شناسهٔ خبر: 69727115 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان:

۵۴ پروژه استان اصفهان از محل نشان‌دار کردن مالیات تأمین اعتبار شده است

مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: حدود ۷۸ پروژه در اصفهان تعریف شد که ۵۴ پروژه از محل نشان‌دار کردن مالیات تأمین اعتبار شده است که می‌توان به مرمت مدارس، بازسازی نقاط حادثه خیز و گردشگری اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمد رضا مدبرنیا امروز_ پنج شنبه بیست و چهارم آبان_ در نشست خبری اظهار کرد: بیش از نیمی از بودجه استان با واریز بالغ بر حدود ۳۸ هزار و پانصد میلیارد تومان مالیات به خزانه استان، تأمین شده است؛ همچنین پرداخت عوارض ارزش افزوده ۷ ماه سال جاری بالغ بر ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری، فرمانداری و دهیاری‌ها واریز کردیم که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۷ درصد رشد داشته است.

وی افزود: برای نخستین بار در سطح کشور، طرح نشان‌دار کردن مالیات در قانون بودجه به تصویب رسید و نگاه ویژه‌ای به فعالان اقتصادی در بحث تبصره ماده ۱۰۰ صورت گرفت است که صاحبان مشاغل می‌توانند در زمان قطعی کردن تبصره ماده ۱۰۰ مشخص کنند که مالیات در چه زمینه‌ای در کشور، استان و شهرستان هزینه شود.

مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان تصریح کرد: حدود ۷۸ پروژه در اصفهان تعریف شده که ۵۴ پروژه از محل نشان‌دار کردن مالیات تأمین اعتبار شده است پروژه‌هایی مانند مرمت مدارس، بازسازی نقاط حادثه‌خیز و توسعه گردشگری از جمله این موارد هستند؛ قابل ذکر است که این نشان‌دار کردن مالیات اثرات مثبتی برای استان و مردم داشته است و امروز وزیر آموزش و پرورش که به اصفهان سفر کرده‌اند، قرار است چند پروژه را افتتاح کنند.

مدبرنیا با اشاره به اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در تابستان ۱۴۰۳ عنوان کرد: مودیان مشمول مالیات ارزش افزوده باید اظهارنامه خود را مانند دوره بهار تا تاریخ ۲۹ آبان ارسال کنند؛ به این صورت که در ابتدای آبان یک اظهارنامه پیش‌فرض برای مودیان تهیه شده است که شامل میزان خرید یا فروش با مقداری مشخص یا نهایتاً یک اعتبار مالیاتی است و مابه‌التفاوت باید به حساب سازمان مالیات واریز شود و اظهارنامه ارسال گردد و در صورت نیاز به اصلاحات، فرصتی برای انجام این کار از تاریخ ۲۱ تا ۲۹ آبان، که آخرین مهلت ارسال اظهارنامه است، به آنان داده شده است.

وی اعلام کرد: از مبلغ ۸ هزار میلیارد و ۱۰۰ تومان عوارض پرداختی، ۶۶۰ میلیارد تومان به عنوان عوارض آلایندگی به حساب شهرداری‌ها واریز شده است. شرکت‌هایی که به عنوان آلاینده شناخته می‌شوند، توسط سازمان محیط زیست معرفی شده و بعد از تعیین منطقه جغرافیایی، بدون تأخیر در مجموعه مالیاتی قرار می‌گیرند و باید مالیات آلایندگی را به شهرداری منطقه مربوطه واریز کنند. در صورتی که یک شرکت آلاینده در چند منطقه جغرافیایی فعالیت داشته باشد، مطابق مصوبه کارگروه سازمان مدیریت، مالیات آن به صورت درصدی بین شهرداری‌های مربوطه توزیع می‌شود.

مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قبل از سال ۱۳۹۴ اصلاحیه‌ای در قانون معافیت مالیاتی داشتیم و از سال ۱۳۹۵ به بعد قانون اصلاح شده و نرخ صفر مالیاتی اعمال می‌شود که بر اساس تبصره یک ماده ۱۴۶ مکرر، برای استفاده از نرخ صفر لازم است که اظهارنامه مالیاتی به موقع به دفاتر اسناد و مدارک ارائه شود. اگر ارائه اظهارنامه بعد از تاریخ تعیین شده یعنی ۲۹ آبان صورت بگیرد، دیگر در موعد مقرر نخواهد بود و اگر مودیان بخواهند از نرخ صفر استفاده کنند، باید حتماً اظهارنامه خود را ارسال کرده باشند البته استثنایی برای کشاورزان با شخصیت حقیقی وجود دارد که نیاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی ندارند، اما سایر مودیان باید حتماً اظهارنامه خود را ارسال کنند.

مدبرنیا با اشاره با مقابل با فرار مالیاتی‌های اظهار کرد: امور مالیاتی اقدام به راه‌اندازی سامانه برای مودیان فروش کرده است و تمامی مودیان موظف هستند تا پایان امسال اتصال خود را به این سامانه برقرار کنند که هدف از این اقدام، پایش سیستمی فرارهای مالیاتی است و همچنین، باید در نظر داشت که در اجرای ماده ۱۸۱، اقداماتی جهت شناسایی و مقابله با فرارهای مالیاتی انجام شده است؛ در طی هفت ماه نخست سال جاری، ۵۱ مورد اجرای این ماده داشته‌ایم که در این موارد حدود ۹ هزار میلیارد تومان کتمان درآمد شناسایی شده است.