شفقنا- روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: از 57 کشور اسلامی و عربی حاضر در اجلاس که نماینده یک سوم جمعیت ساکنان کره زمین و صاحب منابع غنی و استراتژیک ثروت هستند، متأسفانه ارادهای برای اقدام عملی و قابل ذکر مشاهده نشد. این کشورها حتی حاضر نشدند به اقدامات کمهزینهای، ازجمله تعطیلی سفارت رژیم اشغالگر در کشورهایشان و یا کاهش ارسال سوخت به کشورهای حامی تلآویو دست بزنند
به گزارش شفقنا، روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله آخر هفته نوشت:
بسمالله الرحمن الرحیم
این روزها آتش مظلومیت از درون صفحات تاریخ و عمق حوادث زبانه میکشد و جگرها را به تاب و تب وامیدارد. این هفته که در آستانه ایام جانسوز فاطمیه و شهادت امفضائل و ریشه پاکیها و کرامتها، حضرت صدیقه طاهره سلامالله علیها قرار داریم، بیش از هر زمان دیگری بر فضیلتهای فراموش شده و حقوق به تاراج رفته خاندانی به سوگ مینشینیم که وسیله هدایت و نجات بشریت بوده و پیامبر رحمت و هدایتگر امت، پیروان خویش را به تمسک به این خاندان عصمت و طهارت رهنمون گردید که اگر بشریت به این ریسمان الهی چنگ زند، هرگز گمراه نشده و گرفتار ضلالت و تباهی نمیگردد.
روزهای پایانی هفته در عرصه فرهنگ با نام هفته «کتاب و کتابخوانی» همراه گشت. از دیرباز انتقال و توسعه فرهنگ همواره با موضوع کتاب عجین بوده و علیرغم حضور فضای مجازی در یکی دو دهه اخیر، مقوله کتابخوانی همچنان نقش موثری در تعمیق فرهنگی ایفا کرده است امّا متأسفانه در کشور ما به دلایل متعدد، فرهنگ مطالعه هیچگاه تعمیق نیافته و ساعات چندانی را از شبانهروز به خود اختصاص نداده تأسفبارتر این که در سالهای اخیر و در سایه تحریم ظالمانه غرب، فرهنگ کتابخوانی نیز بهشدت از این امر متأثر شده و گرانی کاغذ، تیراژ کتاب و قیمت آن را تحت تأثیر قرار داده و وعدههایی هم که دولتها در زمینه حمایت از «بازار کتاب» و حمایت از ناشرین دادهاند، در حد شعار باقی مانده است.
این هفته رئیس جمهور در نشستی ابتکاری، میزبان جمعی از وزرای سابق امور خارجه بود و در این دیدار بر نقش موثر دیپلماسی در گرهگشایی از مشکلات موجود داخلی و خارجی تأکید کرد. وی در این راستا تصریح کرد بهبود روابط با کشورها و رفع تنشها، در دستور کار دولت قرار دارد. در این دیدار گفته شد که برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعه کشور، علاوه بر سامان دادن به امور داخلی، باید روابط بینالمللی کشور را نیز بهبود بخشیده و زمینه تعاملات با کشورهای منطقه و جهان را فراهم کرد.
آقای پزشکیان همچنین به مذاکره در حال انجام با کشورهای اروپایی اشاره کرد که صهیونیستها تلاش دارند در این مسیر سنگاندازی کنند. وی سپس با تأکید بر اینکه باید به گونهای اقدام کنیم که ابتکار عمل در این زمینهها با خودمان باشد، گفت: «به نظرم حتی در رابطه با آمریکا نیز چه بخواهیم و چه نخواهیم، بالاخره در عرصه منطقهای و بینالمللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم».
در این هفته همچنین رئیس جمهور پیگیر وعده انتخاباتی خود در زمینه رفع محدودیتهای ناکارآمد از سر راه فضای مجازی بود و اعلام کرد که ادامه فیلترینگ برای مردم قابل قبول نیست. آقای پزشکیان روز سهشنبه در جلسه شورای عالی فضای مجازی، جلب رضایتمندی مردم را از ارکان اصلی تصمیمگیری در حاکمیت دانست و با بیان اینکه ادامه فیلترینگ با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول نیست، به دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور داد با تشکیل کارگروهی، به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه نهایی را برای تصمیمگیری در جلسه آتی شورا ارائه کند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه براساس پیمایشهای صورت گرفته، اهداف طرح فیلترینگ محقق نشده است، افزود: ضمن تاکید بر ضرورت توسعه حکمرانی در فضای مجازی، به منظور جلوگیری از آسیبهای آن، معتقدم ادامه روند فیلترینگ قابل قبول نبوده و لذا برای اصلاح این روند، باید همه نهادهای حاکمیتی به زبان و نگاه مشترک برسند.
مقوله حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور نیز در این هفته خبرساز بود. وزیر کشور در دو اظهارنظر جداگانه بر لزوم بازگرداندن این اتباع تأکید کرده و اعلام نمود به هیچ وجه در کشور امکان پذیرش اتباع خارجی وجود ندارد. وی به سیاستهای پیچیده و توطئهآمیز گسیل اتباع به داخل مرزهای ایران برای ایجاد ناامنی در کشور اشاره و بر عزم دولت برای مقابله با این ناهنجاری امنیتی و اجتماعی تأکید کرد.
از دیگر رویدادهای هفته باید به سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران به منظور دیدار با مقامات فنی و سیاسی کشورمان اشاره کرد که قرار است درباره تمام جنبههای مربوط به بیانیه مشترک توافق شده گفتگو شود.
آقای گروسی قبل از این سفر، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «سفر من به تهران در زمینه اجرای توافقات انجام شده و حل و فصل مسائل باقیمانده پادمانی بسیار مهم است».
این هفته نیز فلسطین اشغالی و لبنان شاهد تداوم وحشیگری صهیونیستها و ادامه جنایات ارتش صهیونیستی بود و جنایتکاران صهیونیست صدها نفر دیگر را در غزه و جنوب لبنان، در مقابل چشم جهانیان، قتلعام کردند.
شمار شهدا در غزه از 43 هزار و 500 نفر گذشته و در لبنان نیز بر اثر حملات صهیونیستها بیش از 3 هزار نفر شهید شدهاند. ارتش اسرائیل با تجهیزات پیشرفته اهدایی دولت آمریکا و در سایه حمایتهای همهجانبه واشنگتن و دیگر حامیان غربیاش، عمده مناطق غزه را با خاک یکسان کرده و همان سیاست شرورانه را در جنوب لبنان در پیش گرفته است. مجامع بینالمللی و در رأس آنها شورای امنیت سازمان ملل، که وظیفه حفاظت از امنیت، صلح و ثبات جهانی را برعهده دارند، به مراکز بدون خاصیت و بیفایدهای تبدیل شده و به نظاره فجایع جاری نشستهاند.
چنین فضایی، که حاکم شدن قانون جنگل بر مناسبات بینالمللی را تداعی میکند، صهیونیستها را به در پیش گرفتن رفتار وحشیانهتر ترغیب کرده است. اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر تداوم حملات به جنوب لبنان و همچنین سخنان وزیر دارائی اسرائیل دایر بر قصد این رژیم برای الحاق کردن کرانه باختری به فلسطین اشغالی در سال آینده، در همین راستا قابل ارزیابی است.
در چنین شرایطی، شهر ریاض عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی از کشورهای عربی و اسلامی، تحت عنوان نشست اضطراری برای رسیدگی به بحران جاری در فلسطین اشغالی و لبنان بود و هدف از آن، آنچنان که برگزارکنندگانش عنوان کرده بودند، پایان دادن به تجاوزات اسرائیل، تحت فشار قرار دادن جامعه بینالمللی در جهت جلوگیری از حملات رژیم صهیونیستی و امدادرسانی به آوارگان بود. براساس تجربه اجلاسهای گذشته اینچنینی، اکثر ناظران، به نتیجه عملی و موثر این اجلاس خوشبین نبودند و همانگونه هم شد. اجلاس ریاض با صدور یک بیانیه و گرفتن عکس جمعی، به کار خود پایان داد، بدون اینکه، حتی رژیم صهیونیستی زحمت واکنش لفظی به آن را نیز به خود بدهد، چرا که از انفعال برگزارکنندگان آن و عدم تصمیم مؤثر در این اجلاس مطمئن بود.
از 57 کشور اسلامی و عربی حاضر در اجلاس که نماینده یک سوم جمعیت ساکنان کره زمین و صاحب منابع غنی و استراتژیک ثروت هستند، متأسفانه ارادهای برای اقدام عملی و قابل ذکر مشاهده نشد. این کشورها حتی حاضر نشدند به اقدامات کمهزینهای، ازجمله تعطیلی سفارت رژیم اشغالگر در کشورهایشان و یا کاهش ارسال سوخت به کشورهای حامی تلآویو دست بزنند و مسلم است که رژیم صهیونیستی از برگزاری اینگونه اجلاسها نگران نمیشود. تأسفبارتر این بود که این اجلاس بر گزینه دو کشوری به عنوان راهحل بحران منطقه تأکید کرد، معنی آن این است که رسماً به تعلق داشتن نصف فلسطین به رژیم صهیونیستی تأکید گذاشت.
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، موضوع دیگری بود که این هفته بازتاب گستردهای به دنبال داشت. هرچند هنوز سیاستهای دولت جدید آمریکا، رسماً تبیین نشده است ولی تجربه دوره اول ریاست جمهوری ترامپ و اظهارات انتخاباتی وی، کافی است که بسیاری از دولتهای اروپایی و همچنین دولتمردان اوکراین را نگران ساخته و در مقابل، رژیم صهیونیستی را به شعف و استقبال وادارد.
در این میان، تحلیلهایی هم مطرح است که معتقد است ترامپ حال حاضر با دوره اول ریاست جمهوری وی و اظهارنظرهای انتخاباتی تفاوت خواهد داشت و سیاستمدارانی که پشت سر وی و در ساختار رهبری آمریکا نقش اصلی را برعهده دارند ناچار هستند براساس واقعیتهای حاکم بر خود آمریکا و جامعه بینالمللی حرکت کنند. برای روشن شدن مسائل مرتبط با تحولات سیاسی جدید در آمریکا، باید تا دیماه و زمان به دست گرفتن قدرت توسط جمهوریخواهان به سرکردگی ترامپ صبر کرد.