شناسهٔ خبر: 69727002 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دیده‌بان حقوق‌بشر: کوچاندن اجباری اهالی غزه جنایت جنگی است

سازمان دیده بان حقوق بشر با اشاره به اینکه ادعاهای اسرائیل درباره کوچاندن قانونی مردم غزه، دروغ است، تاکید کرد آوارگی اجباری فلسطینی‌ها در این منطقه یک جنایت جنگی بوده و دادگاه کیفری بین‌المللی باید به آن رسیدگی کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه هشدارهای سازمان‌های بین‌المللی درباره جنگ نسل کشی و محاصره وحشتناک رژیم اشغالگر علیه نوار غزه به ویژه شمال این منطقه، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که رفتارهای اسرائیل در نوار غزه منجر به افزایش قابل توجه آوارگی اجباری فلسطینیان شده است.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که دلایل و شواهد زیادی وجود دارد که نشان دهنده آوارگی اجباری فلسطینیان در غزه در نتیجه رفتارهای اسرائیل است و این مسئله در چهارچوب جنایات جنگی قرار می‌گیرد.

این سازمان حقوق بشری افزود که ادعاهای اسرائیل درباره کوچاندن قانونی مردم فلسطین در نوار غزه، دروغ است. هیچ جای امنی در داخل غزه باقی نمانده؛ زیرا ارتش اسرائیل بار‌ها مناطقی را که برای اسکان آوارگان اختصاص داده، مورد حمله قرار داده است.

سازمان مذکور در ادامه خاطرنشان کرد: ما از دادگاه کیفری بین‌المللی می‌خواهیم تا درباره آنچه که اسرائیل برای آوارگی اجباری مردم غزه و جلوگیری از بازگشت آنها که به معنای جنایت علیه بشریت است، انجام می‌دهد، تحقیق کند.

شب گذشته وزارت بهداشت غزه با اشاره به تداوم جنایات وحشیانه و محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه شمال نوار غزه، اعلام کرد که اشغالگران جنایات نسل کشی و کوچ اجباری در شمال غزه را تشدید کرده و عمدا پزشکان و کارکنان بخش بهداشت را هدف قرار می دهند.

مدیر وزارت بهداشت غزه گفت که اشغالگران همچنان مانع ورود نیازهای اساسی بیمارستان‌هایی می شوند که با حداقل امکانات به فعالیت خود ادامه می‌دهند. رژیم صهیونیستی، شمال نوار غزه را به مناطق غیر قابل سکونت تبدیل کرده است.

کوچ اجباری که از آن به عنوان یکی از اتفاقات عادی امروز در غزه صحبت می‌شود، از جدی‌ترین نقض‌های حقوق بشر به شمار می‌رود. این پدیده از چالش‌های عمده‌ای است که جامعه بین‌المللی با آن روبه‌رو است و بر اساس حقوق بین‌الملل، دولت‌ها مسئولیت دارند از حقوق و کرامت افراد در این شرایط محافظت کنند. 

این عمل که شامل جابه‌جایی اجباری افراد از محل سکونتشان به دلایل سیاسی، مذهبی، نژادی یا دیگر دلایل غیرقانونی است، عواقب انسانی و اجتماعی گسترده‌ای دارد و البته حقوق بین‌الملل نیز در این خصوص اعلام موضع صریح خود را انجام داده‌است، هر چند در موضوع غزه حتی این اعلام‌نظر صریح نیز تاکنون نتوانسته موجب جلوگیری از اشغالگری صهیونیست‌ها و جنایت آنها در کوچاندن اجباری مردم فلسطین شود.

از جمله اتفاقات مهمی که پیش از این موجب کوچ اجباری در غزه شده‌بود، حمله سال 2014 صهیونیست‌ها به غزه بود که حدود 500 هزار نفر از ساکنان غزه مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. در جنگ کنونی هم گزارش‌های نهادهای سازمان ملل حاکی از آن است که تقریبا همه جمعیت بیش از 2 میلیون نفری غزه بارها آواره شده‌اند.

انتهای پیام/