم دانست.
رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: حوزههای قضایی شمال استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و وجود گمرکات متعدد و ترکیب و تنوع جمعیتی، کار ویژهای را میطلبند.
مقام ارشد قضایی استان به موضوعات مهمی همچون قاچاق مواد مخدر، قاچاق سازمان یافته کالا و ارز، پروندههای سنگین مالی و گروگانگیری اتباع بیگانه هم پرداخت و گفت: رسیدگی به موضوعات مهم نیاز به توجه ویژه دارد و نیاز است قضات و مدیران قضایی از ابتدای تشکیل پرونده تا به نتیجه رسیدن به موضوعات حساس باشند و به طور مرتب روند کار را دنبال و به مدیریت دادگستری استان گزارش نمایند و هیچگونه مماشاتی با مرتکبین این جرایم نداشته باشند.
توجه به برنامه عملیاتی و دستورالعملهای ابلاغی از استان از دیگر مواردی بود که عتباتی به آن تاکید و گفت که برنامه عملیاتی سالانه و دستورالعملهای ارسالی بر اساس سیاستهای ابلاغی ریاست معظم قوه قضائیه تنظیم گردیده اند و نیازمند است به آنها توجه جدی نموده و حرکت بر مدار این برنامهها و تلاش برای تحقق اهداف تعیین شده باشد.
رئیس شورای قضایی استان به استفاده هدفمند از اهرم حبس نیز تاکید و بیان داشت: قضات میبایست از اهرم حبس هدفمند استفاده کنند و در صدور قرارهای منجر به بازداشت توجه ویژه داشته و در جرایم سبکی که قانون اجازه داده از جایگزینهای حبس استفاده کرده و زندان را تنها برای مخلین جامعه در حوزههای مختلف در نظر بگیرند و درخصوص مجرمین نیز رویکرد اصلاحی داشته باشند.
اتقان آراء یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید رئیس کل دادگستری استان بود که در این مورد از روسای دادگستریها خواست تجربیات خود را به همکاران کم سابقه منتقل کنند و قضات برای ارتقاء کیفیت رسیدگیها تلاش کرده و تکلیف مردم را با خواسته شان روشن و حق آنها را ادا کنند که قطعاً رضایت مندی آنها را به دنبال خواهد داشت.
استفاده از ظرفیت دادرسی الکترونیک و انجام امور در بستر سامانه سمپ که موجب صرفه جویی یک و نیم میلیون کاغذ در سال میباشد تاکید دیگر عتباتی بود.
عتباتی همچنین به تلاش برای سازش با استفاده از ظرفیتهای موجود و عملکرد دادگاههای صلح و اهتمام ویژه به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول هم تاکید نمود.
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این جلسه مطالبی را در مورد دادسراها که میبایست مورد لحاظ و توجه قرار گیرد را بیان نمود.
توجه مقامات ارجاع به صلاحیتها قبل از ارجاع پرونده به منظور جلوگیری از بین رفتن بسیاری از ادله و فراوانی قرارهای عدم صلاحیت از مواردی بود که مجیدی به آن تاکید کرد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همچنین عدم تعجیل در رسیدگیها که منتهی به قرارهای منع تعقیب متعدد میشود نیز پرداخت و خواست تا مقامات تحقیق این امر را مورد لحاظ و توجه قرار دهند.
کنترل ورودی پرونده با اقدامات پیشگیری و صلح و سازش در واحدهای مددکاری کلانتریها و پاسگاهها تاکید دیگر مجیدی به قضات حوزههای قضایی شمال استان بود.
بازرسی از کانتریها و پاسگاهها حداقل هر دو ماه یکبار و انجام کنترل و کاهش جرایم در اجرای برنامههای معاونت راهبردی قو قضائیه، حمایت از واحدهای تولیدی موضوعات دیگری بود که دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان به آنها پرداخت.
اسدی سرپرست معاونت فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان از دیگر سخنرانان این نشست بود که آمار تحلیلی از عملکرد هفت ماهه شعب را ارائه و نقاط ضعف و قدرت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین محمدپور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان، حاتمی رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان، بخشی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، زارع معاون قضایی و مسئول ارزشیابی قضات استان، محمد علی نژاد معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان از دیگر سخنرانان این نشست بودند که هر یک به فراخور وظایف مدیریتی خود مطالبی را بیان داشتند.
لازم به ذکر است در این نشست تعدادی از قضات شمال استان به نمایندگی مطالبی را پیرامون موضوع جلسه و مشکلات و دغدغههای خود ارائه و با جمع بندی رئیس کل دادگستری استان این نشست ۶ ساعته به کار خود خاتمه داد.