به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، حجتالاسلام احمد اسلامی، مدیر دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، روز دوشنبه ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳ در آئین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد واحد ساری با دانشجویان سخن گفت.
حجتالاسلام اسلامی، ضمن شاخص برشمردن دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاههای استان، گفت: دانشجویان قدر این فرصت طلایی و پویایی همراه با طراوت جوانی و تحصیل در یک دانشگاه شاخص استان را بدانند و از فرصتهای جدی علمی ایجادشده استفاده کنند؛ فرصتی که به تعبیر زیبای حضرت امیرالمومنین علی(ع) همچون ابری در حال گذر است.
وی به مراسم مشابه در سال گذشته اشاره و افزود: دانشجویانی که ورودی جدید سال گذشته بودند در این جشن، ترم سوم یا چهارم هستند؛ این بدان معنی است که فرصتها با سرعت تمام میگذرد؛ پس از فرصتها درست استفاده کنند.
احمد اسلامی با تاکید بر اهمیت کسب آگاهی و دانش، افزود: لازم است که دانشجویان، دامنه اطلاعات و آگاهی را در دانش مورد علاقه خود افزایش دهند که این امر با پرسشگری از استادان، میسر است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مازندران در ادامه به ضرورت کسب مهارت در کنار علم و آگاهی اشاره و اضافه کرد: دانشجویان نباید فقط به افزایش دامنه اطلاعات اکتفا کرد بلکه باید کسب مهارت را نیز به جد، دنبال کنند.
اسلامی در تکمیل سخنان خود به وظایف دانشگاه در قبال برنامههای مهارتافزایی اشاره و اظهار کرد: از تکالیف دانشگاه این است که برنامههای بیشتر در مهارت افزایی برای دانشجویان را در دستور کار خود قرار دهد البته اقدامات خوبی در این زمینه رخ داده و لازم است که تقویت شود.
وی کسب مهارت را در همه زمینهها لازم و بیان کرد: بهتر است که دانشجویان در کنار کسب مهارتهای دانشی، مهارتهای زیست اجتماعی سالم، پاک و منطقی و اقتضائات آن را نیز فرا گرفته و تمرین کنند.
استاد گروه معارف، یکی از راههای کسب مهارت زیست اجتماعی را حضور فعال در تشکلهای دانشجویی بیان و افزود: در تشکلهای مختلف دانشجویی مانند انجمنهای علمی، هیئتها و غیره، مشارکت کرده و حضور فعال داشته باشند چون طبیعتا در آینده به بلوغ اجتماعی و فرهنگی آنان، کمک خواهد کرد.
اسلامی در ادامه به عناصر چندگانه وجودی در دانشجویان اشاره و توضیح داد: یکی از عناصر اصلی وجودی در دانشجویان، "نشاط" است که نیاز جدی جهان امروز بوده و بخشی از ایجاد آن برعهده دانشگاه و بخش دیگر آن بر عهده دانشجویان است تا به ترشح هورمونهای مثبت نشاط در خود برای پیشرفت و کسب موفقیت، تلاش کنند که البته از هرگونه نشاط کاذب و غیر مفید و مضر پرهیز کنند.
وی به ضرورت تقویت عنصر دیگری در دانشجویان اشاره و گفت: عنصر "امید" در دانشجویان موج میزند که باید آن را تقویت کنند و با امید به آینده و روزهای خوب در پی تلاش از هر گونه سیاهنمایی و تاریکی آینده، پرهیز کرده و با بهرهگیری از قوه عاقله مفکره از هرگونه افکار منفی دوری کنند.
احمد اسلامی، دیگر عنصر را "تلاش" عنوان و اینگونه توضیح داد: تلاش عنصر دیگری که در بین دانشجویان وجود دارد و لازم است که در خود تقویت کنند و توصیه میکنم که هیچ وقت خسته و متوقف نشوند و همیشه برای رسیدن به اهداف مثبت خود تلاش کنند.
وی در بیان عناصر وجودی دیگر در دانشجویان، اظهار کرد: عنصر دیگری که میتوان نام برد عنصر باور، اعتقاد و ایمان است که در دانشجویان وجود دارد و سوخت موتور محرک آنان در سربلندی ایران اسلامی است.
مدیر دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد مازندران ضمن اعلام انزجار از برچسبزنی به دانشجویان افزود: برخلاف برچسبزنی بعضی افراد، به دور از هرگونه شعار معتقدم که این نسل، بهشدت پویا، پرسشگر، علاقهمند و هوشمند است؛ هنوز شاید ما اقتضائات آنان را درک نکرده و نمیدانیم که این نسل پرسشگر، پاسخ میخواهد که باید همه ما تمرین کنیم تا در فضای عالمانه، پاسخگوی آنان باشیم.
احمد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نهاد رهبری در این دانشگاه با بهرهمندی از استادان گروه معارف به عنوان سرباز پاسخگوی سوالات حوزههای معرفتی و اعتقادی دانشجویان است و به سوالات و چالشهای ذهنی آنان پاسخ میدهد و دانشجویان نیز میتوانند در فضایی عالمانه، عاقلانه همراه با آداب اقتضائی تربیتی هر پرسشی در حوزه معنویت و اخلاق را بدون سانسور بپرسند تا استادان گروه معارف در دانشگاه، پاسخگوی آنان باشند.
خبرنگار: علی حسننیا
انتهای خبر/