به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، صفر نصرالله زاده در نشست مشورتی و هماندیشی با اعضای هیأت مدیره بنیاد حامیان و مجمع خیرین دانشگاه تبریز و جمعی از رؤسای سابق این دانشگاه، افزود: کمکهای خیرخواهانه در بسیاری از دانشگاههای برتر جهان سهم قابل توجهی در تأمین هزینههای بخشهای مختلف دانشگاه دارد که میتواند شکاف موجود بین درآمد و هزینهها را به طور قابل ملاحظهای پرکند.
وی ابراز امیدواری کرد با فرهنگسازی و آگاهیبخشی درباره اهمیت وقف و کار خیر در حوزه آموزش عالی، نظر خیّرین و افکار عمومی به میزان بالاتری به اهداء کمکهای مالی به دانشگاههای کشور جلب شده و بتوان از کمکهای خیرخواهانه برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی دانشگاهها و کمک به تحصیل دانشجویان مستعد بهره برد.
نصرالله زاده از خیرین به عنوان انسانهایی ارزشمندی یاد کرد که این افراد به دانشگاه، ورودی آگاهانه دارند و موجب ایجاد تحول در آموزش عالی میشوند.
وی با تأکید بر اینکه نباید کار خیر را به عنوان یک امر جنبی در نظر گرفت، یادآور شد: کار خیر باید جزو امور اصلی تلقی شود و معتقدیم ما به عنوان یار و همراه خیرین، بدون دخالت در امور این عزیزان باید بسترهای و زمینههای لازم را فراهم آوریم.
نصراللهزاده بر ضرورت تغییر نگرش به خیرین تاکید و اضافه کرد: نمیتوان نگرش را در عرض چند سال تغییر داد و این کار نیازمند اقدامات مستمر پژوهشی و علمی است و ما باید در ابتدا نقش دانشگاه را در جامعه تبیین کنیم تا از این طریق خیرین و عموم مردم اطمینان خاطر پیدا کنند که دانشگاه مرکز قدرت است و لذا باید اقداماتی را برای دیده شدن دانشگاه و ظرفیتهای آن انجام دهیم.
وی گفت: درست است که ما در سالهای اخیر و براساس نظامهای رتبهبندی ملی و بینالمللی رتبههای خوبی را به خود اختصاص دادهایم، اما کار ما تنها در این خلاصه نمیشود و وظیفه اصلی و نقش اجتماعی ما دستگیری از جامعه و مردم است و باید برای نقشآفرینی در جامعه تلاش کنیم.
رییس دانشگاه تبریز اعتمادسازی برای خیرین را یکی از رویکردهای اصلی دانشگاه ها برشمرد و ادامه داد: اعتماد بزرگترین سرمایه است و اولین گام در راه اعتمادسازی این است که کار خیر با نظر خیر انجام شود و آنها اشرافیت لازم و کافی را در خصوص نحوه انجام کار خیر داشته باشند.
نصرالله زاده شناسایی دانشجویان بیبضاعت را یکی از مهمترین و اولویتدارترین موضوعات در دانشگاه دانست و افزود: شناسایی نیازمندان واقعی از کار خیر مهمتر است و ما باید بهصورت سازماندهی شده این دانشجویان را شناسایی کنیم.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع دانشگاه تبریز نیر در این نشست، گفت: متاسفانه با وجود اهمیت و سابقه درخشان امور خیریه در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آمارها نشان میدهد تنها نیمی از ظرفیت جامعه خیرین علمی در ایران، فعال است.
صمد حسینی افزود: رکود و رخوت حدود ۵۰ درصد از بنیادهای خیریه دانشگاهی چالشی جدی پیش روی بهرهگیری از توانایی نیکوکاران برای توسعه زیرساختهای فنی و علمی کشور است که این وضعیت، بررسی و تدبیر برای تغییر رویکرد و احیای مجدد فعالیتهای خیّرانه را در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضروری ساخته است.