به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خلیل آباد؛ حمید ترابی شب گذشته در جمع خبرنگاران از آغاز طرح مطالعه ۳ هزار هکتار کانون بحرانی خلیلآباد خبر داد و اظهار داشت: این طرح به منظور مقابله با پدیده بیابانزایی و حفاظت از منابع طبیعی در این منطقه آغاز شده و به عنوان گامی اساسی در راستای توسعه پایدار شهرستان محسوب میشود.
وی در این باره با بیان اینکه مقابله با بیابانزایی، نخستین گام در بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی است و برای مبارزه مؤثر با کانونهای بحرانی فرسایش بادی، نیازمند استفاده اصولی از منابع طبیعی هستیم، خاطرنشان کرد: این طرح مطالعاتی، نقطه شروعی برای مقابله با مشکلات ناشی از بیابانزایی در مناطق آسیبپذیر خواهد بود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد در ادامه تصریح کرد: این طرح با همکاری آبخیزداران دشت توس در پلاکهای مهدیآباد، سعدالدین، انبارخانه و جعفرآباد به اجرا درآمده و برای آن اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اهمیت این طرح، اذعان کرد: شناسایی کانونهای بحرانی فرسایش بادی، نهالکاری و بذرپاشی، احداث بادشکن و کنترل هرز آبهای فصلی از جمله اقداماتی است که در این طرح پیشبینی شده است.
تأثیرات مثبت طرح بر روستاها
ترابی در ادامه با بیان اینکه اجرای این طرح در بالادست سه روستای پرجمعیت به نامهای مهدیآباد، سعدالدین و جعفرآباد که جمعیتی بالغ بر ۱۵۰۰ خانوار دارند، به صورت مستقیم به نفع ساکنان این مناطق خواهد بود، عنوان کرد: این طرح میتواند بهبود شرایط زیستی و اقتصادی این روستاها را به همراه داشته باشد.
وی از جمله مزایای این طرح میتوان به جلوگیری از مهاجرت، ایجاد کشاورزی پایدار، تولید علوفه، کاهش ریزگردها، ذخیره آبهای بارانی، جلوگیری از سیلاب و بهبود کیفیت هوا دانست و تشریح کرد: با اجرای این طرح، ساکنان این مناطق میتوانند از مزایای قابل توجهی بهرهمند شوند و به این ترتیب، شرایط زندگی بهتری را تجربه کنند.
اهمیت منابع طبیعی در خلیلآباد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد همچنین با اشاره به وسعت شهرستان خلیلآباد که ۱۵۰ هزار هکتار است و ۱۲۰ هزار هکتار آن اراضی منابع طبیعی است، منابع طبیعی را یکی از ثروتهای ملی ایران دانست و عنوان کرد: حفظ، احیا و توسعه این منابع برای مبارزه با پدیده بیابانزایی بسیار ضروری است و این اقدامات میتواند به حفظ اکوسیستم و تنوع زیستی منطقه کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه همکاری مردم و نهادهای محلی در اجرای این طرحها بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم با همت جمعی، بتوانیم به نتایج مثبتی در راستای حفظ و توسعه منابع طبیعی دست پیدا کنیم، بیان کرد: این طرح نه تنها به بهبود شرایط زیستی منطقه کمک میکند، بلکه میتواند الگوی مناسبی برای سایر مناطق کشور در مقابله با چالشهای مشابه باشد.