شناسهٔ خبر: 69721885 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

عراقچی: نسخه دوم فشار حداکثری به شکست حداکثری منجر خواهد شد

ورژن اول فشار حداکثری منجر به مقاومت حداکثری شد و در نهایت به «شکست حداکثری ایالات متحده ختم شد

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: وزیر خارجه در دومین واکنش به دولت جدید در واشینگتن هشدار داد که اعمال نسخه دوم فشار حداکثری به نسخه دوم شکست حداکثری منجر خواهد شد. 
به گزارش «جوان»، عباس عراقچی دیروز در واکنش غیرمستقیم به موضع برخی چهره‌هایی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب امریکا انتخاب کرده، در شبکه ایکس نوشت: «ورژن اول فشار حداکثری منجر به مقاومت حداکثری شد و در نهایت به «شکست حداکثری ایالات متحده ختم شد.» او نوشت: «مدرک می‌خواهید؟ فقط یک مثال؛ فقط برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را قبل و بعد از سیاست حداکثری مقایسه کنید.» اشاره تلویحی عراقچی به افزایش دامنه برنامه هسته‌ای ایران بعد از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای و اعمال سیاست فشار حداکثری است که منجر به بالارفتن سطح غنی‌سازی تا ۶۰ درصد و کاهش تعهدات ایران است، روندی که حالا برخی ناظران حدس می‌زنند که قبل از آمدن ترامپ به کاخ سفید تا پایان دی‌ماه (۲۰ ژانویه ۲۰۲۵) حتی وضع کنونی را هم تغییر دهد. وب‌سایت عبری والا چند روز قبل نوشت که ایران ممکن است قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید اورانیوم ۹۰ درصدی غنی‌سازی کند. عراقچی در ادامه توییت خود هشدار داده که «تلاش برای نسخه دوم فشار حداکثری، به نسخه دوم شکست حداکثری منجر خواهد شد» و به دولت ترامپ توصیه می‌کند: «ایده بهتر این است که به نفع همه است، عقلانیت حداکثری را امتحان کنید.» وزیر خارجه پیش از این در اولین واکنش به پیروزی دونالد ترامپ گفته بود که «مردم امریکا تصمیم خود را گرفته‌اند و ایران به حق آنها برای انتخاب رئیس‌جمهور مورد نظرشان احترام می‌گذارد» ولی به نظر می‌رسد موضع جدید او، واکنش به موضع‌گیری برخی انتصاب‌های سیاست خارجی ترامپ است. «الیس استفانیک» که به عنوان سفیر و نماینده دائم امریکا در سازمان ملل منصوب شده، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «امریکا آماده بازگشت به فشار حداکثری رئیس‌جمهور ترامپ ضد ایران است. ایران به خاطر ضعف دولت جو بایدن و کامالا هریس جسورتر شده است.» 


 مدیریت تنش سیاست اصولی است
وزیر خارجه همچنین دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سؤالی درباره موضع رئیس‌جمهور برای «مدیریت تنش بین ایران و امریکا» گفت که «مدیریت تنش» سیاست اصولی جمهوری اسلامی است: «این سیاست اصولی جمهوری اسلامی است که بعضاً اختلافاتی که با امریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل‌شدنی نباشد، ولی باید مدیریت کنیم که هزینه‌ها و تنش‌ها کاهش پیدا کند.» عراقچی گفت که این کاری است که ایران همیشه انجام داده است. وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که آیا کانال عمان کماکان هست یا نه» به طور کلی گفت: «کانال‌های تماس بین ایران و امریکا همیشه وجود دارد.» عراقچی به موضع امریکا در غزه اشاره کرد و گفت: «ما بار‌ها گفته‌ایم آنچه مقامات امریکایی اعلام می‌کنند برای ما ملاک نیست، ملاک، عمل آنهاست. دولت فعلی امریکا بار‌ها اعلام کرده دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان است ولی نتیجه‌ای حاصل نشده است. این یا حاصل از ریاکاری آنها، یا ناتوانی در برقراری آتش‌بس یا هر دو است.» عراقچی همچنین با اشاره به نشست ریاض در شبکه ایکس به زبان عربی نوشت که در سفر به عربستان بر این نکته توافق شده که «گفتگو‌های منطقه‌ای یک گزینه نیست، بلکه یک الزام است.»