شناسهٔ خبر: 69720300 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

ماجرای دروغ شاخدار بازداشت سردار قاآنی

در بیش از یک سالی که از انجام عملیات «طوفان‌الاقصی» ازسوی جبهه مقاومت فلسطینی می‌گذرد، رژیم صهیونیستی کوشیده‌ ناکامی‌های خود در نبرد میدانی را در جبهه جنگ‌روانی جبران کند؛ رویکردی که با توجه به نقش جمهوری‌اسلامی در حمایت از محور مقاومت، بیش از هر چیز مخاطب فارسی‌زبان را نشانه گرفته است.

صاحب‌خبر -

در بیش از یک سالی که از انجام عملیات «طوفان‌الاقصی» ازسوی جبهه مقاومت فلسطینی می‌گذرد، رژیم صهیونیستی کوشیده‌ ناکامی‌های خود در نبرد میدانی را در جبهه جنگ‌روانی جبران کند؛ رویکردی که با توجه به نقش جمهوری‌اسلامی در حمایت از محور مقاومت، بیش از هر چیز مخاطب فارسی‌زبان را نشانه گرفته است.

محور واشنگتن – تل‌آویو طی این مدت با همراهی ۳ بازوی تبلیغاتی «رسانه‌های غربی - صهیونیستی»، «برخی رسانه‌های منطقه‌ای» و «رسانه‌های فارسی‌زبان ضدانقلاب» تلاش کرده‌است افکارعمومی جامعه ایران را با انتشار انواع ادعاهای بی‌اساس و دروغ‌های پرتکرار تحت‌تاثیر قرار داده و منویات مدنظر خود را به ایرانیان القا کند.

این راهبرد از همان روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) کلید خورد؛ از طرح پرتکرار دروغ «قتل‌عام غیرنظامیان بی‌گناه اسرائیلی» آغاز شد و «بازداشت سردار اسماعیل قاآنی به اتهام جاسوسی برای اسرائیل» و «حضور یحیی سنوار در ارتش صدام در جنگ علیه ایران» از آخرین نمونه‌های چنین دروغ‌پردازی‌هایی به‌شمار می‌رود.

اگرچه شاید پمپاژ مستمر چنین دروغ‌ها و شبهه‌هایی ازسوی رسانه‌های معاند در ابتدا با پذیرش بخشی از افکارعمومی داخل کشور مواجه شده باشد، اما در ادامه با ارائه شواهد مستند و انجام شفاف‌سازی‌های لازم، دروغ بودن آنها به اثبات رسید و صهیونیست‌ها پس از شکست در جبهه نبرد میدانی با محور مقاومت، در میدان جنگ روانی نیز مانده‌اند. در ادامه به بررسی برخی دروغ‌های رسانه‌ای مطرح شده طی بیش از یک سال اخیر می‌پردازیم.

توان موشکی ایران فلج شد؟

به‌دنبال حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به اهدافی در داخل خاک ایران در ۵ آبان‌ماه، موج تازه‌ای از دروغ‌پردازی‌ها باهدف بزرگ‌نمایی اقدام متجاوزانه صهیونیست‌ها در دستورکار رسانه‌های غربی و معاند قرار گرفت و تلاش کردند این‌گونه جلوه دهند که «حمله اسرائیل، توان موشکی ایران را فلج کرده‌است». این خبر نخستین‌بار ازسوی پایگاه خبری «آکسیوس» منتشر شد و در ادامه دیگر رسانه‌های غربی و منطقه‌ای به آن پرداختند. این دروغ‌پردازی در ادامه ازسوی رسانه‌های معاند از قبیل «صدای آمریکا» و «ایران اینترنشنال» پر و بال داشته شد و مورد توجه ویژه قرار گرفت. این درحالی بود که به گفته مقام‌های نظامی کشور، این حمله خسارت‌های «محدود» و «کم اثری» داشته و با آمادگی ساختار پدافند هوایی کشور، به اهداف مدنظر خود دست نیافته‌است.

جاسوسی و بازداشت سردار قاآنی؟

به‌دنبال شهادت سیدحسن نصرالله، خط ابهام‌سازی درباره سرنوشت سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه‌پاسداران در دستورکار رسانه‌های معاند فارسی‌زبان قرار گرفت؛ خطی که نخستین‌بار خبرگزاری «میدل‌ایست‌آی» استارت آن را زد و با استقبال رسانه‌های ضدانقلاب مانند ایران‌اینترنشنال، رادیوفردا، صدای آمریکا و ... قرار گرفت و به‌صورت پرتکرار مورد بازنشر قرار گرفت. این دست رسانه‌ها ادعا کردند سردار قاآنی به‌دنبال ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان، ازسوی دستگاه‌های امنیتی ایران بازداشت شده و مورد بازجویی قرار گرفته‌است. سریال دروغ پردازی‌ها درباره فرمانده نیروی‌قدس ایران ادامه داشت تا اینکه حضور سردار قاآنی در مراسم تشییع پیکر سردار عباس نیلفروشان در تهران و چند مراسم دیگر پس از آن، آب‌سردی بود بر پیکر دروغ‌پردازان.

 

۳

جمهوری اسلامی عافیت‌طلبی می‌کند؟

«عافیت طلبی ایران و دوری از میدان جنگ» از دیگر گزاره‌ای به‌حساب می‌آید که طی دو سه ماه اخیر به‌صورت پرتکراری ازسوی رسانه‌های منطقه‌ای و معاند تکرار شده‌است. «العربیه» یکی از رسانه‌هایی بود که برای نخستین‌بار ادعا کرد ایران در قبال درگیر شدن حزب‌الله در نبرد علیه رژیم‌صهیونیستی نوعی انفعال را در پیش گرفته؛ موضوعی که به ادعای العربیه، «صدای برخی اعضای حزب‌الله را نیز درآورده‌است». طرح این‌گونه دروغ‌پردازی‌ها تا جایی پیش رفت که این رسانه عربی مدعی شد برخی اعضای حزب‌الله لبنان در گفت‌وگو با مقام‌های سپاه‌پاسداران، از این رویکرد جمهوری‌اسلامی انتقاد کرده‌اند. در ادامه برخی رسانه‌های ضدانقلاب، از جمله بی. بی. سی فارسی و ایران‌اینترنشنال نیز به شکل‌های مختلف به تکرار مستمر این گزاره در جریان اخبار، گزارش‌ها و گفت‌وگوهای تحلیلی خود پرداختند تا بلکه راهبرد اختلاف‌افکنی میان ایران و محور مقاومت را به نقطه مطلوبی برسانند. آنها تاخیر ایران در خوانخواهی شهید اسماعیل هنیه را نیز شاهدی بر مدعای خود گرفتند. در چنین شرایطی اما، تاکید مقام‌های ارشد ایران از حمایت جمهوری‌اسلامی از محورمقاومت و به‌دنبال اجرای عملیات «وعده‌ صادق ۲» باطل‌السحر دروغ‌پردازی‌ها دراین زمینه بود.

رهبر ایران به محل امن رفت؟

همزمان با دروغ‌پردازی‌ها درباره سرنوشت سردار قاآنی، این‌بار خبرگزاری رویترز فاز تازه‌ای از دروغ‌پردازی‌های ضدایرانی را کلید زد و در گزارشی به نقل از «منابع ایرانی» خود، مدعی شد به‌دنبال ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان، «رهبر ایران تحت تدابیر شدید امنیتی به یک مکان امن منتقل شده‌است. این خبر مضحک این‌بار هم ازسوی رسانه‌های معاند مورد توجه قرار گرفت و ایران‌اینترنشنال، یورونیوز فارسی، العین فارسی، صدای آمریکا و ... جزو رسانه‌های فارسی‌زبان بودند که این خبر را با آب و تاب بسیاری تکرار کردند و برخی از آنها با ویژه‌برنامه‌هایی به تحلیل این موضوع پرداختند. اینها در حالی بود که برگزاری نمازجمعه نصر در سیزدهمین روز مهرماه ازسوی رهبرمعظم‌انقلاب رسوایی دیگری برای آنان به‌همراه داشت.

 

۷

حضور سنوار در جنگ صدام علیه ایران

یکی دیگر از دروغ‌پردازی‌ها درباره شهید یحیی سنوار، حضور او در ارتش صدام در زمان جنگ با ایران بود. این ادعا که ابتدا ازسوی برخی صفحه‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی، از جمله حساب ایکس ایران‌نیوز منتشر شد، به نقل از یک همرزم قدیمی شهید هنیه مدعی شد که «ابوابراهیم (یحیی) در دوران جنگ ایران و عراق به دعوت گروهای بعثی صدام، چند ماهی به جبهه‌های جنگ علیه ایران اعزام شد و در چند عملیات موفق حضور داشت». این ادعا در ادامه ازسوی برخی صفحه‌های فعال در فضای‌مجازی بازنشر شد؛ تا جایی که علی کریمی نیز استوری اینستاگرامی خود آن را منتشر کرد. اینها در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد شهید سنوار بخش عمده‌ای از زمان جنگ ایران و عراق را در زندان‌های رژیم‌صهیونیستی بوده‌است.