به گزارش ایرنا، بهرام رمضانی امروز چهارشنبه در نشستی رسانه ای با انتقاد از آنچه که بی برنامگی کشت و تولید چغندر قند در این استان نامید، افزود: متاسفانه این محصول در استان کرمانشاه متولی نداشته و سازمان جهاد کشاورزی نیز تاکنون نتوانسته است نقش مثبت و تاثیرگذاری در این زمینه ایفا کند.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در اجرای طرح الگوی کشت قراردادی در کشور عملا ناتوان است اظهار کرد: کشاورز در حال حاضر به این مساله فکر نمی کند که اگر قراردادی برای کشت ندارد کجا باید محصولش را تحویل دهد و جهاد کشاورزی نیز که خود را متولی این امر می داند قادر نیست برای ایجاد بالانس در این طرح اقدامی جدی انجام دهد.
مدیرعامل کارخانه قند بیستون ادامه داد: به عنوان مثال بعد از یک بهره برداری سنگین پاییزه که آن هم به عدم برنامه ریزی و توجه مسوولان استان بازمی گردد طی یک بازدید میدانی که کارشناسان ما از منطقه سرپل ذهاب انجام دادند متوجه شدند که حدود ۴۰ هزار تن محصول کشاورزان همچنان در گرمای حدود ۴۸ درجه روی زمین مانده است.
رمضانی افزود: این درحالی بود که تمام کارخانه هایی که در کشت پاییزه کار می کردند به نوعی در زمان تعطیلی و به مدت یک ماه و نیم در حال تعمیرات برای تولید بعدی در کشت بهاره بودند.
۲ شیفته کردن فعالیت کارخانه برای تعمیرات
وی یادآور شد: در این شرایط نه از استانداری، نه از فرمانداری سرپل ذهاب و نه از سازمان جهاد کشاورزی هیچ خبری نبود و این کارخانه برای آنکه دسترنج زحمات ۹ ماه کشاورزان در گرمای شدید هوا از بین نرود و با وجود آنکه زمان تعمیر و نگهداری این کارخانه بود تا ۲۰ مردادماه همه چغندر کشاورزان سرپل ذهاب را تحویل گرفت.
رمضانی ادامه داد: از طرف دیگر کارخانه قند بیستون با توجه به داشتن تعهد تصفیه ۲۰ هزار تن شکر خام مجبور شد تا پنجم شهریور کارخانه را همچنان فعال نگه دارد و ظرف ۱۵ روز در یک کار نادر و شبانه روزی کارخانه را با وجود مشکلات فراوان از جمله ۲ شیفت کردن پرسنل تعمیر کرد.
مدیرعامل کارخانه قند بیستون اضافه کرد: در یک اقدام عجیب در بهمن ماه سال گذشته جهاد کشاورزی از چندین کارخانه قند در استان و استان های دیگر از جمله اصفهان، شهرکرد، همدان و قزوین دعوت کرد طی برگزاری جلسه ای با چغندرکاران این استان قرارداد منعقد کنند و از آنجا که این اقدام در نهایت موجب بروز هرج و مرج می شد ؛ اعلام کردیم امسال با کشاورزان قرارداد منعقد نمی کنیم.
خلف وعده سازمان جهاد کشاورزی در پایبندی بر توافقات
وی افزود: با وساطت وزارت جهاد کشاورزی در نهایت تصمیم گرفته شد به طور مشروط از مجموع ۱۰ هزار هکتار زمین زیر کشت استان که براساس الگوی کشت تعیین شده بود هفت هزار هکتار را کارخانه قند بیستون و سه هزار هکتار را نیز کارخانه قند اسلام آباد جذب کند.
رمضانی ادامه داد: با وجود این دقیقا در مردادماه دوباره سازمان جهاد کشاورزی از این کارخانه ها مجددا دعوت کرده است تا برای حمل و برداشت برنامه ریزی کنند، کارخانه هایی که هیچ قراردادی در استان کرمانشاه اصلا نداشتند.
وی گفت: در ۳۰ مرداد کارخانه شهرکرد در منطقه اقدام به فعالیت برای برداشت چغندر کشاورزان کرد و پس از آن نیز کارخانه های قند اصفهان و قزوین آمده و عملا توافقات ما با جهاد کشاورزی برای تحویل محصول چغندرقند با آمدن هفت هشت کارخانه قند سایر استان ها زیرپا گذاشته شد.
افزایش سه برابری کشت پاییزه در مقایسه با میزان الگوی کشت قراردادی
مدیرعامل کارخانه قند بیستون ادامه داد: طبق آمارهای غیرموثق شاید هفت تا هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی سرپل ذهاب و گیلانغرب به زیر کشت پاییزه رفته است و این در حالی است که میزان قرارداد بسته شده در سرپل ذهاب و گیلان غرب هزار و ۷۰۰ هکتار است.
وی تاکید کرد: با احتساب ۹۰۰ هکتار اراضی زیر کشت اسلام آباد اراضی زیر کشت این منطقه به ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار رسیده است و با احتساب ۶۰۰ هکتار قرارداد کارخانه های قند قزوین، اصفهان و شهرکرد در مجموع به ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار رسید و این درحالی است که حدود هفت تا هشت هزار هکتار به زیر کشت چغندر رفته است.
رمضانی ادامه داد: بر همین اساس طی ۲ نوبت نامه نگاری این شرایط به اطلاع استانداری کرمانشاه رسید و با توجه به اینکه کارخانه قند بیستون قادر به تحویل گرفتن مازاد تولید استان نیست؛ ممکن است در تابستان سال آینده استان در این زمینه با بحران مواجه شود.
وی تاکید کرد: به صراحت اعلام می کنم جهاد کشاورزی کرمانشاه در مورد چغندر هیچکاره است زیرا اگر متولی امور چغندر قند برای افزایش محصول باشد عملا با شکست مواجه می شود زیرا نه تنها هیچگونه برنامه ای برای چغندر قند نداشته بلکه هیچ ابزاری که جلو کشاورز را بگیرد و یا انگیزه ای به تولید کننده بدهد که محصول دیگری را بکارد؛ ندارد.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر کارخانه قند بیستون کرمانشاه روزانه به طور میانگین حدود ۳ هزار تن چغندر قند بهاره را از کشاورزان تحویل می گیرد.
کارخانه قند بیستون در یک کیلومتری محوطه اثر جهانی بیستون سال ۱۳۴۰ توسط متخصصان آلمانی ساخته شد، این کارخانه با حدود ۵۰۰ نفر نیرو روزانه قادر به تحویل حدود سه هزار تن چغندر قند و تبدیل آن به شکر است.
در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است.