شناسهٔ خبر: 69717832 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

نیازمند توسعه خدمات پرستاری در منزل هستیم

رئیس علوم پزشکی گیلان، با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان و کمبود تخت‌های بستری، گفت: باید به طرف خدمات پرستاری در منزل برویم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) گیلان :دکتر محمدتقی آشوبی در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در سالن شهدای ناجای رشت برگزار شد، با اشاره به جانفشانی شهدای مدافع سلامت در ایام سخت کرونا، اظهار کرد: کادر درمان همواره ثابت کرده‌اند که خدمت بی‌منت و صادقانه را سرلوحه خود قرار داده اند.

وی با بیان اینکه استقرار دولت چهاردهم نویدبخش رفع بخشی از دغدغه‌های پرستاران است، افزود: گیلان سالمندترین استان گیلان بوده و رشد جمعیت منفی دارد لذا نیازهای درمانی آن روز به روز در حال افزایش است و باید از کادر درمان موجود حفاظت کنیم تا دچار چالش نشویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود ۱۹۰۰ پرستار در استان، تصریح کرد: در حال حاضر هر پرستار به جای چهار نفر کار می‌کند که خستگی و فرسودگی شغلی را به دنبال دارد.

آشوبی با بیان اینکه امسال مجوز جذب ۵۷۲ نفر را گرفتیم، اضافه کرد: پرستاران ما برای جبران کمبود نیرو اضافه کار اجباری دارند.

وی یکی از از نیازهای جامعه را خدمات پرستاری در منزل دانست و بیان کرد: هم‌اکنون ۲۳ مرکز مشاوره و مراقبت در منزل داریم که کافی نیست و در آینده نیازمند پرستاری در منزل هستیم، زیرا به اندازه کافی تخت بیمارستانی برای بستری این حجم از سالمندان را نداریم.

رئیس علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کشورهای اروپایی در یک بازه ۱۰۰ ساله با سالمندی مواجه شدند و لذا زیرساخت‌های لازم را فراهم کردند، گفت: روند سالمندی در کشور ما در چند دهه اتفاق افتاده است.

وی خواستار پوشش بیمه‌ای خدمات پرستاری در منزل شد و تاکید کرد: از بیمه‌ها انتظار داریم در پرداختی به دانشگاه علوم پزشکی به روز شوند.

آشوبی حدود ۲۵ درصد سلامت مردم را وابسته به کادر درمان دانست و خاطرنشان کرد: بخش عمده سلامت مردم در گرو اقدامات سایر بخش هاست، اما کادر درمان جور آن را می کشد.

دکتر نازیلا جوادی، مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، با اشاره به اینکه سرمایه‌های سلامت جامعه در عرصه‌های بالین در بیمارستان‌ها، آموزش در دانشکده‌ها و مراکز جامع سلامت مشغول به کار هستند، افزود: در حال حاضر ۶۶۰۰ نفر در کادر پرستاری استان فعالیت دارند.

وی ادامه داد: ۴۹۶ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۱۵۸ دانشجو در مقطع ارشد و ۱۹ دانشجو در مقطع دکتری پرستاری نیز در حال تحصیل هستند. این تعداد جدای از ۲۰۰ دانشجویی است که در رشته‌های اتاق عمل و هوشیاری تحصیل می‌کنند.

مدیر امور پرستاری علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه قدم‌های مثبتی در راستای ارتقای حرفه پرستاری و حقوق مادی و معنوی پرستاران مانند قانون ارتقای بهره‌وری، تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی برداشته شده است، تصریح کرد: حرفه پرستاری هنوز با چالش‌هایی از جمله کمبود نیرو و افزایش بار کاری مواجه است و توجه ویژه را می‌طلبد.

جوادی با تاکید بر اینکه سلامت مردم در گرو تضمین سلامت ارائه‌دهندگان خدمات سلامت است، اضافه کرد: پرستاران امید را در بیماران و خانواده‌هایشان زنده نگه می‌دارند و در عین حال خود آنان نیز به امید فردایی بهتر نیازمند هستند تا انگیزه ارائه خدمتشان حفظ شود.