شفقنا آینده- نشریه اینترنتی نیوعرب در گزارشی به طرح این پرسش پرداخته که آیا تنشهایی که بین حزب دموکرات و اتحادیه کردستان وجود دارد، در نهایت باعث تهدید وحدت در کردستان عراق خواهد شد؟ این گزارش بلافاصله در ادامه پاسخ داده که در حالی که مدتهاست از طریق انتخابات وجود دو قطبی حاکم بر کردستان عراق تایید شده، اما انتخابات در عین حال تنشهای مداوم بین حزب دمکرات و اتحاد میهنی کردستان عراق را نیز برجسته کرده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از نشریه اینترنتی نیوعرب؛ بافل طالبانی در جریان یکی از کارزارهای انتخابات اخیر روی صحنه رفت و همانطور که خورشید داشت بر فراز دریاچه دوکان غروب میکرد، انتقادات تندی را علیه رقبای خود بر زبان آورد. جمعیت هم در واکنش پرچمها را به اهتزاز درآورده و مقابل وعدههای او برای پایان دادن به استبداد و گذاشتن نقطه پایان بر فساد در منطقه کردستان عراق عکسالعملهای تشویقآمیز نشان دادند.
سخنران هم در پایان، برای تاکید و نقطهگذاری بر سخنانش، میکروفون را به روی صحنه انداخت و به سرعت بیرون رفت.
این گردهمآیی در نزدیکی رانیا در بحبوحه یک مبارزات انتخاباتی شدید برگزار شده بود که پر از حملات تند و اغلب شخصی رهبران حزب به همدیگر بود. البته در طول دوره انتخابات هیچ خشونتی وجود نداشت، اما کتمان نمیشد کرد که اوضاع آرام هم نبود و بیش از هر چیزی هم آنچه به چشم میخورد، تنشهای مداوم و پایدار بین احزاب حاکم اقلیم کردستان بود.
در این مبارزات انتخاباتی طالبانی که رهبری اتحادیه میهنی کردستان را بر عهده دارد، بارها- از جمله در سخنرانی مورد اشاره- اعلام کرد که مسرور بارزانی همتای او از حزب دمکرات کردستان هرگز نباید بدون تایید حزب او پست دیگری در دولت داشته باشد.
همزمان، رسانههای نزدیک به طرفین درگیر هم با حملات سیاسی و حتی اظهارات تحقیرآمیز درباره ظاهر و سبک زندگی رقبا تنشها را افزایش دادند که این هم توسط رسانههای اجتماعی حزبی تقویت شد!
این دو حزب از سال ۱۹۹۱، از اولین روزهایی که اقلیم کردستان به خودمختاری از بغداد دست یافته، بر این منطقه حکومت میکنند. این همکاری البته در این مدت با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده است، ولی با این حال روابط بین دو حزب در سه سال اخیر تا حد قابل توجهی بدتر شده است.
شیوان فاضل استاد دانشگاه بوستون در این زمینه به نیوعرب میگوید که «مسئله اصلی در این میان از بین رفتن تقسیم قدرت بین دو حزب است که باعث شده چنین به نظر برسد که آنها در مورد چیزهای زیادی با هم موافقت ندارند. حالا در مورد لفاظیهای طرفین در مبارزات انتخاباتی هم میتوان گفت که این لفاظیها انعکاس اختلافاتی عمیقتر هستند».
به هر حال؛ رأی.دهندگان کرد در 20 اکتبر نظر خود را درباره این دو حزب بیان کردند و در نتیجه آرای حزب دمکرات کردستان با کسب ۳۹ کرسی حدود دو برابر حزب اتحادیه میهنی کردستان شد که در نهایت ۲۳ کرسی به دست آورد- که البته دو کرسی در قیاس با انتخابات گذشته افزایش یافته بود. اکنون، سوال بزرگ و اصلی در این میان این خواهد بود که آیا این دو حزب برای تشکیل کابینه جدید دولت اقلیم کردستان گرد هم جمع آمده و به ائتلاف پایدار و مستمری دست خواهند یافت؟ و اگر هم این اتفاق روی ندهد، آیا این اختلافات میتواند وحدت اقلیم کردستان را با ریسک و خطر مواجه کند؟
برای مطالعه متن کامل خبر به نشریه نیوعرب مراجعه کنید