به گزارش میراث آریا، عطا حسنپور در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در اتاق بازرگانی خرمآباد گفت: معماری دستکند گونه مهجوری از معماری در کشور ماست که میتوانیم با استفاده از این داشتهها، زمینه توسعه گردشگری را ایجاد کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان اضافه کرد: وجود ۵۴ معماری دستکند مستندنگاری شده در لرستان نشان میدهد که این استان از دیرباز با معماری دستکند آشنا بوده و وجود ۱۷ معماری دستکند در حوزه شهری میتواند زمینه توسعه بیشتر گردشگری و معرفی آنها به جامعه را ایجاد کند.
او تصریح کرد: امیدواریم با همکاری بین بخشی و حمایت های بیشتر از این گونه معماری، زمینه شناسایی و معرفی بیشتر این زمینه گردشگری را فراهم کنیم.
معماری دستکند از اهمیت اساسی برخوردار است
دبیر علمی چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند گفت: معماری دستکند در میان جاذبههای گردشگری از اهمیت اساسی برخوردار بوده و بخش مهمی از تاریخ کشورهاست.
مهناز اشرفی در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در اتاق بازرگانی خرمآباد گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور توجه ویژهای به این گونه از معماری داشته و توانسته است با برگزاری همایشها، توجه پژوهشگران را به معماری دستکند جلب کند.
او اضافه کرد: در سالهای گذشته و با تلاشهای پژوهشگران و برگزاری سه همایش بینالمللی در کشور توانستهایم به معرفی بیشتر این گونه از معماری بپردازیم.
دبیر علمی چهارمین همایش بین المللی معماری دستکند تصریح کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی، بنیانگذار و پیشتاز در خصوص معرفی و تحقیق در معماری دستکند بوده و حفظ تداوم برگزاری همایشها برای معرفی بیشتر این جاذبه مدنظر بوده است.
او ضمن تقدیر از مدیریت میراث فرهنگی لرستان در خصوص برگزاری چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در این استان اظهار کرد: با اعلام فراخوان این کنفرانس، در مرحله نخست بیش از ۷۰ خلاصه مقاله توسط دبیرخانه دریافت شد.
اشرفی افزود: در نهایت ۶۰ مقاله کامل توسط اعضای کمیته علمی بررسی و داوری شد که از میان آنها، ۴۸ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت .
او تصریح کرد: افزایش پایان نامههای دانشگاهی در حوزه دستکند نشان دهنده تاثیر همایشها و معرفی بیشتر دانش تخصصی این نوع معماری بوده است.
معماری دستکند، نزدیک به جاودانگی است
شهردار خرمآباد گفت: معماری دستکند به دلیل عمر طولانی و ماندگاری بنا، از جاودانگی معماری برخوردار است .
داریوش بارانی بیرانوند در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در خرمآباد افزود: آثار بجا مانده از معماری دستکند نشاندهنده این جاودانگی است و میتواند معرف خوبی از آثار تاریخی و معماری لرستان و ایران باشد.
او اظهار کرد: معماری دستکند از نوع معماری فضا در فرم بوده و باید با نگاه کارشناسی و تخصصی و تحقیقی به آن نگاه کرد.
بارانی بیرانوند خاطرنشان کرد: در غار باستانی کوگان لرستان معماری دستکند از جنبههای سکونت، آیینی، بهداشتی و منظرگاهی وجود دارد.
او تصریح کرد: عناصر هویتی و زمینهای توانسته است فضا را فاخر کند و مکان را ایجاد کند و این از اهمیت های معماری دستکند است.
شهردار خرمآباد اظهار امیدواری کرد تا با همراهی بین بخشی بتوان زمینه معرفی بیشتر این جاذبههای تاریخی و فرهنگی و گردشگری را ایجاد کرد.
معماری دستکند ناشناخته مانده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: معماری دستکند با وجود جاذبههای فراوان خود، همچنان ناشناخته مانده است.
احمدرضا دالوند در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در اتاق بازرگانی خرمآباد افزود: معماری دستکند از اهمیت بالایی برخوردار بوده و ناشناخته مانده است.
او اضافه کرد: کاربریهای معماری دستکند در همه جای کشور از کاربری متفاوتی برخوردار بوده و آثار باقیمانده از گذشته تاکنون به عنوان یک هنر دستکند محسوب میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در ادامه با اشاره به پل کشکان لرستان اظهار کرد: سیل ویرانگر سال ۹۸ با همه خسارات خود هیچ مشکلی برای این سازه دستساز تاریخی در استان ایجاد نکرد و ما می توانیم از این معماری کهن برای زندگی امروزی بهرهمند شویم.
او خاطر نشان کرد: با بهرهگیری از این دانش کهن میتوان برای توسعه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی استفاده کرد.
به دنبال شبکه سازی پژوهشی هستیم
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور گفت: به دنبال شبکه سازی پژوهشی برای استفاده از پتانسیل پژوهشگران در همه کشور هستیم.
مصطفی دهپهلوان در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در خرمآباد گفت: استفاده از پتانسیل و پژوهشهای کارشناسان در استانها و شهرستانها میتواند به حفاظت و معرفی آثار باستانی و تاریخی و گردشگری کمک شایانی داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور اضافه کرد: پراکندگی جغرافیایی برگزاری همایشها در همه استانهای کشور موجب میشود تا پیوند خوبی بین استانها و کشور برقرار شود.
او با اشاره به اهمیت معماری دستکند اظهار کرد: تا به امروز نتوانسته ایم این معماری مهم و تاریخی به خوبی شناسایی و معرفی کنیم.
ده پهلوان با تقدیر از زحمات مدیریت میراث فرهنگی لرستان در برپایی چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در خرمآباد خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی به دلیل توسعه شهری و شرایط اقلیمی و پایین بودن سطح سواد میراثی جامعه، نتوانسته ایم به درستی آنها را حفظ و معرفی کنیم.
او اضافه کرد: تلاش ما در مقابل شناسایی و معرفی معماری دستکند بسیار کم بوده و باید بیش از پیش به این مهم توجه شود.
در چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند انجام شد.
رونمایی از مجموعه مقالات سومین همایش بینالمللی معماری دستکند
همزمان با چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در خرمآباد، از کتاب مجموعه مقالات سومین همایش بینالمللی معماری دستکند رونمایی شد.
این کتاب در ۸۸۹ صفحه و با تدوین و گردآوری مهناز افشار به چاپ رسیده است.
بر پایه این گزارش در این کتاب ۵۰ مقاله منتشر شده که در سومین همایش بینالمللی معماری دستکند در سال ۱۳۹۷ در همدان به چاپ رسیده است.
چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند از ۲۲ تا ۲۴ آبان ماه در اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار می شود.
انتهای پیام/