به گزارش بازار، محسن پاکنژاد وزیر نفت پس از جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: یک مطالبه اجتماعی از سوی دارندگان خودروهای لوکس خارجی وارداتی وجود داشت که انتظار داشتند بتوانند از سوختی متناسب با شرایط موتور خودروهایشان استفاده کنند.
وی اظهار کرد: این ظرفیت برای آنها ایجاد میشود که هزینه آن را مطابق با قیمت تمام شده وارداتی بپردازند تا از این سوخت منتفع شوند. این قیمت متناسب با هزینه واردات است؛ بخشی از آن قیمت خرید، بخشی قیمت انتقال و بخشی هزینه جایگاههای محل عرضه این سوخت است.
وزیر نفت ادامه داد: امسال زمستان سختی نمیبینم و امیدواریم که با کمترین چالش این دوره را پشت سر بگذاریم. موضوع مدیریت سوخت زمستانی معمولا هر سال از اوایل ماه آذر شروع میشود، اما امسال بهدلیل وقوع سرمای زودرس در روزهای ابتدای آبان، ۹۰ تا ۹۵ میلیون مترمکعب به مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع کشور افزوده شد.
وی با بیان اینکه طبیعتاً با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، محدودیتهایی در سایر بخشهای مصرفی کشور اعمال میشود، افزود: در ماجرای مازوتسوزی در نیروگاهها که این روزها در جامعه مطرح شده است، قاعده و قوانینی از سالها پیش تدوین شده و فقط مربوط به امروز نیست.
پاکنژاد ادامه داد: در سبد سوخت زمستانی نیروگاهها سه حامل انرژی گاز، نفتکوره و گازوئیل وجود دارد که تعادل و مدیریتی بین مقدار مصارف این حاملها برحسب شرایط سوخت زمستانی کشور صورت میگیرد؛ بنابراین، اگر ما بهاندازهای که پارسال مازوت مصرف کردیم، امسال مازوت بسوزانیم، خاموشی و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت.
وزیر نفت اظهار کرد: بهدلیل اهمیت سلامت مردم و حفظ محیط زیست تصمیم گرفته شد در قبال کاهش مصرف مازوت، وزارت نیرو خاموشیهایی را اعمال کند که به تشخیص کارشناسان آن حوزه انجام میشود. در سه سال گذشته اعداد و ارقام استفاده از مازوت به مراتب بیش از آن چیزی است که در حال حاضر در نیروگاههای ما مصرف میشود.