هاشم مرتضویان تهیهکننده و کارگردان فیلم «یک کاج، صد گنجشک» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) درباره این مستندو در گفت و گو با میزان گفت: اصفهان شهری مهاجرپذیر است و افغانستانیهای زیادی در محلهها و حاشیههای آن ساکن هستند. در محله ما نیز افغانستانیهای زیادی حضور داشتند که برخی از آنها ظاهر عجیبی داشتند و این باعث شده بود که برخی از مردم از آنها فاصله بگیرند.
وی ادامه داد: این ذهنیت وجود داشت تا با شخصی به نام امیر شاهد آشنا شدم که در خوراسگان دفتردار رسمی بود و منتظر نمانده بود تا کسی امکاناتی را در اختیار او قرار بدهد و با تکیه بر تواناییهای خود امر سوادآموزی به مهاجران افغانستانی را دنبال کرده و به کودکان سواد خواندن و نوشتن آموخته بود.
کارگردان مستند «یک کاج، صد گنجشک» در بخش دیگری از صحبتهای خود مطرح کرد: مستند «یک کاج، صد گنجشک» با محور شخص امیر شاهد به مساله مهاجران میپردازد و هرچند در بازه زمانی طولانی و نزدیک به ۴ سال درگیر تولید این اثر بودم ولی زمانیکه شما به این فیلم نگاه کنید مشکلات و معضلات افغانستانیها را به وضوح میبینید و این برای من ارزشمند است.
وی افزود: متاسفانه پخش و نمایش فیلم با زمان همه گیری کرونا همزمان شد و به خوبی پخش و نمایش نداشت. ازطرف دیگر هم واقعا باتوجه به تحریمها و ممنوعیتهایی که وجود دارد، پخش بین المللی فیلمها مشکلات بسیار زیادی به همراه دارد.
مرتضویان درباره حضورهای بین المللی این مستند بیان کرد: مستند «یک کاج، صد گنجشک» در جشنوارههایی در انگلیس، ایتالیا، کانادا، آفریقای جنوبی حضور داشت و در پنجمین حضور خود هم به جشنوارهای در نیویورک آمریکا راه پیدا کرده است و امیدواریم اتفاقهای خوبی در آنجا برای فیلم بیفتد.
هاشم مرتضویان در پایان گفت: به تازگی طرح جدیدی را با مرکز گسترش درباره توسعه اصفهان آغاز کردهام که به امید خدا تلاش خواهیم کرد تا به جشنواره «سینماحقیقت» سال آینده برسد.
مستند «یک کاج، صد گنجشک» به تازگی به ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک احمدآباد هند راه یافت.
انتهای پیام/