به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، دومین ماه پاییز درحالی کم کم به روزهای پایانی خود نزدیک می شود که از نظر بارشی وضعیت نسبتا خوبی حاکم شده است.
بیشتر بخوانید:
زنگ خطر افزایش خشکسالی در جهان به صدا درآمد
با این حال، به گفته «فیروز قاسم زاده» سخنگوی صنعت آب کشور، با وجود بارش های نسبتا خوب اما به دلیل وجود سال های خشک زیاد، این بارش ها نمی توانند برافزایش میزان منابع آبی کشور اثرگذاری خوبی داشته باشند و شاهد کاهش ذخیره منابع آبی هستیم.
براساس آخرین آمار دفتر اطلاعات و داده های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۱۹ آبان ماه، ۲ میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است.
این میزان ورودی نسبت به ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون متر مکعبی ورودی آب مدت مشابه سال گذشته، پنج درصد کاهش را نشان می دهد.
کاهش هشت درصدی خروجی آب از سدها
همچنین میزان آب خروجی از سدهای کشور برای مصارف مختلف نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد کاهش یافته است.
بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ آبان ماه، سه میلیارد و ۷۹۰ میلیون متر مکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است. سال گذشته میزان خروج آب از سدها در این بازه زمانی چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب بوده است.
رشد ۱۳ درصدی حجم آب در سدها
با وجود کاهش ورودی آب به سدها و در اثر مدیریت اعمال شده، حجم آب سدها با رشد ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه شده است.
بر اساس آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ آبان، ۲۲ میلیارد و ۸۴۰ میلیون متر مکعب آب در سدها ذخیره سازی شده است. این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب بوده که رشد ۱۳ درصدی نشان میدهد.
درصد پرشدگی سدها ۴۴
با این حال سدهای کشور اکنون ۴۴ درصد پرشدگی دارند که نیاز به صرفه جویی و مدیریت مصرف است تا بتوان از این شرایط عبور کرد.