شناسهٔ خبر: 69713085 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مجموعه سوارکاری گنبدکاووس سند مالکیت‌ ندارد

گنبدکاووس- ایرنا- رییس هیات سوارکاری گنبدکاووس، نداشتن سند مالکیت را مهمترین آسیب مجموعه سوارکاری این شهرستان دانست و گفت: این مشکل سبب‌شده هیچ اقدام عمرانی یا خدماتی در این مجموعه انجام نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، ذکریا فرامرزی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: بخش زیاد سند مالکیت مجموعه سوارکاری گنبدکاووس بنام وزارت دفاع و بخشی از آن نیز شرکت توسعه و تجهیز است.

وی ادامه داد: گنبدکاووس پایتخت سوارکاری کشور و مجموعه اسبدوانی و پیست آن تنها پیست ماسه ای استاندارد در ایران است.

فرامرزی اضافه‌ کرد: هزینه های عمرانی و اجرایی این مجموعه از محل درآمدهای برگزاری مسابقات کورس بهاره و پاییزه تامین می شود.

رییس هیات سوارکاری گنبدکاووس ادامه داد: متوسط درآمد هر روز برگزاری کورس پاییزه این شهرستان را بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد ریال است که بخش زیادی از آن صرف جوایز اسب های برتر، ۳۰۰ نفر عوامل اجرایی و خدماتی و هزینه آزمایشگاه تست دوپینگ می شود.

فرامرزی افزود: بخشی از درآمدهای این مجموعه صرف انجام اقدامات عمرانی می شود ضمن اینکه امسال ۲۵ درصد جوایز اسب های برتر در کورس پاییزه اضافه‌ شده است.

وی با تاکید بر ضرورت رفع معضل عدم سند مالکیت سوارکاری گنبدکاووس بنام این مجموعه اضافه کرد: با رفع این معضل شرایط برای انجام فعالیت ها عمرانی و خدماتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم کرد.

فرامرزی همچنین ثبت ملی سوارکاری گنبدکاووس در فهرست میراث فرهنگی را از دیگر معضلات این مجموعه دانست و گفت: این مشکل سبب شد تا هرگونه اقدام عمرانی (تعمیرات ساختمان) باید با مجوز میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گیرد.

وی بابیان اینکه طی چند دهه گذشته فقط از مجموعه سوارکاری گنبدکاووس استفاده و به بهسازی آن توجه نشده است، تصریح کرد: باید به این مجموعه نگاه ورزشی داشت و مشکلات آن را رفع کرد.

رئیس هیات سوارکاری گنبدکاووس در بخش دیگری از سخنان خود به بیمه ورزشی، عمر و حوادث تمامی مالکان، مربیان و چابکسواران اشاره کرد و گفت: دوره‌های آموزشی هم به صورت مستمر برای این افراد برگزار می شود ضمن اینکه یک دوره آموزشی هم طی ماه آینده باحضور مدرسانی از تهران در مجموعه سوارکاری این شهرستان برگزار خواهد شد.

فرامرزی، تکریم پیشکسوتان سوارکاری و صدور کارت منزلت برای آنان را از دیگر اقدامات این هیات ذکر کرد و افزود: قبل از برگزاری کورس بهاره و پاییزه امسال حدود ۲۰ میلیارد ریال صرف فعالیت های عمرانی و بهسازی مجموعه سوارکاری گنبدکاووس شده است.

وی اضافه کرد: ساماندهی مکان برای مربیان و چابکسواران در زمینی به مساحت تقریبی هشت هکتار انجام خواهد شد و در مکان جدید برای ایجاد هزار و ۱۰۰ اسطبل نگهداری اسب ها برنامه ریزی شده است.

فرامرزی، پیگیری برگزاری جشنواره زیبایی اسب به میزبانی گنبدکاووس، برگزاری مسابقات پرش با اسب و ساخت هتل با مشارکت بخش خصوص را از دیگر برنامه‌های هیات سوارکاری این شهرستان برشمرد.

به گزارش ایرنا، در این نشست محمدتقی دمیرچی و احمد سعیدی دو تن از پیشکسوتان مجموعه سوارکاری گنبدکاووس هم حضور و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

واگذاری مدیریت سوارکاری گنبدکاووس به هیات، عدم دخالت مدیران غیر ورزشی در مسابقات اسبدوانی و حمایت از سوارکاری گلستان به عنوان یک صنعت از سوی مسئولان تاکید شد.

به گزارش ایرنا، مسابقات سوارکاری در بین مردم استان گلستان به ویژه ترکمن‌های ساکن گنبدکاووس علاقمندان زیادی دارد و به همین علت مجموعه سوارکاری آن در سال ۱۳۵۳ در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار ساخته شد.

اگرچه از مساحت ۴۰۰ هکتاری آن اکنون ۱۶۰ هکتار شامل ۱۱۵ هکتار اراضی زراعی و ۴۵ هکتار هم محیط برگزاری مسابقات و جایگاه نگهداری اسب‌ها، باقی مانده و بقیه آن در سال‌های گذشته برای احداث دانشگاه، مرکز تحقیقات کشاورزی و استادیوم ورزشی اختصاص یافته است اما همچنان این مجموعه از بزرگترین مجموعه‌های سوارکاری در کشور به شمار می‌رود.

برگزاری مسابقات اسبدوانی در ۲ فصل بهار و پاییز باحضور جمع زیادی از علاقمندان به این رشته مفرح ورزشی، چند دهه‌ای است که در مجموعه سوارکاری گنبدکاووس درحال برگزاری است.