شناسهٔ خبر: 69710497 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مسکنی که درد را در بدن جستجو می‌کند

محققان یک مسکن غیر اعتیادآور ابداع کرده اند که تا زمانیکه به محل درد مزمن در بدن نرسد، فعال نمی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از نیواطلس، این مسکن به جای آنکه اعصابی را که سیگنال های درد را ارسال می کنند، بی حس کند به طور مستقیم دلیل اصلی این چالش را هدف می گیرد.

سازندگان این مسکن هم اکنون تصمیم دارند این ترکیب را روی انسان ها آزمایش کنند. یک «داروی خنثی»(prodrug) برخلاف داروهای دیگر تا زمانیکه با یک شرایط خاص در بدن روبرو نشود، غیرفعال می ماند. یکی از مهم ترین مزایای استفاده از داروی خنثی آن است که دارو را به طور مستقیم به نقطه مورد نیاز در بدن می رساند. در خصوص موردی مانند داروهای مسکن، این امر اهمیت زیادی دارد.

اکنون گروهی از محققان بین المللی روی واکنش های شیمیایی شناخته شده تمرکز کرده اند تا داروهایی بسازند که موضع درد را به خصوص در زمینه دردهای مزمن تسکین می دهد.

اندرو ابل محقق ارشد پژوهش در این باره می گوید: تیم ما یک داروی خنثی هدفمند ابداع کرده اند و متوجه شدند این دارو قادر است طی آزمایش های پیش بالینی درد مزمن را از بین ببرد. ما معتقدیم نخستین افرادی هستیم که از این واکنش شیمیایی خاص در حالت بیولوژیکی استفاده می کنیم و از هم اکنون مشغول بررسی پتانسیل استفاده از آن در حوزه های دیگر هستیم.

داروی خنثی ابداعی به وسیله یک واکنش شیمیایی با «گونه های فعال اکسیژن»(ROS) مانند هیدروژن پراکسید و پراکسی نیتریت فعال می شود که در غلظت های بالاتر در موضع درد دائمی وجود دارد. به عبارت دیگر این داروی خنثی به حالت غیرفعال در بدن می چرخد تا به منطقه درد برسد و در آنجا تاثیرگذار می شود.

محققان تاثیرگذاری این داروی خنثی را روی موش ها آزمایش کردند. نتایج نشان داد تاثیرگذاری آن به میزان دوز وابسته است، اما محققان مشاهده کردند تکرار دوزها تاثیر ضد درد را حفظ می کند.