به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عباس علی آبادی وزیر نیرو در نشست با نمایندگان خوزستان گفت: توسعه صنعت در خوزستان مرهون انرژی و برق است بنابراین برق در خوزستان قطع نمیشود تا شریان اقتصاد کشور حیات خود را ادامه دهد و من نیز برای رفع این مشکلات به این استان سفر کردم.
او افزود: باید با نصب آب شیرین کن ظرفیت شیرین سازی آب را به سالی یک میلیارد متر مکعب برسانیم.
علی آبادی اضافه کرد: از مسئولان خوزستان انتظار ارایه راهکار میرود وگرنه همه چیز را میدانم و آمدم که این مشکلات را برطرف کنیم، زیرا از شرایط جاری مطلع هستیم اگرچه این کنار هم بودن و صحبت کردن خبر از روزهای خوب برای خوزستان میدهد.
وزیر نیرو تاکید کرد: ما باید به دنبال انرژی تجدید پذیر باشیم زیرا این انرژی موجب بی نیازی ما نسبت به سوخت فسیلی می شود.
علی آبادی ادامه داد: برای خوزستان برنامههای ویژهای داریم و حالا که این استان نیاز به کمک دارد باید همه پای کار بیایند از جمله صنایع بزرگ مانند فولاد و دیگر صنایع باید برای رفع مشکلات به ویژه در حوزه توسعه انرژیهای تجدید پذیر فعال شوند.
موالی زاده استاندار خوزستان نیز در این نشست گفت: از اینکه وزیر نیرو در اولین سفر استانی خود به خوزستان آمد قطعا به نیکی یاد میکنیم که طی ۲ روز اخیر طرحهای زیادی کلنگ زنی و به بهره برداری رسیدند و نشان دهنده نگاه ویژه دولت به خوزستان است.
برای شتاب در کارها استان را به ۴ بخش کاری تقسیم کنیم
حجت الاسلام عبدالنبی موسوی فرد نیز در مین نشست با اشاره به درخواست مردم در زمینه آب و فاضلاب اضافه کرد: مناطقی در شهر اهواز هست که تنها ۲ ساعت در طول روز آب آشامیدنی دارند و اگرچه کارهای خوبی درحال انجام است، اما عقب افتادگی زیاد است.
او گفت: اعتقاد من این است یک برنامه ریزی دقیق صورت بگیرد و همه شهرستانها در نظر گرفته شود و اقدامات عمرانی با اولویت کاری انجام شوند؛ استان را به چهار قسمت تقسیم کنیم که راحت بشود هر قسمت را به یک مدیر بدهیم تا کارها شتاب بگیرند.
سردار خادم سید الشهدا فرمانده قرارگاه نیروی زمینی کربلا سپاه نیز در این نشست گفت: اگر اعتبارت برای ما تامین شود هزار و ۵۵۱ روستا را آبدار خواهیم کرد و شایان ذکر است که کارها علی رغم عقب ماندگی در پرداختها از ابتدای نهضت ملی آبرسانی در خوزستان در همه جبههها در حال انجام است و ما تمام تلاش خود را برای رفع محرومیت به کار میگیریم.
وزارت نیرو می تواند برای خوزستان مانند سکوی پرتاب رو به افق روشن باشد
مصطفی مطورزاده نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان مجلس در این جلسه ضمن تاکید بر لایروبی رودخانه کارون گفت: خوزستان به دلیل وجود صنایع و رودخانه یک استان منحصر به فرد است و وزارت نیرو در خوزستان می تواند سکویی برای پرتاب این استان به افق روشن باشد.
امیرحسین نظری نماینده مردم رامهرمز در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار ارتقا کیفیت آب اشامیدنی و گسترش طرح های توسعه زیرساختی بویژه در زمینه منابع آب و آبرسانی شد.
ابراهیم پور نماینده مردم ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت در مجلس شورای اسلامی در این نشست یادآور شد: استان خوزستان رتبه دوم سهم تولید ناخالص ملی را در کشور دارد اما متاسفانه از همه شاخص ها عقب است. طرح آب فدک در منطقه منگشت و طرح پرورش ماهی در قفس هم در کارون سه باید مورد توجه قرار بگیرد.
محمد امیر نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه نیز در این نشست گفت: ما باید در اجرایی شدن طرح ها دقت بیشتری کنیم و پرداخت مطالبات قرارگاه که پیمانکار اصلی طرح فاضلاب است می تواند کار را تمام کند خیلی از پروژها تقریبا رو به اتمام است و نیاز است مطالبات پرداخت شود.
محسن موسوی زاده دیگر نماینده اهواز در مجلس هم گفت: خوزستان پرآب ترین استان کشور است و ما در زمستان دچار آب گرفتگی هستیم؛ این استان در چند سال اخیر دو سیل را تجربه کرد و لازم است در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
آبرسانی روستایی توجه ویژه می خواهد
سعدون زاده نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی مطالبات اصیل و حیاطی به ویژه در حوزه آبرسانی را یادآور شد.
جباری نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تشکر از سپاه بابت آبرسانی به روستاها گفت: دولت در بحث فاضلاب هم نگاه ویژه ای داشته باشید و لازم است که صنایع هم مکلف بشوند از آب مصرفی خود دوباره استفاده نمایند. او ایجاد بندهای خاکی برای استفاده بهتر از محیط زیست و منابع را مهم برشمرد.
محمد طلا مظلومی نماینده مردم بهبهان و آغاجاری هم در این نشست گفت: استفاد از آب سد کوثر برای تامین آب آشامیدنی شهر بهبهان و جایزان اهمیت دارد.
یوسفی دیگر نماینده اهواز در مجلس هم با بیان اینکه به برکت این نظام کارهای بزرگی انجام شد، گفت: دولت شهید رئیسی کارهای بزرگی به ویژه در زمینه فاضلاب در خوزستان انجام داد.
توسعه انرژی خورشیدی در خوزستان اولویت باشد
نماینده شوش در مجلس هم با اشاره به صحبت های وزیر در خصوص ارایه راهکار گفت: در خصوص گاز راهکاری زیادی ارایه شد و در حوزه انرژی های تجدید پذیر لازم است که اقدامات بیشتری صورت بگیرد تا استان را به قطب تولید انرژی های تجدید پذیر و به ویژه خورشیدی تبدیل کرد؛ حتی اگر در اهواز زمین کافی نیست، در شوش به اندازه کافی زمین برای راه اندازی مزرعه خورشیدی است.
نماینده دشت آزادگان در این نشست از لزوم توجه به حقابه تالاب های خوزستان گفت و مشکل فاضلاب شهرهای دشت آزادگان را پس از اهواز، مهم دانست.
نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: شادگان میان ۲ رودخانه واقع شده، اما تعداد نخلستانهای آن رو به کاهش است.
نماینده اندیمشک در این نشست گفت: سهم استان در تولید ملی بالاست پس باید در وزارتخانه ها سهم خوزستان بالا باشد و برای فاضلاب و پسماند ها فکری اساسی صورت بگیرد.