شناسهٔ خبر: 69734862 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

بزرگ‌ترین مرجان دریایی جهان در نزدیکی جزایر سلیمان کشف شد

صاحب‌خبر -

دانشمندان اعلام کردند که بزرگ‌ترین مرجان دریایی جهان را در نزدیکی جزایر سلیمان در اقیانوس آرام پیدا کرده‌اند و روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان از این کشف بزرگ که «سرشار از رنگ و زندگی» است، خبر دادند.

این مرجان در نوک جنوب شرقی جزایر سلیمان در منطقه‌ای معروف به «سه خواهر»، توسط یک تیم نشنال جیوگرافیک که در حال انجام یک سفر علمی در منطقه بودند، کشف شده است. جزایر سلیمانی کشوری است متشکل از صدها جزیره که در آب‌های شمال شرق استرالیا واقع شده است.

ابعاد این مرجان آن‌ اندازه عظیم است که محققانی که در آب‌های زلال مجمع‌الجزایر سلیمان در حال قایقرانی بودند، در ابتدا تصور می‌کردند که به یک کشتی غرق‌شده برخورد کرده‌اند.

انریک سالا، بوم‌شناس دریایی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «درست زمانی که فکر می‌کنیم دیگر چیزی برای کشف روی کره زمین باقی نمانده است، مرجان عظیمی پیدا می‌کنیم که از تقریباً یک میلیارد بخش کوچک تشکیل شده و سرشار از زندگی و رنگ است.»

پژوهشگران گفتند که این ساختار مستقل حدود ۳۰۰ سال است که در حال رشد بوده و از یک «شبکه پیچیده» از اجزای مرجانی کوچک تشکیل شده است.

آنها توضیح دادند که این مرجان با صخره مرجانی که از بسیاری از کلونی‌های مرجانی مجزا تشکیل شده است، متفاوت است.

این تیم با اندازه‌گیری ۳۴ متر عرض و ۳۲ متر طول گفت که این «اَبَرمرجان» سه برابر بزرگتر از رکورددار قبلی، یعنی مرجانی به نام «مامانِ بزرگ» در ساموآی آمریکا، است.

مولی تیمرز، دانشمند ارشد، گفت: «در حالی که مامانِ بزرگ شبیه یک قاشق بزرگ بستنی بود که روی صخره افتاده بود، این مرجان تازه‌کشف‌شده به‌طوری است که انگار بستنی شروع به ذوب شدن کرده و مدت‌های مدید در امتداد بستر دریا پخش شده است.»

این مرجان از یک نهنگ آبی بلندتر است و تصور می‌شود که «آنقدر عظیم» است که «می‌توان آن را از فضا دید».

اقیانوس‌های گرم‌تر و اسیدی‌تر امروزی، زندگی مرجان‌ها را در بسیاری از آب‌های گرمسیری منطقه، از جمله صخره بزرگ مرجانی معروف استرالیا، از بین برده‌اند.

اما تیم تحقیقاتی گفت که این کشف تازه، کورسوی امیدی را ارائه می‌دهد.

اریک براون، دانشمند مرجان‌شناسی، گفت: «در حالی که صخره‌های کم‌عمق مجاور به دلیل گرم شدن دریاها تخریب شده‌اند، مشاهده این واحه مرجانی بزرگ و سالم در آب‌های کمی عمیق‌تر، نشانه‌ای از امید است.»

جنگل‌های بارانی سرسبز و آب‌های بکر جزایر سلیمان از دیرباز به دلیل تنوع حیات جانداران مورد توجه بوده‌اند.

مشاهدات حیات وحش که در دهه ۱۹۲۰ در جزایر سلیمان انجام شد، به اثبات بخش مهم نظریه تکامل چارلز داروین کمک کرد.