شناسهٔ خبر: 69733441 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

لاوروف: آفریقا شاهد بیداری دوم است/پیروزی ترامپ موضع آمریکا درباره اوکراین را تغییر نمی‌دهد

وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی گفت «بیداری دوم» در سراسر آفریقا در حال وقوع است، زیرا این قاره به دنبال حاکمیت اقتصادی است. او همچنین گفت بعید است تغییر قدرت در ایالات متحده پس از پیروزی دونالد ترامپ، موضع واشنگتن را در مورد جنگ اوکراین تغییر دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) در مصاحبه‌ای با «مارینا کیم» برای پروژه «دنیای جدید» گفت عزم فزاینده‌ای در میان کشورهای آفریقایی برای جدا شدن از وابستگی اقتصادی به غرب وجود دارد. او غرب را متهم کرد که با استخراج منابع آفریقا بدون بازگشت ارزش افزوده، شیوه‌های استعماری نوین را تداوم می‌بخشد.

لاوروف گفت: کنفرانس افتتاحیه وزرای مجمع مشارکت روسیه و آفریقا در سوچی، همراه با نشست سران روسیه و آفریقا که سال گذشته در سن پترزبورگ برگزار شد، بر حرکت آفریقا به سمت حاکمیت واقعی اقتصادی تاکید دارد.

او بر این باور است در حالی که بسیاری از کشورهای آفریقایی دهه‌ها پیش استقلال سیاسی خود را به دست آوردند، از نظر اقتصادی با شرکت‌های غربی که استخراج منابع و فرآیندهای ارزش افزوده را کنترل می‌کنند، پیوند خورده‌اند. لاوروف از «نئو استعمار خالص» انتقاد کرد که طی آن شرکت‌های غربی منابع طبیعی آفریقا از جمله فلزات خاکی کمیاب و اورانیوم را استخراج می‌کنند و سودشان در خارج است.

وزیر امور خارجه آمریکا این موضوع را با رویکرد روسیه مقایسه کرد و بر حمایت مسکو از توسعه زیرساخت‌های تولید محلی در آفریقا تاکید کرد. او با اشاره به عرضه کود به عنوان نمونه توضیح داد: «روسیه برخلاف کشورهای غربی، در آفریقا به روش‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند که تولید کالاهای مورد نیاز آفریقایی‌ها را تحریک می‌کند.»

لاوروف در نشست بریکس در ژوهانسبورگ تجربه خود از مواجهه با مشکلات دسترسی به سوخت هواپیماها را بازگو کرد و خاطرنشان کرد که اکثر تامین‌کنندگان سوخت هواپیما در آفریقای جنوبی متعلق به خارجی‌ها هستند. او گفت این موضوع بازتاب گسترده‌تری از وابستگی اقتصادی است.

اگرچه کشورهای آفریقایی به استعمارزدایی رسمی دست یافته‌اند، لاوروف استدلال کرد که آنها هنوز به حاکمیت واقعی از جمله کنترل بر منابع و صنایع ضروری دست نیافته‌اند.

پیروزی ترامپ موضع آمریکا در قبال اوکراین را تغییر نخواهد داد

همچنین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت تغییر قدرت در ایالات متحده پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، بعید است که موضع واشنگتن را در مورد مناقشه اوکراین تغییر دهد.

لاوروف در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه از شبکه روسیه ۱ پخش شد، در مورد تأثیر احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر درگیری اوکراین اظهار داشت که واشنگتن همیشه به دنبال کنترل همه چیزهایی است که در مناطق هم مرز ناتو اتفاق می‌افتد، آن هم صرف‌نظر از اینکه رئیس‌جمهور کیست.

لاوروف گفت: «شک ندارم که آنها می‌خواهند این فرآیندها را تحت کنترل خود نگه دارند... نگرش واشنگتن نسبت به امور اوکراین و امور اروپا در اصل تغییر نخواهد کرد. به این معنا که واشنگتن همیشه تلاش خواهد کرد تا همه چیزهایی را که در مناطق نزدیک ناتو و خود منطقه ناتو اتفاق می‌افتد، تحت نظر خود نگه دارد.»

این سخنان پس از اظهارات اخیر ترامپ مطرح می‌شود که قول داده است به محض بازگشت به کاخ سفید به درگیری اوکراین پایان دهد. لاوروف همچنین در مورد گزارش‌های اخیر در مورد پیشنهادات برای توقف درگیری اوکراین اظهارنظر کرد.

بر اساس گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، مشاوران سیاست خارجی ترامپ پیشنهاداتی را برای حل مناقشه ارائه کرده‌اند، از جمله ثابت‌ نگاه داشتن وضعیت خط مقدم، پذیرش ادعاهای روسیه در مورد اراضی اوکراین و مجبور کردن اوکراین به تعلیق موقت برنامه‌های پیوستن به ناتو.

به گفته لاوروف، این طرح چندان کامل نیست.

لاوروف گفت: «برخی [سیاستمداران غربی] با هوشیاری بیشتری به وضعیت اوکراین نگاه می‌کنند و می‌گویند، آنچه از دست رفته، از دست رفته است، پس بیایید به نوعی کل این موضوع را همینطور نگاه داریم. با این حال آنها همچنان پیشنهاد می‌کنند که یک آتش‌بس در طول خط تماس برای ۱۰ سال برقرار شود. این همان توافق‌های نابود شده مینسک، در قالب جدید یا حتی بدتر خواهد بود.»

اشاره او به توافق‌های مینسک است که با میانجیگری روسیه، فرانسه و بریتانیا در سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۵ انجام شد و قرار بود تنش بین کی‌یف و مناطق دونتسک و لوهانسک را کاهش دهد و راه را برای اصلاحات اداری و سیاسی در اوکراین هموار کند. با این حال، این قراردادها در عوض برای خرید زمان برای کی‌یف برای تقویت ارتش خود استفاده شد.

وزیر خارجه روسیه گفت: «توافق مینسک نهایی بود. راستش آنها قسمت کوچکی از دونباس می‌شد. اما همه چیز فروپاشید زیرا رژیم کی‌یف قاطعانه نمی‌خواست به این بخش از دونباس - که بخشی از اوکراین باقی می‌ماند - وضعیت ویژه اعطا کند، در درجه اول به شکل حق صحبت به زبان مادری‌شان.»

او افزود: «نابودی عمدی همه چیز روسی در دونباس یکی از دلایل اصلی درگیری بین کی‌یف و مسکو بود. و اینکه هر پیشنهادی با هدف پایان دادن به این درگیری باید شامل حقوق زبان برای جمعیت قومی روسی اوکراین باشد.»

انتهای پیام

برچسب‌ها: