شناسهٔ خبر: 69721536 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

آیا پرسپولیس وملوان در دریافت مجوز حرفه‌ای به مشکل می‌خورند؟

تفاهم نامه ای که باشگاه ملوان با یکی از بانک های سهامدار باشگاه پرسپولیس امضا کرده، این ابهام را به وجود آورده است...؟

صاحب‌خبر -

به گزارش بولتن نیوز به نقل از ایرنا، پژمان نوری مدیرعامل باشگاه ملوان که به تازگی به این سمت منصوب شده است در اولین اقدام خود برای بهبود شرایط مالی این باشگاه، تفاهم‌نامه تجاری با یکی از بانک‌هایی که به عنوان مالک باشگاه پرسپولیس شناخته می‌شود، امضا کرده است.

همین موضوع باعث شد تا شائبه‌هایی علیه دو باشگاه پرسپولیس و ملوان به وجود بیاید و حتی در برخی از خبرها آمده بود که امکان دارد این دو باشگاه در دریافت مجوز حرفه‌ای خود از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC با مشکلاتی رو به رو شوند.

آیا پرسپولیس و ملوان در دریافت مجوز حرفه‌ای AFC به مشکل می‌خورند؟

اسپانسر مشترک برای دو تیم در یک رقابت ایراد دارد

آرش شکرریز وکیل بین‌المللی و پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با این موضوع اظهار کرد: از نظر قوانین اتحادیه فوتبال اروپا یوفا و فیفا، دو تیمی که در یک رقابت مشترک حضور دارند، طبق فلسفه قوانین موجود نمی‌توانند از یک اسپانسر مشترک استفاده کنند. به این دلیل است که احتمال دخالت اسپانسر در نتیجه مسابقات رودررو برای این دو تیم وجود دارد. به همین دلیل در اتحادیه اروپا، یوفا، انگلستان و در جام باشگاه‌های اروپا، فیفا این قانون را گذاشته اند که دو تیم در یک رقابت نمی‌توانند از یک اسپانسر استفاده کنند. اما این موضوع در مورد جام جهانی فرق می‌کند.

تفاوت زیادی بین مالکیت و اسپانسری وجود دارد

او ادامه داد: مثلاً برند آدیداس که در سطح رقابت‌های جام جهانی استفاده می‌شود، بحث ملی است و اینجا بحث رقابت باشگاهی مطرح است. اگر من مالکیت ۳۰ درصدی یک باشگاه را داشته باشم و برندی از من روی پیراهن آن تیم تبلیغ شود، مشکلی نیست. اما تفاوت زیادی است بین مالکیت و اسپانسری؛ اسپانسر یعنی حامی مالی، یعنی فردی که حمایت مالی می‌کند. به عنوان مثال، من به یاد دارم که در سال ۱۳۹۶، دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از یک حامی استفاده می‌کردند. در آن زمان یک مصاحبه انجام دادم و گفتم که این کار خلاف است، چون سامانه پیامکی مشترک بود و اگر یکی از این باشگاه‌ها پیامک می‌فرستاد، دیگری هم می‌توانست از آن استفاده کند.

شکرریز تصریح کرد: در آن زمان، باشگاه پرسپولیس و استقلال در یک رقابت خاص یعنی دربی قرار داشتند. حتی برانکو ایوانکوویچ ۴، ۵ بازیکن اصلی خود را در آن بازی در اختیار نداشت و با شکست یک بر صفر سرخ‌ها هم همراه شد. سپس همان نفرات چند روز بعد در جام باشگاه‌های آسیا به میدان رفتند بدون اینکه مصدوم یا محروم باشند در اینجا صحبت بر سر این است که مالکیت یک باشگاه و استفاده از اسپانسر جدا از هم هستند. داشتن اسپانسر واحد برای یک فصل برای دو باشگاه که در رقابت‌های یکسان شرکت می‌کنند، مشکل دارد. به همین دلیل، وزارت ورزش نباید اسپانسر یا مالکیت هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در اختیار داشته باشد، چرا که از نظر مجوز حرفه‌ای ایراد ایجاد می‌کند.

آیا پرسپولیس و ملوان در دریافت مجوز حرفه‌ای AFC به مشکل می‌خورند؟

تبلیغات مالک پرسپولیس روی پیراهن ملوان دردسر ایجاد نمی کند

او توضیح داد: البته بانک مورد نظر که مالک باشگاه پرسپولیس است، به عنوان اسپانسر باشگاه ملوان بندر انزلی به‌عنوان بخشی از تبلیغات و بازاریابی وارد عمل شده است و به آن گفته شده که روی پیراهن تیم ملوان تبلیغاتی داشته باشد که در این مورد، مشکلی ایجاد نمی‌شود. موضوع تفاوت بین مالکیت و اسپانسرینگ است. اگر این بانک در پرسپولیس مالکیت داشته باشد و در ملوان اسپانسر باشد، این امر از نظر قانونی ایرادی ندارد. اما در صورتی که مالکیت در هر دو باشگاه وجود داشته باشد، این به وضوح خلاف قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC است.

شکرریز توضیح داد: اگر به‌طور صرفاً تبلیغاتی وارد عمل شویم، باز هم موضوع متفاوت خواهد بود. برای مثال، یک بانک در پرسپولیس اسپانسر است، ولی در ملوان تنها تبلیغات را انجام می‌دهد. این دو موضوع از هم جدا هستند و باید تفکیک شوند. مهم این است که بین بحث اسپانسری، مالکیت و تبلیغات تفاوت قائل شویم. اسپانسر به معنای تزریق مالی است، ولی تبلیغات به معنای قراردادی است که بر روی پیراهن تیم‌ها قرار می‌گیرد. به‌عنوان یک شخص، من اعتقاد دارم که هیچ‌گاه نباید اجازه داده شود یک اسپانسر برای چند باشگاه حضور داشته باشد، چرا که این وضعیت می‌تواند مشکلاتی به‌وجود آورد. با وجود این، از نظر من، در حال حاضر باید حمایت از صنایع بومی منطقه گیلان انجام شود و از تیم‌هایی که در این منطقه حضور دارند، حمایت مالی صورت گیرد. این مسئله نه تنها برای تبلیغات، بلکه برای حمایت از تولیدات بومی نیز اهمیت دارد. در این مورد هیچ مشکلی وجود ندارد، زیرا بحث مالکیت جدا از تبلیغات است.

شرکت‌های خارجی باید وارد فوتبال ایران شوند

او خاطر نشان کرد: در زمان ریاست عزیزمحمدی در سازمان لیگ، مصوب شد که اسپانسرهای خارجی نباید در ایران حضور داشته باشند، حتی اگر محصولات‌شان در داخل کشور عرضه شود. به‌عنوان مثال، شرکت‌های خودروسازی که محصولاتشان در کشورمان مونتاژ می‌شوند و به اقتصاد ایران ارزآوری دارند، اما به دلیل این قانون نمی‌توانند اسپانسر تیم‌های ایرانی باشند. این محدودیت باعث شده است که باشگاه‌های ما در رقابت با تیم‌های عربستانی سه بر هیچ عقب باشند، حتی قبل از ورود به زمین مسابقه! آن‌ها با داشتن اسپانسرهای خارجی، درآمدهای زیادی کسب می‌کنند. به‌عنوان مثال، تبلیغاتی که روی پیراهن رونالدو قرار دارد یا فروش پیراهن نیمار و دیگر بازیکنان معروف به آن‌ها کمک می‌کند درآمد بیشتری داشته باشند.

شکرریز تصریح کرد: ما اگر این فرصت را از دست بدهیم، به طور پیش‌فرض سه بر هیچ عقب هستیم. متوجه نمی‌شوم چرا قانون به اسم حمایت از کالای داخلی، ارزآوری را برای کشور ممنوع کرده است. این موضوع واقعاً عجیب و مضحک است. در شرایط تحریم‌های آمریکا و قطعنامه‌های بین‌المللی که علیه ما صادر شده است، به‌شدت به حمایت اسپانسرهای خارجی نیاز داریم. این قانون اشتباه است و باید اصلاح شود.

برچسب‌ها: