به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، هفته کتاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از هفتههای فرهنگی و ادبی کشور است که همزمان با شهادت علامه طباطبایی به این عنوان نامگذاری شده است.
هر ساله دستگاههای فرهنگی استان یزد به این مناسبت برنامههای مختلف ادبی را برگزار میکنند که امسال نیز از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه به عنوان هفته کتاب نامگذاری شده و ویژه برنامههای مختلفی به این مناسبت برگزار میشود.
با توجه به قرار گرفتن در آستانه هفته کتاب برنامههای کتاب و کتابخوانی در استان آغاز شده که دستگاههای مختلف فرهنگی این برنامهها را راهبری میکنند.
تجلیل از مسئولان و متولیان کتابخوانی در روستای دوستدار کتاب عصمت آباد مهریز
آیین اختتامیه دهمین دوره روستاها و عشایر دوستدار کتاب (روستای برگزیده عصمت آباد) با حضور امام جمعه دهستان بهادران، سرپرست فرمانداری مهریز، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان، معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، معاون فرماندار، بخشدار مرکزی مهریز و جمعی از مدیران و مسئولان شهرستانی برگزار شد.
فرآیند داوری دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سه مرحله انجام شده که در مرحله اول ۵۰۰ کتابخانه رتبه برتر را کسب کردند، پس از پالایش، ۳۵۰ روستا انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ روستا حائز رتبه برتر شدند که سهم استان یزد ۳ روستا بوده است.
بازدید مسئولان فرهنگی استان از روستای نصرآباد به عنوان روستای دوستدار کتاب کشور
دهستان نصرآباد به عنوان روستای دوستدار کتاب در دهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شده است، در این جشنواره ملی ۱۰ روستا به عنوان روستای دوستدار کتاب در سطح کشور معرفی شدند که از این تعداد ۳ روستا از استان یزد هستند.
در این بازدید مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان، معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، فرماندار تفت،، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفت و جمعی از مسئولین محلی نیز حضور داشتند.
نشست تخصصی با موضوع «آینده خواندن و کتابخانههای عمومی در عصر هوش مصنوعی»
نشست تخصصی با موضوع «آینده خواندن و کتابخانههای عمومی در عصر هوش مصنوعی» با سخنرانی سجاد محمدیان، مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور در کتابخانه فرخی یزدی برگزار شد.
سجاد محمدیان، مدیرکل پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به اهمیت بحث خواندن دیجیتال و اثرگذاری آن بر آینده خواندن، اظهار داشت: در این زمینه لازم است با مطالعه به این مقوله بپردازیم، هوشمند باشیم و آینده خواندن را به فناوری نبازیم.
وی به بررسی نقش هوش مصنوعی در تحول شیوه فعالیت و ارائه خدمات در کتابخانههای عمومی پرداخت و از چالشها و فرصتهای استفاده از هوش مصنوعی در کتابخانههای عمومی و نقش کتابداران کتابخانههای عمومی در عصر هوش مصنوعی و مهارتهای موردنیاز آنها گفت.
∎