به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حجت الاسلام سید حسن خمینی ظهر امروز در جمع کتابداران و مسئولان فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به جایگاه و اهمیت کتاب در اسلام اظهار داشت: کتاب در لغت از "کتب" گرفته شده که به معنای تثبیت و تحکیم هرچیز در جای خود است، کتاب بدین معناست که در حقیقت علوم تعهدات دعاوی یا خاطرات و چیزهایی را تثبیت میکنیم که فراموش نشود لذا به طور کلی کتاب به معنای تثبیت است.
وی افزود: از وقتی کتاب پدید آمد طبیعی است که کتابخانه نیز پذیر آمد و هرچیز نوشته شدهای کنار یکدیگر قرار میگیرد، قدمت کتابخانه به قدمت تاریخ کتاب است و در واقع کتابخانهها در ابتدا مربوط به قشر خاصی بوده، اما در ادامه عمومی شده است.
تولیت آستان امام خمینی (ره) در ادامه با بیان اینکه کتاب مقوله ای است که در آیات قرآن به آن اشاره شده، گفت: با باسواد شدن جامعه، کتابخوانی نیز تاثیر بسزایی داشته است.
حجت الاسلام خمینی با اشاره به اینکه هیچ تمدنی نیست که برگرفته از علوم و کتب نباشد، تصریح کرد: تاریخ را که ورق بزنید میبینید هر کجا که تمدن شکل گرفته محل تجمع دانشمندان و شکلگیری کتابخانهها بوده است.
وی تأکید کرد: پیامبران علت پیشرفت جامعه و نوابغ معلول پیشرفت جامعه هستند لذا هرجا که تمدنی شکل گرفته، علاوه بر قدرت و ثروت، علم نیز در پیرامون آن شکل گرفته است.
تولیت آستان امام خمینی (ره) ابراز داشت: امروز به عرصه نوین دیجیتال وارد شدیم و نوعی دیگر از کتابداری، کتابخوانی و اطلاع از مضامین برای بشریت پیش میرود. در حالی که روزی کتابخانهها محل نگهداری کتاب بود در حال حاضر به محل مطالعه کتاب نیز تبدیل شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از کتابها صوتی شده و ممکن است، امکان گوش دادن به کتاب فراهم شود، لذا باید فضای کتاب و کتابخوانی را با این نکته جدید و فضای ایجاد شده آماده کنیم.
حجتالاسلام خمینی با اشاره به آفت حوزه کتاب و ممیزیها تصریح کرد: در بهترین شرایط 500 جلد از یک کتاب منتشر میشود اما ممیزیهایی برای انتشار آن در نظر گرفته میشود.
وی ادامه داد: اگر خودمان را برای مطابقت از لحاظ فرم با موارد جدید کتاب هماهنگ نکنیم، طبیعتاً عقب خواهیم ماند که البته با پیشرفت حوزه کتاب و پیش روی به سوی دیجیتال شدن این مقوله کلیه اقدامات از ممیزی تا کتابداری متفاوت خواهد بود.
تولیت آستان مطهر امام خمینی (ره) با بیان اینکه گاهی ما در مسائلی گیر کردیم که دنیا از آن عبور کرده است، در پایان خاطرنشان کرد: در موضوع فیلترینگ در حال حاضر بحث بر این است که فیلترینگ باشد یا نباشد
در حالی که قریب 50 میلیون نفر از جامعه ایران از فضای مجازی استفاده میکنند که فیلتر است و در واقع همه فیلترشکن دارند و میتوان گفت فیلترینگ چیزی است که اثر و تأثیری ندارد.