شناسهٔ خبر: 69715205 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

رشد ۲ تا ۵ برابری تولید محصولات غذایی در شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد

شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد موفق به تولید دستگاه‌ها و محصولاتی شده‌اند که می‌توانند به رشد ۲ تا ۵ برابری محصولات غذایی کمک کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، امنیت غذایی یعنی دسترسی همه انسان‌ها به غذای سالم موضوعی است که سازمان ملل در قرن بیستم معرفی کرد. مسئله مهمی که با توجه به افزایش جمعیت جهان در قرن‌های اخیر بیش از پیش مهم شده است.

سند ملی و راهبری تحول امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران پس از تدوین از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به امضای رئیس جمهور قرار گرفت و در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت. مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا، اقدام به برگزاری رویداد عصر امید با موضوع غذا و فراسودمندها با حضور بیش از ۸۰ شرکت دانش‌بنیان کرد.

به بهانه این رویداد با چند شرکت دانشگاه آزاد که در زمینه امنیت غذایی فعالیت می‌کنند، گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌آید؛

افزایش ۲ برابری تولید سیب‌زمینی با بذر تولیدی فناوران دانشگاه آزاد

خدا بخش بهزادی فناوری شرکت دانش‌بنیان پیشگامان صنعت توژال سپید درباره اهمیت سیب‌زمینی در امنیت غذایی جامعه اظهار کرد: سیب‌زمینی چهارمین محصول استراتژیک کشاورزی ایران است. این محصول به صورت هفتگی در همه خانه‌های ایرانی خریداری می‌شود. اگر سلامت خانواده‌ها برای ما اهمیت دارد، باید به دنبال تضمین سلامت محصولات از جمله سیب‌زمینی باشیم.

وی افزود: شرکت ما دارای یک آزمایشگاه کشت بافت است. در این آزمایشگاه گیاهچه‌های سیب‌زمینی که عاری از ویروس است، تکثیر می‌شود. بیماری در سیب‌زمینی از غده‌ای به غده‌ای دیگر منتقل شده و باعث اُفت محصول می‌شود. این شیوه کمک می‌کند که مطمئن شویم بیماری از یک نسل به نسل‌های بعدی منتقل نمی‌شود.در نتیجه هم غذای بیشتر و هم تضمین سلامتی برای کشاوزران را داریم.

بهزادی خاطرنشان کرد: کشاورزان در حالت عادی می‌توانند ۲۵ تن در هر هکتار سیب‌زمینی تولید کنند؛ اما با استفاده از این بذرها می‌توان تا ۵۰ تن سیب‌زمینی در هر هکتار برداشت کرد.

گفتنی است، این شرکت در واحد فیروزآباد دانشگاه آزاد استان فارس مستقر است.

افزایش ۲ برابری محصولات کشاورزی با استفاده از دستگاه‌های ضدسرمازدگی

جمیل عباس‌نژاد مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان نفیس تدبیر هوشمند با بیان این که تولیدات این شرکت در زمینه دستگاه‌های ضدسرمازدگی باغات است، اظهار کرد: یکی از مخاطرات مهم در بخش کشاورزی، پدیده‌های جوی و سرمازدگی است. سرمازدگی سالانه خسارات بالایی را به بخش امنیت غذایی وارد می‌کند. علاوه بر تهدید امنیت غذایی، به اشتغال هم آسیب زده و باعث هدر رفت آب و خاک می‌شود. دستگاه‌های تولیدشده در شرکت ما قادر هستند به صورت هوشمند در زمان سرمازدگی آغاز به کار کنند و سرمای وارده را از محیط دور کنند و باغدار و کشاورز را در مقابل سرمازنگی ایمن کنند.

وی افزود: ساال ۱۴۰۲ میزان خسارت سرمازدگی در استان آذربایجان غربی بیش از هزار میلیارد تومان بوده است و در سطح کشور بیش از ۵۰ همت بود. تاکنون بیش از ۶۰۰ دستگاه در سطح کشور در ۱۷ استانی که در معرض سرمازدگی هستند، قرار دادیم. مزایای این دستگاه‌ها علاوه بر این که از هدررفت آب و خاک جلوگیری می‌کند، محصول را تا ۲ برابر افزایش می‌دهد. برای مثال اگر یک باغ ۲ هکتاری ۲۰ تن برداشت محصول انجام شود، با نصب این دستگاه آن باغ می‌تواند بیش از ۱۰۰ تن برداشت محصول داشته باشد. اگر در کشور آمریکا از یک باغ ۲ هکتاری حدود ۱۲۹ تن محصول برداشت می‌شود در باغی مشابه آن در ایران فقط ۱۰ تن محصول برداشت می‌شود. این تفاوت به دلیل استفاده از همین سامانه‌ها برای جلوگیری از مخاطرات جوی است که بر امنیت غذایی اثر می‌گذارد.

عباس‌نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس آمار جهادکشاورزی، سرمازدگی سالانه ۲۰۰ هزار هکتار از باغات ما را تحت پوشش قرار می‌دهد. ما تنها شرکتی هستیم که در این زمینه فعالیت می‌کنیم و کمتر از یک درصد این مجموعه را تحت پوشش داریم. دستگاه‌ها قابلیت برنامه‌ریزی دارند و در شرایط سرمازدگی به صورت خودکار فعال می‌شوند. دستگاه مجهز به سیستم هوش مصنوعی است و می‌تواند سرمازدگی بعدی را به کشاورزی اطلاع دهد.شرکت در پارک علم و فناوری استان آذربایجان غربی مستقر است.

افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی رشد آبزیان با محصول مرکز تحقیقات آبزیان واحد اهواز

مژده چله‌مال رئیس مرکز تحقیقات آبزیان واحد اهواز درباره محصول دانش‌بنیان مکمل غذای آبزیان اظهار کرد: تولید تجاری‌ این محصول از سال ۱۴۰۰ آغاز شد. ۲ محصول در این مرکز تولید می‌شود، یکی مکمل معدنی که پایه آن بر میکروالمان‌ها و ریزمغذی‌ها است و دیگری یک محصول ویتامینه است که پایه ویتامینی دارد. دانش فنی محصول بر اساس تحقیقاتی است که در مرکز تحقیقات آبزیان دانشگاه آزاد انجام شده است. حاصل ۲۰ سال تحقیق و پروژه‌های اجرایی است که در مورد آبزیان انجام شده و خروجی این اطلاعات منجر به فرموله کردن این مکمل شد.

وی افزود: استفاده از این مکمل در غذای آبزیان به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی رشد آبزیان و افزایش قابلیت تراکم‌پذیری آبزیان بدون نگرانی برای سلامت آن‌ها منجر می‌شود. این موضوع باعث افزایش راندمان تولید می‌شود. چون ما با تولیدکنندگان در ارتباط هستیم باید توجیه مناسبی برای استفاده از این محصول در اختیار آن‌ها قرار دهیم. امتیاز رقابتی محصول ما این است که این مکمل‌ها متناسب با گونه آبزی فرموله می‌شوند، یعنی هم برای ماهیان سردآبی، هم گرم‌آبی و هم دریایی قابل استفاده است. چون به غذای ماهیان اضافه می‌شود، به راحتی در دسترس آبزی قرار می‌گیرد.

چله‌مال خاطرنشان کرد: در ۳ سال گذشته همه کارخانه‌های خوراک ابزیان از مکمل‌های ما استفاده می‌کنند. این میکروالمان‌ها تاثیر مهمی بر ارتقای سیستم ایمنی آبزیان دارند. آبزیان همیشه در معرض ویروس و باکتری هستند؛ اما زمانی دچار مشکل می‌شوند که سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند. در همه‌گیری سال گذشته استان خوزستان مجموعه‌هایی که از مکمل‌های غذایی ما استفاده می‌کردند، تلفات کمتری داشتند.

واحد کرج؛ دبیرخانه کنسرسیوم ایمنی و امنیت غذایی

نسیم آذری دبیر کنسرسیون ایمنی و امنیت غذایی درباره اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: زندگی روزمره صنعتی سبب فاصله گرفتن از امنیت غذایی شده است. هم در زمینه تولید محصولات غذایی و هم فراورده‌هایی که به عنوان پایه مادر در خدمت این صنعت هستند مانند فراورده‌های کشاورزی، علوم دامی، کود و سموم. هر قدمی که در این زمینه برداشته شود به امنیت غذای کمک خواهد کرد.

وی افزود: دانشگاه آزاد واحد کرج در رویداد عصر امید با سه شرکت مهم در حوزه محصولات سلامت محور حضور یافته است. یکی از شرکت‌های واحد کرج، تولیدکننده دمنوش‌های گیاهی است با این تفاوت که این دمنوش‌ها بر پایه باکتری‌های پروبیوتیک ساخته شده‌اند. همچنین برای جذب بهتر آن‌ها از پیروبایوتیک‌ها هم استفاده شده است. این فراورده می‌تواند نیاز بدن انسان به پروبیوتیک‌ها را به اندازه مصرف 2 ماه فراورده‌های لبنی پروبیوتیک تامین کند.

آذری خاطرنشان کرد: محصول دیگر فراورده‌های بر پایه عسل هستند. عسل محصولی است که به تنهایی هم مترادف ایمنی است. محصول فناوری این شرکت که عسل به همراه افزودنی‌های گیاهی است، تامین کننده انرژی لازم و بهبود سیستم ایمنی بدن هستند. این عسل‌ها فرمولاسیون ثبت اختراع شده‌، دارند. دیگر محصولات این شرکت گرده گل و سرکه عسل هستند.

دبیر کنسرسیون ایمنی و امنیت غذایی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های رسوب‌شکن یکی دیگر از محصولات این شرکت هستند که اغلب کاربردهای صنعتی دارند. کاربرد این محصول در صنعت و کارخانجات به عنوان رسوب‌شکن آب است. این دستگاه به برگشت آب به چرخه مصرف و کاهش استفاده از آب در شرایط خشکسالی که ایران را تهدید می‌کند، کمک خواهد کرد. این دستگاه همچنین جداکننده انواع سموم، الاینده‌های مختلف مانند فلزات سنگین مانند باقی مانده آفت‌کش‌ها است.

انتهای پیام/