شناسهٔ خبر: 69729594 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

جنگل‌های زاگرس در حال احتضار هستند/فقر باعث تنش محیط‌زیستی می‌شود

خرم‌آباد- سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس در حال احتضار هستند، گفت: فقر باعث تنش محیط زیستی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، «هادی کیا دلیری» روز پنج شنبه در آئین تکریم و معارفه مدیرکل محیط زیست لرستان در سالن شهید آوینی خرم آباد گفت: شاخص تعالی و رشد هر جامعه، میزان توجه آن جامعه به مسائل محیط زیست است، کسی که به طبیعت احترام می‌گذارد، دیندار است و دیندار هم به محیط زیست احترام می‌گذارد.

وی با بیان اینکه مجموعه استان هم نگاه روشنی به حوزه محیط زیست دارد، ادامه داد: مسؤلیت محیط زیست، یک مسؤلیت سنگین است و یک مدیر کارآمد در این حوزه باید صداقت، قانونمندی، شفافیت، پاسخگویی و پذیرش مسئولیت اقداماتی که در زندگی مردم تأثیر دارد را داشته باشد.

تغییر نگرش جدی در محیط زیست باید ایجاد شود

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر دقت در انتخاب مدیران گفت: مدیران باید در این حوزه تخصص و آگاهی داشته باشند زیرا هزینه‌های مدیریت گاهی باعث خسارت به منابع و منافع جامعه می‌شود.

کیا دلیری اضافه کرد: مشکلات زیست محیطی زیاد است بنحوی که از بزرگترین معضلات کشور است و حتی اولویت بندی هم نمی‌توان کرد.

وی ادامه داد: هیچ جامعه‌ای بدون پایداری سرزمین، امکان ادامه حیات ندارد زیرا تأثیر مسائل زیست محیطی بر سطح زندگی مردم بسیار قابل لمس است.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تغییر نگرش جدی در محیط زیست باید ایجاد شود تا به توسعه کشور دست یابیم.

لزوم تکیه بر انرژی‌های پاک و حفاظت از تنوع زیستی

کیا دلیری افزود: مدیریت و مسؤلیت محیط زیست باید با رویکرد کنترل آشفتگی‌ها و تخریب‌ها کار کند و تغییر سبک زندگی به سوی توسعه پایدار یک الزام است.

وی با اشاره به اینکه در این راستا سه رویکرد مهم داریم، ادامه داد: تکیه بر انرژی‌های پاک و حفاظت از تنوع زیستی از جمله این رویکردها است.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه لرستان هم یک مجموعه اکوسیستم مناسب در حوزه تنوع زیستی دارد ولی آسیب پذیر است، گفت: توجه به چرخه شیمیایی کاهش تولید زباله، ضایعات، آلودگی‌ها و جلوگیری از مصرف منابع طبیعی نیز رویکردهای دیگر هستند.

جنگل‌های زاگرس در حال احتضار است

کیا دلیری افزود: بدون تعارف، جنگل‌های زاگرس در حال احتضار است، از سال ۸۸ تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار جنگل‌های زاگرس که در خود لرستان است دچار زوال بلوط شده‌اند، ولی زوال عامل نیست.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: این بیماری علت ثانویه است، در حقیقت درختان زاگرس در حال نابودی نیستند، بلکه اکوسیستم زاگرس یا مجموعه عناصر زاگرس در معرض آسیب هستند یعنی مجموعه عناصر زاگرس در حال آسیب و زوال هستند پس باید توجه جدی داشته باشید.

وی با بیان اینکه باید به دو موضوع فرهنگ‌سازی و وضعیت موجود، توجه شود. یادآور شد: فعالیت‌ها باید منجر به رفاه شوند و علاوه بر این ابزاری هم برای توسعه و رفاه باشند.

مردم اطلاعات محیط زیستی دارند ولی رفتار محیط زیستی ندارند

کیا دلیری گفت: در مقوله فرهنگ‌سازی هم باید در زمینه قانونمندی و ضابطه مندی فعالیت کرد.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در واقع مردم اطلاعات محیط زیستی دارند ولی رفتار محیط زیستی ندارند، باید به صورت ریشه‌ای به این پرسش‌ها فکر کرد.

وی تصریح کرد: مسأله فقر، باعث تنش محیط زیستی می‌شود، افراد سودجو به وسیله مردم فقیر باعث تخریب محیط زیست می‌شوند.

کیادلیری گفت: افراد فقیر فرصت مشارکت اجتماعی ندارند، برنامه‌هایی در راستای مشارکت مردمی، تدوین کنید.

مدیریت باید جامع نگر باشد که به رفاه مردم بیانجامد

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: مدیریت باید جامع نگر باشد که به رفاه مردم بیانجامد. از خدمات منابع محیط زیستی استفاده کنید نه از خود منابع طبیعی و محیط زیست، به دنبال اصلاح نظام بهره برداری و ارتقای مشارکت مردمی باشید.

وی ادامه داد: از دیدگاه‌های آمایشی در تعیین کاربری‌های استفاده کنید و بین دستگاه‌های اجرایی نیز هماهنگی داشته باشید.

کیادلیری گفت: قوانین هم‌راستا تدوین کنید و از قوانین متناقض پرهیز شود.