به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه گناباد، مرکز فناوری آب و قنات دانشگاه گناباد و پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد طی نشستی مشترک با حضور اسماعیلیان و مقدم از دانشگاه گناباد و داوری، رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست، و شیرازی، مدیر امور پژوهشی پژوهشکده، تفاهمنامهای جهت گسترش همکاریهای پژوهشی در حوزه آب و قنات امضا کردند.
این تفاهمنامه به منظور بهرهگیری از ظرفیتهای ویژه منطقه گناباد و دانشگاه برای توسعه پژوهشهای علمی و کاربردی در حوزه آب و قنات به ویژه در شهرستان گناباد منعقد شد.
در جلسه امضای این تفاهمنامه که در محل ساختمان پژوهشکده برگزار شد، چالشها و پتانسیلهای ویژه شهرستان گناباد در حوزه قنات و منابع آب بررسی شد.
منطقه گناباد با دارا بودن تاریخی غنی و شبکهای گسترده از قناتها دارای ظرفیتهای منحصر به فردی در حوزه پژوهش و احیای قنوات است. این زیرساختهای ارزشمند در کنار اهمیت بومی و فرهنگی قناتها، فرصتهای زیادی برای پژوهشهای علمی و تخصصی در راستای مدیریت منابع آب و توسعه پایدار منطقه فراهم میکند.
پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی با هدف پاسخگویی به نیازهای پژوهشی، تخصصی و مشاورهای، و توسعه مرزهای دانش در حوزههای آب، محیطزیست، کشاورزی و منابع طبیعی در سطوح محلی، ملی، منطقهای و بینالمللی فعالیت میکند. این پژوهشکده فعالیتهای علمی خود را با تمرکز بر اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در پنج گروه پژوهشی دنبال میکند که شامل تعادلبخشی سامانههای آبی، آبهای زیرزمینی و ژئوترمال، مدیریت و بازچرخانی آبهای نامتعارف، حکمرانی آب و آبخیز، و حفاظت اکوسیستم و مدیریت مخاطرات محیطی است.
پژوهشهای این مرکز در سطح بینالمللی ارائه شده و ضمن ارتقای جایگاه علمی کشور، به شکل طرحهای کاربردی برای حل چالشهای ملی در حوزههای یادشده مورد استفاده قرار میگیرند.
گفتنی است بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد طرفین در راستای برگزاری سمینارها، همایش ها و میزگردهای تخصصی پیرامون موضوع آب و قنات و نیز اجرای طرحهای پژوهشی مشترک در این حوزه، همکاریهای گستردهای داشته باشند.