طرح معاینه فنی رایگان موتورسیکلت ها از ۱۰ آذر امسال در تهران اجرا می شود.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: طرح معاینه فنی رایگان موتورسیکلت ها از ۱۰ آذر امسال در تهران اجرا می شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سید ابوالفضل موسوی پور در مراسم انعقاد تفاهم نامه با معاونت حمل ونقل و ترافیک تهران با موضوع معاینه فنی افزود: با هدف کاهش آلودگی هوا و رصد موتورسیکلت های دودزا با ستاد معاینه فنی شهر تهران تفاهم نامه ای در بحث کاهش آلایندگی و صدور کارت معاینه فنی به موتورسیکلت سواران منعقد شد.
معاون عملیات ترافیک راهور تهران بزرگ نیز گفت: در فاز اولیه، طرح معاینه فنی برای موتورسیکلت ها رایگان بوده و در سه محل انجام می شود که باتوجه به تردد زیاد موتورسیکلت سواران در محدوده منطقه ۱۲ شهرداری، ضلع شمال غربی میدان محمدیه، پایانه اتوبوسرانی امام خمینی واقع در خیابان خیام و میدان بهارستان این طرح راه اندازی خواهد شد.
سرهنگ احسان مومنی ضمن اشاره به چالش های همیشگی آلودگی هوا و آلاینده ها در پایتخت افزود: پلیس راهور باهدف کاهش آلودگی هوا و رصد موتورسیکلت های دودزا با ستاد معاینه فنی شهر تهران تفاهم نامه ای را در بحث کاهش آلایندگی و صدور کارت معاینه فنی به موتورسیکلت سواران به امضا رساند.
مومنی از آغاز طرح معاینه فنی رایگان موتور از تاریخ ۱۰ آذرماه سال جاری خبرداد و گفت: با استقرار دستگاه های معاینه فنی در محل های ذکر شده کارت معاینه فنی برای موتورسیکلت سواران واجد شرایط صادر می شود. این طرح حدود ۲ ماه به صورت رایگان اجرا خواهد شد و به راکبانی که موفق به دریافت کارت معاینه فنی شوند کلاه ایمنی نیز از سوی شهرداری تهران اهدا می شود.
استقرار ۳ واحد سیار معاینه فنی موتورسیکلت در منطقه ۱۲
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با اشاره به اینکه یکی از نقاط پر تردد موتورسیکلت ها در سطح شهر، محدوده بازار تهران است، افزود: خوشبختانه بنا بر تدبیر شهرداری تهران در چند سال اخیر اقدامات خوبی در راستای نظم بخشی به این وسایل نقلیه انجام شده است.
محسن هرمزی با بیان اینکه شهروندان منطقه ۱۲ شهرداری از آذر ماه شاهد استقرار سه واحد سیار معاینه فنی موتورسیکلت در محدوده بازار تهران خواهند بود، ادامه داد: این اقدام با هدف ایجاد سازوکار های لازم برای تشویق و ترغیب موتورسیکلت ها به رعایت الزامات قانونی با اولویت انجام دوره ای معاینه فنی، و از طریق ارائه خدمات رایگان معاینه فنی به این وسایل نقلیه انجام می شود.
هرمزی همچنین اظهار کرد: بنا بر این تفاهم نامه با پلیس اجرای این طرح در فاز نخست به مدت ۲ ماه و به صورت ارشادی و ایجابی انجام می گیرد و در فاز بعدی پس از اطلاع رسانی کامل به شهروندان موتورسیکلت های فاقد گواهی معاینه فنی در صورت تردد در محدوده بازار با ارتکاب سایر تخلفات رانندگی براساس قانون هوای پاک توسط پلیس راهور اعمال قانون خواهند شد.
وی با اشاره به آغاز این طرح در آذر ماه افزود: خطوط سیار معاینه فنی موتورسیکلت ها در سه نقطه از منطقه ۱۲ که متعاقبا مکان دقیق آن اعلام خواهد شد مستقر می شوند و اجرای این طرح با توجه به تسهیل در دسترسی به خدمات معاینه فنی برای راکبین موتورسیکلت و بحث های حمایتی مرتبط با آن فرصت مناسبی را برای موتورسوار ها برای انجام معاینه فنی وسیله نقلیه خود و اطمینان از سلامت فنی آن ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو های تهران نیز در توضیح اهمیت انجام معاینه فنی موتورسیکلت ها گفت: میزان سهم منابع متحرک در انتشار سالانه گاز ها و ذرات معلق در شهر تهران براساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران در سال ۱۳۹۶ سهم منابع متحرک در انتشار سالانه آلاینده های گازی ۸۳ درصد و در تولید ذرات معلق ۶۱ درصد است.
سهم چشم گیر موتورسیکلت ها در انتشار سالانه آلاینده های گازی
سید محمدمهدی میرزایی قمی افزود: از سهم آلاینده های گازی خودرو های سواری با سهم ۳۷.۸ درصد رتبه نخست و موتورسیکلت ها با ۲۱.۳ درصد رتبه دوم را دارند. درباره ذرات معلق کامیون ها با ۱۵.۷ درصد رتبه اول و خودرو های سواری با ۱۳.۹ درصد رتبه دوم و موتورسیکلت ها در این آلایندگی با ۱۰.۱ درصد رتبه سوم را دارند.
به گفته میرزایی قمی، این آمار نشان می دهد، موتورسیکلت ها در انتشار سالانه آلاینده های گازی با سهم ۲۱.۳ درصد در رتبه دوم و در تولید ذرات معلق با سهم ۱۰.۱ درصد در رتبه سوم قرار دارند.
وی با بیان اینکه علاوه بر آلایندگی، در بحث تصادفات هم تقریبا نصف تصادفات منجر به فوت در شهر تهران مربوط به این وسایل نقلیه است، گفت: در یک دهه اخیر سهم موتورسیکلت در جابجایی های روزانه شهر تهران از حدود ۷ درصد به ۱۳ درصد رسیده و پیش بینی می شود این سهم به ۱۵ درصد نیز افزایش یابد.
میرزایی قمی اظهار کرد: این تغییر سهم نشان می دهد که مد های حمل و نقل به سمت استفاده از این وسیله نقلیه به دلایل مختلفی تغییر یافته است. همین افزایش تعدد و اقبال عمومی در استفاده از موتورسیکلت باعث مشکلاتی برای شهر در بحث آلودگی هوا و تصادفات شده است.
بنا بر اعلام پلیس راهور تهران بزرگ درصد بالایی از این موتوسیکلت ها کاربراتوری و فرسوده هستند. یک موتورسیکلت کاربراتوری میزان آلایندگی آن در مقایسه با یک موتورسیکلت با استاندارد تولید یورو چهار، ۱۱ برابر و نسبت به یک خودرو با استاندارد تولید یورو پنج در حدود ۱۳ برابر بیشتر است.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران با تاکید به این موضوع که براساس ماده ۶ قانون هوای پاک مجلس شورای اسلامی انجام معاینه فنی همه وسایل نقلیه در دوره های زمانی منظم الزامی است تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ میزان مراجعه موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی شهر تهران تنها ۸۲۳ دستگاه بوده است. در همین راستا با هدف افزایش اثربخشی معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا و تصادفات و تسهیل در دسترسی به خدمات معاینه فنی برای موتورسیکلت ها این تفاهم نامه همکاری با پلیس منعقد شده است.
این تفاهم نامه توسط سردار سیدابوالفضل موسوی پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ و مهندس هرمزی، معاون سازمان حمل و نقل ترافیکی شهر تهران به امضا رسید که براساس این تفاهم نامه موتورسواران پایتخت ازین پس باید کارت معاینه فنی دریافت کنند.