شناسهٔ خبر: 69711525 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

وزیر امور اقتصادی و دارایی:

افزایش قیمت طلا و سکه به دلیل افزایش قیمت جهانی طلا اتفاق افتاده بود؛ عملکرد بانک مرکزی خوب بوده است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت افزایش قیمت سکه به دلیل افزایش قیمت جهانی طلا اتفاق افتاده بود و اکنون با کاهش قیمت جهانی، قیمت سکه و طلا در ایران هم کاهش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، عبدالناصر همتی در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: بانک مرکزی مسئول سیاست‌های اقتصادی است و عملکرد بانک مرکزی تاکنون خوب بوده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: افزایش قیمت سکه طلا به دلیل افزایش قیمت اونس طلا در جهان بوده است و اگر بررسی کنید امروز که قیمت اونس ۲۰۰ دلار از آن زمان کاهش یافته است، قیمت سکه و طلا نیز در ایران کاهشی شده است؛ بنابراین افزایش قیمت سکه به دلیل افزایش قیمت جهانی طلا اتفاق افتاده بود.

عبدالناصر همتی در پاسخ به سوالی درباره اف‌ای‌تی‌اف نیز گفت: از طریق مجاری قانونی در حال پیگیری آن هستیم و گمان می‌کنم اقداماتی که در این خصوص انجام می دهیم به نفع کشور باشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا نامه وزارت اقتصاد برای پیگیری وضعیت FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است، توضیح داد: از مسیر دیگری در حال پیشبرد این موضوع هستیم و آن را به مجمع هم خواهیم برد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی در خصوص اتصال سیستم بانکی شتاب ایران با میر روسیه و تداوم آن با دیگر کشورها نیز گفت: در جریان هستم که بانک مرکزی به دنبال اجرای این طرح با دیگر کشورها است، ضمن اینکه هر چه قدر بتوانیم با دیگر کشورها روابط اقتصادی خود را روان‌تر کنیم، نفع بیشتری به اقتصاد خود رسانده‌ایم.

همتی همچنین به طرح هوشمندسازی آرد و نان اشاره کرد گفت: این طرح از اهمیت بالایی برخوردار است، نخست اینکه موفق شد مقداری مصرف آرد را از سال ۹۸ به بعد کنترل کند و مصرف خیلی بالا نرود؛ آن هم با وجود اینکه مقداری ورودی مهاجر به کشور داشتیم. اما درخصوص قیمت‌ها، آن‌چنان که باید، نتوانست وضعیت را کنترل کند. طبق گزارش‌هایی که دریافت می‌کنم قیمت‌ها بالا رفته است.

وی ادامه داد: مشکل ما این است که هر وقت در ابتدای چرخه تولید آرد و نان یارانه دادیم، با این مشکل رو به رو شدیم چرا که امروز قیمت آردی که به نانوایان می‌دهیم، یک بیست‌وچهارم قیمت گندمی است که توسط دولت خریداری می‌شود. در این سال دولت ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم پول پرداخت کرده است. اگر سازوکار بهتری داشته باشیم که در انتهای خط، یارانه را به مردم بپردازیم، شاید بهتر باشد؛ باید بازنگری صورت بگیرد تا بتوانیم معایب را برطرف کنیم.

وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره تامین مالی برای رشد اقتصادی برنامه هفتم اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم پیش‌بینی شده برای رشد اقتصادی کشور باید مسیرهایی که تامین مالی می‌کند، از جمله بورس بانک یا از خارج یا از صندوق توسعه ملی برآورد هر ساله داشته باشیم که این کار انجام می‌شود.

همتی با بیان اینکه نظر دولت این است که یک نرخ ترجیحی برای ارز فعلاً وجود داشته باشد تا موضوع کالاهای اساسی و دارو دچار لطمه نشود، تصریح کرد: سایر ارزهای موجود باید یکی شود و براساس بازار قیمت آن‌ها مشخص شود. در نظر داریم نرخ ارز کالاهای اساسی حداقل در حد تورم رشد کند و بیشتر از آن نباشد، سعی بر این است که کالاهای اساسی و دارو با قیمت مناسب به دست مردم برسد تا آسیب نبینند، البته اختلاف نرخ‌ها را به نفع اقتصاد نمی‌دانم، اما چاره‌ای نیست و باید به تدریج اصلاح صورت گیرد.

وی همچنین در‌خصوص فروش اوراق نیز گفت: ملاحظات ما این است که فروش اوراق نباید نرخ تأمین مالی در بازار را افزایش دهد و نباید تأثیر منفی بر بورس بگذارد. به همین دلیل پیشنهاد دادیم که کمیته‌ای به ریاست وزیر اقتصاد و با حضور رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه تشکیل شود تا درباره نحوه انتشار اوراق و نرخ‌گذاری آن به تفاهم برسیم.

وی اظهار داشت: هدف ما این است که آسیبی به بازار سرمایه نرسد و همچنین اوراق را به تدریج و متناسب با ظرفیت بازار بفروشیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: