شناسهٔ خبر: 69730138 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین خبرداد؛

کاهش ۳۰درصدی آمار خودکشی در قزوین

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: آمار خودکشی در استان در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰درصد کاهش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «علی فولیان» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در جلسه پیشگیری از خودکشی که در سالن اجتماعات دادگستری برگزار شد اظهارکرد: وقوع جرائم و آمار پرونده‌ها، راه را بر حرکت پر شتاب کشور در جهت تحقق آرمان های انقلاب کند کرده است؛ ما نباید برخی واقعیت‌ها را در جامعه کتمان کنیم.

وی افزود: یکی از این واقعیت‌ها رشد نرخ جرائم و آسیب های اجتماعی است و از دلایل اصلی این اتفاق، غفلتی است که ما مدیران از این آسیب‌ها داریم.

سلامت روان جامعه وضعیت مطلوبی ندارد

این مقام مسئول استان با اشاره به این مهم که سطح سلامت روان جامعه در حالت مطلوبی به سر نمی برد، خودکشی را به عنوان یکی از این آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: حفظ سلامت روان یک ضرورت اجتماعی است و همه دستگاه‌ها ملزم هستند به وظایف پیشگیرانه خود در این حوزه عمل کنند و برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید همگرایی و پیوستگی اقدامات توسط دستگاه‌های اجرایی شکل بگیرد.

فولیان خاطرنشان کرد: خودکشی یک مشکل پیچیده است که علل یا دلایل متعددی همچون زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی دارد، بنابراین همه دستگاه ها ملزم هستند به وظایف پیشگیرانه خود عمل نمایند.

وی بر لزوم برنامه‌ریزی جامع و تدوین سند پیشگیری از خودکشی تأکید کرد و گفت: همه ما در پیشگیری از خودکشی مسئولیم.

لزوم برنامه‌ریزی جامع و تدوین سند پیشگیری از خودکشی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه با بیان اینکه اقدامات گسترده‌ای در دستگاه‌های مختلف در حوزه خودکشی در حال انجام است افزود: متاسفانه وقتی صحبت از خودکشی می‌شود، خیلی از آقایان خود را کنار می‌کشند و سایر دستگاه‌ها هم سعی می‌کنند خود را درگیر این مساله نکنند ولی برای کاهش آمار خودکشی باید در حوزه سیاست گذاری، برنامه ریزی، همگرایی وهم افزایی منسجم و همه جانبه بیشتر صورت گیرد و همه باید مطابق سند جامع اقدام کنند.

 فولیان تصریح کرد: اقدام در زمینه پیشگیری از خودکشی وظیفه همه دستگاه‌های اجرایی است و در سند جامع خودکشی استان قزوین که برگرفته از الزامات سازمان بهداشت جهانی و سند خودکشی در سطح ملی، تدوین شده است.

وی افزود: برای دستگاه‌های مرتبط در موضوع مذکور وظایف و تکالیفی احصا شده است. بنابراین باید پیشبرد این برنامه با حداکثر توان دستگاه‌ها صورت پذیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین بیان کرد: اگر هر دستگاهی به تکالیف قانونی خود عمل نکند، ترک فعل نموده و هیچگونه تعلل و اهمالگری پذیرفته نیست و در صورت ارسال گزارش قطعاً  برخورد قانونی خواهد شد.

فولیان هدف از برنامه جامع خشونت (خودکشی) را کاهش آمارهای خودکشی دانست و عنوان کرد: تحقق این مهم با تشکیل کمیته و کارگروه‌های تخصصی و علمی و حضور متولیان فرهنگی و اجتماعی و با یک ریشه‌یابی دقیق از علل خودکشی میسر خواهد شد.

اختلالات روانپزشکی و مصرف مواد مخدر؛ شایع‌ترین علل خودکشی

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین همچنین اختلالات روانپزشکی و مصرف مواد مخدر را شایع‌ترین علل خودکشی دانست و اذعان کرد: اگر اقدامات مناسب و مساعد در راستای درمان و کاهش بیماری‌های روانپزشکی و نیز کاهش مصرف مواد مخدر صورت گیرد، یقیناً نتایج مثبتی را در کاهش آمارهای خودکشی به دنبال خواهد داشت.

فولیان تأکید کرد: برخورداری از یک نقشه عملیاتی که قابلیت رویت و رصد اجتماعی داده‌ها را داشته باشد می‌تواند ناهماهنگی موجود بین دستگاه‌های اجرایی را در کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی برطرف نماید.

کاهش ۳۰درصدی خودکشی در شش ماهه اول سال جاری

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین به کاهش ۳۰درصدی خودکشی در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان اشاره کرد و افزود: آگاهی عمومی درباره خودکشی پایین است و مردم درباره افکار خودکشی پیش زمینه‌ای ندارند که در این زمینه باید تیم‌هایی در محلات تشکیل و تسهیل‌گرانی را آموزش دهیم که در این زمینه با ما همکاری داشته باشند تا اقدامات بهنگام و موثر داشته باشیم.

فولیان تاکید کرد: باید مهارت‌های زندگی و به ویژه تاب‌آوری را در مهدکودک‌ها و مدارس به بچه‌هایمان آموزش دهیم و در این زمینه برنامه توسعه فردی داشته باشیم و توانایی افراد برای حل مسائل و مشکلات خود را ارتقا دهیم.

این مقام قضایی استان یادآور شد: همه کنش‌گران حوزه سلامت اجتماعی باید وارد میدان شوند تا افکار و اقدام  به خودکشی را به حداقل برسانیم و حمایت‌های روانی و اجتماعی از افرادی که اقدام به خودکشی کرده‌اند، انجام شود که به کانون گرم خانواده بازگردند.

فولیان اظهارکرد: اصحاب رسانه اخبار و گزارشاتی را در سطح جامعه منتشر می‌کنند که در برخی موارد تاثیر عکس داشته که خود موجبات تقویت افکار خودکشی در برخی افراد و گروه‌ها می‌شود، بنابراین نحوه انعکاس اخبار مربوط به خودکشی قطعا ملاحظات متفاوتی نسبت به سایر اخبار حوادث دارد ولی متاسفانه پیوست متناسب با پوشش اخبار خودکشی در کشور وجود ندارد که باید حتما آن را تنظیم کنیم.

این مقام مسئول سپس با اشاره به این نکته حتی شنیدن اخبار مربوط به مرگ خودخواسته یا خودکشی می‌تواند دیگران را به این رفتار مذموم ترغیب کند، بیان کرد: باید از عبارت خودکشی موفق نیز درباره خودکشی‌های منجر به فوت پرهیز و پیوست رسانه‌ای مناسبی برای انتشار اخبار مربوط به این حادثه تهیه شود.

فولیان در خاتمه با تاکید بر غربالگری عمومی و ایمن سازی محیط‌های اجتماعی شهری به منظور عدم دسترسی به ابزارهای خودکشی از قبیل کانل‌های آب داخل شهر، پل‌های عابر پیاده و نظارت بر داروخانه‌ها، عطاری‌ها و سم فروشی‌ها گفت: به منظور پیشگیری از بروز اینگونه آسیب‌ها و برخورد با متخلفین این حوزه، شعب ویژه تعیین می‌شود و تاکید بر آن است که بازدیدهای مستمر از عطاری‌ها و فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی و.... انجام شود.

46