به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، نشست هم اندیشی فوتبال با مربیان و مدیران تیمهای کشورمان با تیم جوانان صبح امروز با حضور تعدادی از مربیان لیگ برتری، دسته اولی، تیمهای پایه باشگاهها و مسئولان فدراسیون فوتبال برگزار شد.
مهدی تاج (رئیس فدراسیون) هدایت ممبنی (دبیرکل فدراسیون) علی تارقلی (رئیس دپارتمان بینالملل فدراسیون) ابوالفضل حسنزاد ه(رئیس کمیته انضباطی فدراسیون) سمیه دهقانیان (رئیس دپارتمان جوانان فدراسیون) محمدرضا کشوریفرد (دبیر سازمان لیگ) امیرحسین روشنک (مسئول برگزاری لیگ برتر) حسین عبدی (سرمربی تیم جوانان) سعید گنجی (مدیر تیم جوانان) مهدی تارتار (سرمربی گلگهر) رضا مهاجری (سرمربی شمسآذر) سعید دقیقی (سرمربی خیبر) امید روانخواه (سرمربی پیکان) محمد نوازی (مربی استقلال) احسان بعیدی (مدیر تیم سپاهان) مهدی توتونچی (سرمربی تیم امید سایپا) و حسین قیاسی (عضو کادرفنی تیم جوانان) از حاضران در این نشست بودند.
مهدی تاج در ابتدای این نشست اظهار داشت: اگر تیمهای ملی نباشند، رونق و توسعه هم نیست. تصور کنید تیمهای ملی بزرگسالان، امید و جوانان حذف شوند هیچ اثر وضعیت خوبی نمیماند. قله اتفاقات فوتبال در دنیا جام جهانی است. دنیا را به تیمهایی که در جام جهانی هستند یا نیستند تقسیم میکنند. تاثیر اهمیت تیمهای ملی نیز روی باشگاه ها وجود دارد.
وی افزود: همه تیمهای آسیایی نیز در رده جوانان و نوجوانان شرکت میکنند. قطعا ما با تشکیل تیم امید نیز ماجراهایی خواهیم داشت. از طرفی برای باشگاهها نیز یک بالندگی و امتیاز است که ملیپوشان بیشتری داشته باشند.
رئیس فدراسیون خاطرنشان کرد: جریمه کاری را حل نمی کند و فقط حالت ایستادگی و مقاومت در مقابل همدیگر به وجود میآورد. از مجید جلالی خواستهایم تا ۱۴۱۴ نگاه مشترکی برای باشگاهها و تیم ملی به وجود آورند. کاری که در کل دنیا انجام می شود مثلا اگر بفهمیم نوع نگاه فوتبال ما به اسپانیا نزدیک است، توصیه میکنیم از اسپانیا مربی بیاوریم یا در شورای برون مرزی مصوب کنیم اردوهای ما در این کشور برگزار شود.
تاج ادامه داد: درباره آینده هم باید بگویم هیچ کشوری تیم درجه سومی را برای جوانان خود وارد مسابقات کند. تعامل بهترین راه است و مسیر دیگری جز این نداریم. مثلا اگر ما درباره مصدومیت بازیکن در اردوی ملی بحثی داریم، برای آن هم قانون مشخص و ثابتی در فیفا وجود دارد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد میکنم فضا را به سمت تعامل برده و تا جایی که میتوانیم با باشگاهها همکاری و از جریمه و برخورد قهری جلوگیری کنیم. کاری که در AFC انجام می شود این است که مثلا اگر تیم ما دیر به زمین بیاید، ناگهان مبلغ سنگینی را جریمه میکنند. درحالیکه به این موضوع در ایران کم توجه می شود. قانون ما را منضبط میکند.
رئیس فدراسیون ادامه داد: اطمینان دارم حسین عبدی تمام تلاش و زندگی خود را روی موفقیت تیم ملی جوانان گذشته است. همه شما هم این را میدانید. در تیم ملی نوجوانان با او نتیجه خوبی گرفتیم و انشاءالله در رده جوانان نیز این اتفاق میافتد.
در ادامه هدایت ممبنی، اظهار داشت: اگر رشد و توسعه ای در فوتبال کشور باشد، مرهون زحمات همه مربیان و باشگاه هاست. فدراسیون فوتبال ضمن تشکر از زحمات همه مربیان، مدیران، باشگاه ها، سازمان لیگ و ... اعلام میکند اگر آنها نباشند فدراسیون هم وجود خارجی نخواهد داشت. به خود میبالیم باشگاههای ما با وجود امکانات سخت افزاری ضعیف نسبت به حریفان آسیایی به ویژه حوزه خلیج فارس، گامهای بزرگی برای پیشرفت برداشتهاند.
دبیرکل فدراسیون تاکید کرد: جای گلایه در فضای بیرونی، میتوانیم کنار هم بنشینیم و نقطه نظرات فرهیختگانی مثل شما را بشنویم. تیم ملی جوانان و نوجوانان در ماههای آتی جام ملتهای آسیا و جام جهانی را پیش رو دارند. فدراسیون نیز در حال برنامهریزی است. الان فیفا در نظر دارد در رده نوجوانان جام جهانی را هر ساله برگزار کند زیرا میخواهد جذابیتهای فوتبال را افزایش بدهد. فرمتهای جدیدی مثل لیگ نخبگان و ۴۸ تیمی شدن جام جهانی طراحی شده و این صنعت به چنین شکلی میچرخد.
ممبنی اضافه کرد: ایران از لحاظ منابع انسانی فوتبال در رنکینگ خوبی قرار گرفته است. از لحاظ تماشاگر در رنکینگ اول و استعداد همراه با کره جنوبی و عراق جزو ۳ تیم اول هستیم. محور اصلی صحبتهای ما در نشست امروز درباره تیم جوانان است و علاقه داریم در یک فضای تعامل با باشگاهها، این تیم برای کشور باعث افتخار شود. باشگاهها نیز حق دارند با توجه به هزینهای که برای بازیکنان میکنند، از آنها استفاده کنند. از طرفی با توجه به قرار نگرفتن برنامههای تیم ملی جوانان و امید در فیفادی، باید برنامه ما به شکلی باشد که باشگاهها آسیب نبینند.
وی ادامه داد: دوست نداریم باشگاهی که بازیکن جوانی در اختیار دارد نتواند از بازیکن خودش استفاده کند. به همین دلیل دنبال همفکری هستیم. ما هم دغدغه مربیان باشگاهی را قبول داریم اما باید برنامهای داشته باشیم که نه باشگاه ضرر کند و نه تیم ملی. هیچ تقابلی نیز با هم نداریم بلکه به دنبال تفاهم برای موفقیت تیم ملی هستیم.
سپس حسین عبدی به تشریح اقدامات، عملکرد تیمهای نوجوانان(دوره سرمربیگری خود) و جوانان و برنامههای پیش روی این تیم پرداخت.
مربیان و مدیران حاضر در جلسه نیز به بیان نقطه نظرات خود درباره چگونگی تعامل با تیم ملی جوانان پرداختند و در نهایت مقرر شد باشگاهها با توجه به درپیش بودن جام ملتهای آسیا، تعامل لازم را با باشکاهها به عمل آورند.
∎