به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس ، دکتر محمد مهدی سپهری رئیس هشتمین کنفرانس ملی پیشرفت های معماری سازمانی در سخنانی ضمن خیرمقدم به حاضرین گفت: در پهنه ی گسترده کسب و کار، صنعت و اقتصاد جهان، معماری سازمانی نقش و سهمی اساسی در سوگیری و تلاش های بنگاه ها و سازمان ها برای پایدارسازی مبتنی بر نوآوری کسب و کارهایشان ایفا می کند. در این راستا معماران سازمانی، بر پایه راهبردهای کسب وکار، طرح نوآوری و تحول سازمان را با کمک مفاهیم و اصول تحول دیجیتال طراحی و پیشنهاد می کنند.
وی افزود: در این فرایند جایگاه هوش مصنوعی و توانایی ها و مزیت های علم داده در قالب تحول دیجیتال نشان داده شده و مسیر معماران سازمانی را در خلق ارزش ها و ارائه طرح های راهگشا برای سازمان ها هموارتر می سازد.
دکتر سپهری در اشاره به برخی مزیت های معماری سازمانی اظهار داشت: بهبود روند تصمیم گیری، سازگاری بهبود یافته، حذف فرایندهای ناکارآمد، بهینه سازی دارایی ها و منابع سازمان، حمایت از تغییرات سازمان ، ایجاد تحول و طراحی مجدد، چابکی سازمان، کاهش هزینه ها از جمله مزیت های معماری سازمانی است که برای سازمان به ارمغان آورده می شود.
وی اضافه کرد: تحول دیجیتال با اعمال نفوذ فناوری های نوین دیجیتال باعث بهبود خدمات و کسب و کار می شود. ایجاد قابلیتهای سازمانی جدید، چابکی و انعطاف پذیری، مشارکت و همکاری بیشتر، مدیریت و عملکرد پیشرفته تر و مدیریت ریسک از تأثیرات تحول دیجیتال است.
دکتر سپهری تأکید کرد: تحول دیجیتال و معماری سازمانی عمیقا با یکدیگر مرتبط هستند و یکدیگر را تقویت می کنند. استفاده از فناوری های دیجیتال با هدف ایجاد ارزش رویکردی ساختاریافته برای مدیریت روابط پیچیده و عناصر مختلف در یک سازمان است. تحول دیجیتال و معماری سازمانی دو عنصر اساسی تغییر و تحول سازمانی هستند و لازم و ملزوم یکدیگرند. اگر در کشور ما به نقش اساسی این دو عنصر بیشتر توجه شود، آینده بهتری برای اقتصاد، صنعت و خدمات کشور رقم خواهد خورد.
وی در پایان به تشریح محورهای این کنفرانس پرداخت و گفت: هشتمین کنفرانس پیشرفت های معماری سازمانی با تمرکز بر 'تحول افق های آینده معماری سازمانی با نگرش هوش مصنوعی و علم داده' در 8 محور اصلی شامل: حکمرانی، دولت الکترونیکی و اقتصاد دیجیتال؛ معماری کسب و کار؛ معماری زیرساخت و امنیت؛ معماری سازمانی و مدیریت فرایندهای کسب و کار؛ فناوری های دیجیتال و نوظهور؛ معماری خدمات هوشمند؛ مدیریت و راهبری معماری سازمانی؛ و چالش ها و راهکارهای معماری سازمانی برگزار می شود. همچنین 16 کارگاه آموزشی، 4 نشست هم اندیشی و تخصصی و یک نشست انتقال تجربیات معماری سازمانی در حاشیه رویداد اصلی برگزار خواهد شد.
سخنرانی مهندس نصرالله جهانگرد با عنوان 'معماری سازمانی، دولت هوشمند، کلید تحول دیجیتال' و سخنرانی دکتر حامد منکرسی معاون سیاست گذاری و اعتبار بخشی فناوری اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران از دیگر برنامه های مراسم افتتاحیه بود.
گفتنی است هشتمین کنفرانس ملی پیشرفت های معماری سازمانی 23 و 24 آبان در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود
آغاز به کار هشتمین کنفرانس ملی پیشرفت های معماری سازمانی در دانشگاه تربیت مدرس
هشتمین کنفرانس ملی پیشرفت های معماری سازمانی چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ با حضور اساتید، دانشجویان و اندیشمندان فعال حوزه معماری سازمانی، در دانشگاه تربیت مدرس آغاز به کار کرد.
صاحبخبر -
∎