شناسهٔ خبر: 69711749 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اصفهان خبر داد؛

افق روشن کتابخانه مرکزی اصفهان

اصفهان- سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اصفهان گفت: در خصوص کتابخانه مرکزی شهر اصفهان با شهرداری به توافق‌هایی رسیده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، سجاد کرم، صبح چهارشنبه در نشست خبری سی و دومین هفته کتاب ایران با شعار «خواندن برای همدلی» بیان کرد: با توجه به نبود اعتبارات و زمین، امکان ایجاد کتابخانه مرکزی در شهر اصفهان نیست. در همین خصوص با شهرداری به توافقات خوبی رسیده‌ایم و در تلاشیم مسائل مربوط به کتابخانه‌ها و پروژه کتابخانه مرکزی نهادی اصفهان حل و فصل شود.

کرم خاطرنشان کرد: در آخرین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی با مسئولان شهرداری به نتایج خوبی رسیده‌ایم و مقرر شده است طی برنامه‌ای، تعدادی از کتابخانه‌های شهرداری که با معیارهای نهاد همخوانی دارد، به نهاد کتابخانه‌های عمومی واگذاری شود؛ اما در خصوص نیروی انسانی اختلافات نظر وجود دارد و هنوز در این باره به نتیجه نرسیده‌ایم. احداث کتابخانه مرکزی باید زیر نظر شهرداری اقدام شود و شهرداری کمال همکاری را در این خصوص خواهد کرد.

احداث کتابخانه مرکزی کاشان با همکاری خیّران

کرم درباره مناطق فاقد کتابخانه اظهار کرد: در انجمن چند شهرستان از جمله کاشان مصوب شد که انجمن‌ها مراکز فاقد کتابخانه را اعم از محله و بخش و روستا شناسایی و اعلام کنند تا پس از تصویب در انجمن و با توجه به امکانات، کتابخانه‌ای در آن مناطق ایجاد شود.

او با اشاره به همکاری پررنگ خیّران کاشانی در خصوص احداث کتابخانه‌ها گفت: در کاشان کتابخانه مرکزی وجود ندارد و قرار است پروژه کتابخانه مرکزی کاشان با عنوان «باغ کتاب» با همکاری امام جمعه کاشان، فرماندار، شهرداری و خیران احداث شود.

احیای سند ملی خواندن با «زنگ خواندن»

کرم درباره ایجاد «زنگ خواندن» در مدارس بیان کرد: به دنبال تفاهم‌نامه‌هایی با ادارات آموزش و پرورش هستیم تا بر اساس سند ملی خواندن که رئیس‌جمهور شهید آن را ابلاغ کرد، اما مغفول ماند، زنگ خواندن را در مدارس برپا کنیم تا بر اساس آن در برنامه هفتگی دانش‌آموزان، آموزش‌هایی در خصوص نوع مطالعه و انتخاب کتاب و آموزش‌هایی از این قبیل ارائه شود.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان در خصوص بازطراحی سه‌گانه کتابخانه‌ها تصریح کرد: مقرر شده است کتابخانه‌های استان در سه قسمت بازطراحی شوند. در بخش فیزیکی و عمرانی از لحاظ زیباسازی و تغییر ظاهر و گسترش برخی بخش‌ها؛ بهبود تجهیزات برای ایجاد فضایی آرامش‌بخش و جذاب برای همه اقشار؛ بازطراحی محتوایی و ارائه خدمات به مخاطب که بر این اساس، شصت فعالیت برای کتابخانه‌ها تعریف می‌شود تا فقط امانت و بازگشت کتاب جزو تکالیف نباشد و کتابخانه تبدیل به یک باشگاه و هسته فرهنگی در محلات بشود. در این طرح ۲۸ کتابخانه استان در نظر گرفته شده و برنامه‌ریزی‌ها در مرحله عملیاتی شدن است.

بیشترین تعداد کتابخانه و کتاب در اختیار استان اصفهان

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های استان اصفهان با بیان اینکه به مناسبت هفته کتاب، در مجموع ۱۲۹۰ فعالیت فرهنگی در کتابخانه‌های نهادی استان تدارک دیده شده است، آمارهایی از وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان ارائه کرد و گفت: در استان اصفهان ۲۱۴ باب کتابخانه عمومی داریم که به‌طور مستقیم زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مدیریت می‌شوند و نیز ۷۹ باب کتابخانه مشارکتی و مستقل و مجموعاً ۲۹۳ باب کتابخانه در استان داریم.

امیر هلاکویی تعداد اعضا را نیز به این شرح اعلام کرد: در کتابخانه‌های عمومی استان بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر عضو داریم که از این میان، ۱۵۴ هزار نفر عضو فعال کتابخانه‌های نهادی و ۲۰ هزار نفر عضو فعال کتابخانه‌های مشارکتی هستند.

او درباره آمار امانت کتاب‌ها طی یک سال گذشته گفت: در یک سال گذشته دومیلیون و ۷۰۰ هزار جلد کتاب به امانت داده شده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های استان اصفهان با اشاره به اینکه بیشترین تعداد کتابخانه و کتاب موجود در کل کشور مربوط به استان اصفهان است، اظهار کرد: تعداد کتب موجود در کتابخانه‌های نهادی سه‌میلیون و ۹۰۰ هزار جلد و در کتابخانه‌های مشارکتی ۷۵۶۰۰۰ کتاب است که در مجموع، چهار میلیون و ۶۵۴ جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی نهادی و مشارکتی استان در اختیار مردم قرار گرفته است.

هلاکویی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا آبان، ده‌هزار و ۵۵۴ فعالیت فرهنگی برگزار کرده‌ایم که چهارهزار و ۲۶۳ فعالیت مربوط به بخش کودک بوده و در این حوزه به طور ویژه تمرکز کرده‌ایم. ۱۱۵ دوره آموزشی، ۶۱۰ کارگاه آموزشی، ۲۸۰ مسابقه کتابخوانی، ۱۴۷۷ برنامه مناسبتی، ۳۰۷ نشست کتابخوان و ۹۱۱ نمایشگاه منابع کنابخانه‌ای بخشی از فعالیت‌های فرهنگی اداره کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان است.