حمید حسینخانی، نویسنده و کارگردان نمایش «سفیران عشق» در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه این نمایش یکی از رویدادهای کنگره ملی شهدای کاشان است و هر شب حدود چهارهزار مخاطب از آن دیدن میکنند گفت: نمایش بومی میدانی «سفیران عشق» متشکل از ده صحنه است که 22 پرده نمایشی را تشکیل میدهد. روایت داستان ما در این نمایش از هفتهزار سال پیش و از دوران تمدن سیرک شروع و به قصههایی از دوران دفاع مقدس ختم میشود.
وی با بیان اینکه تمرکز قصه روی شخصیتها و رویدادهای تاریخی شهر کاشان است، افزود: ورود حضرت سلطان علی (ع) به شهر کاشان، مراسم قالیشویان، روایتهایی از شخصیت ابوالرضا راوندی که در جهان تشیع خیلی نقش مهمی دارد تا ماجرای فراگیری وبا و نقش امیرکبیر در مقابله با بهائیت و نقش علمی غیاثالدین کاشانی در محاسبه عدد پی و اکتشافات دریایی ایشان که ۲۰۰ سال بعد توسط اروپائیان صورت میگیرد. ماجرای یک قصه عاشقانه موزیکال که برای اولینبار در نمایشهای میدانی صورت گیرد در «سفیران عشق» به مخاطب عرضه میشود که در نهایت به بمباران شهر کاشان در دوران دفاع مقدس میرسیم.
نویسنده و کارگردان «سفیران عشق» به ابعاد فنی نمایش پرداخت و بیان کرد: در این نمایش ۱۲۰ بازیگر و هنرور حضور دارند و در مجموع حدود ۲۲۰ نفر عوامل در نمایش هستند که جدای از تیم هنروران، بسیاری از بهترینهای تئاتر و سینما نمایش را همراهی میکنند.
حسینخانی در ادامه به چالشهای کار اشاره کرد و گفت: نمایشهای میدانی یک سری خاصیتهای ویژه خودشان را دارند. ما چون در یک فضای باز هستیم و محیط بزرگ است به دلیل اندازه دکورها و تعداد بازیگرها و تجهیزاتی که مورد نیاز این گونه نمایشی است مقداری با تئاتر و کارهای صحنهای نمایشمان فرق دارد. ما به واسطه تجربه همکاری با طراحان در این اجراها به یک ادبیات مشترک رسیدهایم و هر سری سعی کردهایم تفکراتی که در ذهنمان است را با تمهیدات عوامل فنی اجرایی کنیم لذا در این نمایش از تکنیکهای مختلف برای ایجاد فضای برف، باد و باران با ایجاد نورپردازیهای دراماتیک بهره گرفته شده است.
وی ادامه داد: تیم طراحان با توجه به تخصصی که دارند سعی میکنند آنچه در فکر داریم را اجرایی کنند؛ چون در ابتدای کار شاید نمایش ضعیفتر بود اما در طول مسیر و پروژههایی که اخیراً داشتیم این ایده با اضافه شدن تکنیک و تکنولوژی درحال تکمیل شدن است. در این میان از بهروزترین تجهیزات پیشرفته دنیا هم بهره میبریم.
حسینخانی با تاکید بر اینکه زبان هنر یک زبان ملموس برای تمام مخاطبین است، اظهار کرد: ما بارها با اتفاقات متعدد فرهنگی قصد جلب نظر تمام اقشار مردم را داشتهایم و وقتی با مخاطبان صحبت میکنیم آنها از این اتفاق خیلی راضیاند که تاریخ شهر و مفاخر و بزرگانشان را میشناسند و این هدف اصلی ما در این نمایش است.
کارگردان «سفیران عشق» تصریح کرد: ما در بخش ایران شاهد تاریخ غنی در مسائل دینی، مذهبی، علمی و فرهنگی هستیم و مخاطب حتماً با قصههایی که از این شاخصهها بهره میبرد همذاتپنداری خواهد کرد و آن را بهتر خواهد پذیرفت.
حسینخانی با بیان اینکه قصههای بومی درباره شهرها را از نیشابور شروع کردیم، بیان کرد: این اتفاق به قدری جذابیت ایجاد کرد که به واسطه کار اول به شهرهای مختلف دعوت شدیم و بعد از کار نیشابور به ساری و کاشان رفتیم و در ادامه چندین پیشنهاد داریم. ما هر جای ایران که قدم بگذاریم پر از قصه و مفاخر و رویدادهای تاریخی است که در طول سالها رقم خورده است. اینکه بتوانیم این قصهها را در کنار هم بیاوریم و مخاطب با آنها آشنا شود حتی در این حد که مخاطب مقدار اندکی از فضیلت سید ابوالرضا راوندی را بشنود و بفهمند که چه شخصیت بزرگی در کاشان بوده، اهمیت بسیار دارد. از ایننظر روایت چنین قصههایی در تمام نقاط ایران ضرورت دارد هرچند اجرایی کردن چنین نمایشهایی برای تیم اجرایی به شدت سخت است.
وی با بیان اینکه نمایشهای مشابه میدانی در سراسر کشور فعالیت میکنند، گفت: این نمایشهایی که در سراسر کشور وجود دارند یک نمایش واحد هستند که در نقاط مختلف تکرار میشوند. وقتی شما با یک ژانر و قصه مشخص روبرو هستید، عوامل قصه و ابعاد آن را میشناسید و راحت با آن کار میکنید اما ما در هر پروژه جدیدی که آغاز میکنیم چالشهای جدیدی را برای خودمان و عوامل داریم چون قصه نمایش متفاوت است و باید از اول طراحی شود تا کارها شبیه یکدیگر نباشند. همچنین ایدههای مختلفی را برای شهرها در نظر میگیریم که طراحی آن تلاش بسیاری را میطلبد ولیکن یک چالش بسیار بزرگ و جذاب است و کارمان را از تکرار دور میکند.
نمایش بومی میدانی «سَفیران عشق» به کارگردانی و نویسندگی حمید حسینخانی و تهیهکنندگی ابراهیم بهادری از ۱۴ تا ۲۲ آبان در آمفی تئاتر مصلی بزرگ کاشان در کنگره ملی شهدای کاشان در حال برگزاری است.
انتهای پیام