شناسهٔ خبر: 69725394 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

مرغ در سراسر استان سمنان با کمبود روبرو نیست - اکونیوز

اقتصاد ایران: سمنان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان درباره کمبود مرغ در واحدهای صنفی استان گفت: کمبودی در هیچ جای استان نداریم تا جایی که بخش عمده تولید این استان مازاد و به تهران ارسال می شود.

صاحب‌خبر -

محمد رضا قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه استان سمنان به لحاظ تولید مرغ با توجه به همتی که تولیدگران مان دارند و تأمین مناسبی که در زمینه نیازهای تولید صورت گرفته وضعیت بسیار خوبی دارد، تاکید کرد: هیچ کمبودی در زمینه گوشت مرغ در استان سمنان وجود ندارد.

وی تولید مرغ استان سمنان را بسیار بیشتر از نیاز داخل استان دانست و ابراز کرد: بخش اعظم مرغ تولیدی استان سمنان در بازارهای تهران و استان‌های مجاور توزیع می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان درباره بروز برخی کمبودها در بازارهای استان بیان کرد: ستاد تنظیم بازار در حد نرمال و معمول همیشه توزیع مرغ در استان انجام می‌شود و هیچ کاهش سهمیه و توزیعی رخ نداده است.

قاسمی با بیان اینکه گزارش‌های روزانه‌ای که از سامانه گرفته می‌شود مبین این امر است، افزود: تفاوت قیمت بین مرغ گرمی که در داخل استان توزیع می‌شود و استان‌های مجاور انگیزه‌هایی برای برخی افراد ایجاد می‌کند که مرغ را در اختیار همشهریان ما در استان سمنان نگذارند و آن را به استان‌های دیگر بفروشند.

وی با بیان اینکه میزان مرغ تحویلی واحدهای صنفی بر اساس میزان فروش و ثبت سفارش‌ها است و هیچ سهمیه توزیعی کم نشده است، افزود: بیشترین علت کمبود مرغ در بازارهای استان ارسال سهمیه به خارج از استان سمنان است که انگیزه آن هم مادی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه مرغ بر اساس ثبت درخواست و عملکرد در یک بازه چند ماهه واحدهای صنفی در استان توزیع می‌شود، بیان کرد: اینطور نیست که اگر واحد صنفی ۱۰۰ کیلوگرم مرغ در روز می‌فروخت یکباره اعلام کند که ۳۰۰ کیلوگرم نیاز دارد.

قاسمی بیان کرد: در زمینه کمبود مرغ باید اتاق اصناف و دستگاه‌های نظارتی همراهی بیشتری داشته باشند زیرا مشکل در تأمین و تولید و توزیع نیست بلکه عرضه کننده و توزیع کنندگان و واحدهای صنفی می‌بایست مورد نظارت بیشتری قرار گیرند.

به گزارش مهر روزانه بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ تن مرغ در استان سمنان تولید می‌شود که مصرف کل هشت شهرستان استان روی هم به ۵۰ تن هم نمی‌رسد. مابقی مرغ تولیدی استان در میدان‌هایی مانند بهمن و میدان روز تهران و کرج و… عرضه می‌شود.

به نظر می‌رسد بخشی از سهمیه توزیعی واحدهای صنفی یا از سوی خود واحدهای صنفی و یا از سوی عوامل توزیع از چرخه خارج و بعداً در بازار آزاد به استان‌های دیگر مانند گلستان ارسال می‌شود که این امر نیازمند نظارت بیشتر است زیرا همین اقدام سبب کاهش سهمیه مرغ مردم استان می‌شود.

برچسب‌ها: