حشمت الله عباسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به مزایای طرح بازچرخانی و استفاده از پساب به ویژه در صنایع گفت: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر 29 میلیون متر مکعب پساب در 11 تصفیه خانه فاضلاب استان تولید شده است این مقدار فرصتی ارزنده در زمینه بازچرخانی آب در صنایع استان به شمار میرود.
وی افزود: آب مهمترین نیاز زیرساختی برای توسعه است و با توجه به خشکسالیهای پی در پی و بارشهای ناچیز، یکی از روشهای که بتوانیم به میزان کمتری از خشکسالی آسیب ببینیم، استفاده بهینه و بازچرخش پساب در حوزه صنایع است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی ادامه داد: با توجه به اهمیت مدیریت بحران کاهش منابع آب از هماکنون تا آینده استفاده بیش از حد از آبهای زیرزمینی دو پیامد غیرقابلجبران دارد؛ اولین پیامدش کاهش ذخایر آبهای زیرزمینی و تقلیل یافتن آنهاست، مسئله بعدی با تقلیل آبهای زیرزمینی، پدیده فرونشست را خواهیم داشت که بسیار خطرناک است و آثارش را بهصورت جزئی در استان در بعضی از شهرستانهای استان شاهد هستیم.
وی افزود: 11 واحد تصفیهخانه فاضلاب در استان وجود دارد و تا پایان مهر ماه امسال بیش از 29 میلیون مترمکعب در این تصفیهخانهها پساب تولید شده است. بیشترین پساب تولیدی مربوط به تصفیهخانههای فاضلاب شهر اراک به میزان 20 میلیون و 432 هزار و 892 مترمکعب در 7 ماهه امسال بوده و پس از آن بیشترین پساب در تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای خمین و دلیجان تولید شده است.
عباسی تصریح کرد: در استان مرکزی با توجه به تولید بیش از 1560 لیتر بر ثانیه پساب تصفیه شده، میتوان با برنامهریزی مناسب زمینه استفاده از پساب و جایگزینی آن به جای آب خام را در حوزههای صنعتی این استان فراهم کرد.
انتهای پیام/711/
∎