«روحالله زاهدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر، عملیات کشت غلات دیم و آبی در تمامی مناطق استان تا زمان فراهم شدن مطلوب رطوبتی خاک و گاورو شدن زمین به تعویق بیفتد.
وی به کشاورزان هشدار داد: با توجه به بارندگیهای اخیر و مناسب بودن رطوبت خاک، از آبیاری مجدد مزارع کشت شده همچون سیر و سایر غلات پاییزه خودداری کرده و در برداشت و تحویل چغندرقند باقیمانده در مزارع به کارخانجات قند با در نظر گرفتن شرایط جوی عجله کنند.
کارشناس اداره کل هواشناسی همدان گفت: سیبزمینی کاران به منظور به حداقل رساندن فعالیت آفت بید، دمای انبارها را زیر ۱۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و اقداماتی نظیر بازدید دورهای از انبارها، پوشاندن پنجره و هواکشهای انبارها با توری و نصب تلههای فرمونی داخل انبارها برای ردیابی آفت صورت گیرد.
زاهدی ادامه داد: سیرکاران استان عملیات آمادهسازی زمین و کشت سیر را با توجه به بارندگی اخیر و شرایط نامناسب رطوبتی خاک به تعویق بیاندازند و با توجه به افزایش رطوبت نسبی هوا، سیرهای انباری شروع به جوانه زنی میکنند، لذا نسبت به تعیین تکلیف و یا انتقال محمولههای سیر باقیمانده به سردخانههای مخصوص و انبارهای با رطوبت نسبی کمتر از ۲۵ درصد اقدام کنند.
وی همچنین بر لزوم تامین سوخت و تنظیم و تهویه دما و رطوبت در گلخانهها، سالنهای پرورش قارچ و انبارها، مرغداریها و دامداریها با توجه به کاهش دمای شبانه و تهیه خوراک پرانرژی برای دام و طیور و کنترل پوشش گلخانهها و بستن دریچهها جهت جلوگیری از نفوذ سرما و اطمینان از استحکام سازههای گلخانهها در مقابل وزش باد تاکید کرد.
کارشناس اداره کل هواشناسی همدان هشدار دارد: گلخانهداران باید با توجه به شرایط ابری و کمبود تابش آفتاب نسبت به شستشوی پوشش مِل(رنگ) روی سقف پلاستیکی و در صورت امکان نصب نور مصنوعی در داخل سالنها اقدام کنند.
زاهدی نسبت به جابجایی کندوها از مناطق سردسیر به مناطق گرمتر، متراکمسازی کندوها و انجام تغذیه مکمل کندوهای زنبور عسل، استفاده از کودهای دامی پوسیده همراه با کودهای پتاسه و ریزمغذی نظیر آهن، روی و منگنز به روش چالکود برای مقاومسازی درختان به سرما هشدار داد.
وی همچنین رنگآمیزی تنه درختان تا ارتفاع ۱.۵ متری با استفاده از محلول قارچکش بَردو یا اکسیکلرور مس برای جلوگیری از سرمازدگی تشعشعی و سرمای زودرس پاییزه و جمعآوری و از بین بردن شاخههای خشک و آلوده و میوههای آلوده در کف باغها و امحاء آنها برای کنترل انواع بیماریها و آفات را مورد تاکید قرار داد.
به گزارش ایرنا؛ آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوههای مرتفع، رودخانهها و پستی و بلندیهای زیاد به شدت متغیر است و زمستانهای سرد، پر برف و باران و تابستانهای معتدل دارد.