شناسهٔ خبر: 69709901 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی

۶۴۰ نفر در کشور نشان «سیمرغ کوه‌های ایران» را دریافت کرده‌اند

کرمانشاه - ایرنا - مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی گفت: تاکنون ۶۴۰ کوهنورد در کشور موفق به دریافت نشان «سیمرغ کوه‌های ایران» از این فدراسیون شده‌اند.

صاحب‌خبر -

حسین نظر روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مورد اجرای طرح سیمرغ در کشور اظهار کرد: طرح ملی «سیمرغ کوه‌های ایران» یک اقدام توسعه‌گرا در صنعت گردشگری کوهستان از سوی فدراسیون کوهنوردی است در پاییز سال ۱۳۹۵ کلید خورد و از سال ۱۳۹۶ فعالیت در این طرح به طور رسمی برای عموم آزاد شد.

وی با بیان اینکه در این طرح کوهنوردان باید به بلندترین قله هر استان کشور ( ۳۱ قله) صعود کنند افزود: در ابتدا تیم های کوهنوردی به صورت آزاد و در قالب گروه های غیر رسمی و حتی انفرادی با شناختی که از کوهستان داشتند اقدام به صعود کرده و بعداز یک پروسه زمانی به اتمام می رساندند که در این شیوه در سال ۱۳۹۷ حدود ۴۶ نفر شرکت کننده توانستند این طرح را به اتمام برسانند.

مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی یادآور شد: در آن سال ها روشی به نام روش ارایه آموزش در بدنه سیمرغ وجود نداشت از اینرو این طرح با عنوان جدید « توسعه گردشگری کوهستان » و همچنین اعمال آموزش در کل سیمرغ برنامه ریزی و تدوین شد، به این معنی که هرکسی بخواهد سیمرغ را به اتمام برساند و یا در حین ادامه و اجرای آن باشد باید هشت دوره آموزشی از جمله سنگنوردی، برف و یخ، کوهپیمایی، شناخت هواشناسی، پزشکی کوهستان، محیط زیست و ناوبری را طی کند.

۶۴۰ نفر در کشور نشان «سیمرغ کوه‌های ایران» را دریافت کرده‌اند

نظر، با بیان اینکه برهمین اساس در سال ۱۳۹۸ بر اساس این الگو همایشی در قزوین برگزار و به ۱۲۰ نفر نشان سیمرغ اهدا شد گفت: در آن زمان چون بحث باشگاه ها در اجرای آن هنوز مطرح نشده بود از اینرو همگان حتی خانواده ها نیز می توانستند اقدام به صعود کنند که گاهی در بین آنها کودکان و نوجوانانی که سن شان زیر ۱۶ و ۱۸ سال بود نیز دیده می شد که بعدا به دلیل آنکه ممکن است خطراتی برای این سنین هنگام قرار گرفتن در ارتفاع بوجود آید قوانینی تدوین و محدودیت هایی در این زمینه اعمال شد.

این مربی رسمی کوهنوردی و اسکی کشور اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ اجرای پروژه سیمرغ در قالب باشگاه ها تدوین شد که با یک روال رسمی و برنامه ریزی منظم و با ارتباطاتی که فدراسیون با باشگاه ها و هیات های ورزشی کوهنوردی کشور برقرار کرد امروز شاهد آن هستیم که به صورت کاملا سازمان یافته توسط باشگاه ها در حال اجراست.

وی تاکید کرد: برهمین اساس هر باشگاهی بخواهد تیمی را در قالب طرح سیمرغ برای صعود آماده کند باید برای هر ۱۲ نفر یک مربی و یک سرپرست تعیین کند ضمن آنکه حداکثر اعضای هر تیم نباید بخاطر مسایل زیست محیطی از ۲۴ نفر بیشتر باشد.

۶۴۰ نفر در کشور نشان «سیمرغ کوه‌های ایران» را دریافت کرده‌اند

نظر، با بیان اینکه در اجرای طرح سیمرغ، توجه به بیمه ورزشکاران در راس امور قرار گرفته است گفت: کسانی که قصد صعود داشته باشند باید با چارچوب بیمه وارد این طرح شوند، ضمن آنکه صعودهای انفرادی و غیررسمی ممنوع اعلام شده و تلاش کردیم با یک برنامه ریزی تیمی و سازمان یافته گروه ها وارد منطقه شوند.

مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی با اشاره به اینکه در این طرح تلاش شده که کوهنوردان با صعود به بلندای هر استان از نزدیک با مردمان، خُرده فرهنگ‌ها و آثار دیدنی مناطق مختلف کشور آشنا شوند و به سهم خود در معیشت روستاییان و فعال شدن چرخه اقتصادی کوهپایه نشینان هر استان مشارکت داشته باشند یادآور شد: این طرح سرآغاز یک کوهنوردی نوین است که در آن افراد شرکت کننده هم به یک بلوغ کامل در این رشته دست پیدا می کنند و هم حافظ محیط زیست می شوند.

وی ادامه داد: کوهنوردانی که در سیمرغ مشارکت می کنند به نقاط مختلف ایران سفر می کنند با جاذبه های مختلف ۳۱ استان، فرهنگ، صنایع دستی و زندگی مردم آن ها آشنا می شوند ضمن آنکه با توسعه گردشگری پایدار کوهستان، شرکت کنندگان کمک شایانی به رونق اقتصادی کوهپایه نشینان استان های مختلف کرده و این مهم خود موجب تسهیل در حمل و نقل، تغذیه و راهنما و اسکان کوهنوردان نیز می شود.

این استاد کوهنوردی تاکید کرد: برهمین اساس از باشگاه داران خواسته ایم تمهیدات لازم را برای افرادی که مشتاق هستند که در قالب این طرح به بازدید از جاذبه های طبیعی و گردشگری استان ها پرداخته و یا تمایل به خرید صنایع دستی آن منطقه داشته باشند را فراهم سازند.

نظر، اضافه کرد: از زمان آغاز طرح سیمرغ تاکنون به ۶۴۰ نفر با برگزاری ۲۲ همایش در استان های مختلف کشور نشان سیمرغ اهدا شده است که استان های تهران، ایلام، اصفهان و فارس دارای بیشترین تعداد دریافت نشان سیمرغ هستند و کرمانشاه نیز با ۱۵ نفر در مقام هفتم قرار دارد.

۶۴۰ نفر در کشور نشان «سیمرغ کوه‌های ایران» را دریافت کرده‌اند

وی گفت: پروژه سیمرغ در راستای اینکه افراد در امنیت کامل اقدام به صعود کنند، صعودهای زمستانه را از ابتدای آذرماه در ۲۶ قله کشور متوقف و تنها در چهار قله جنوبی کشور و قله برف انبار قم بدون مانع اعلام کرده است.

مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی با بیان اینکه کسانی که قصد دارند در طرح سیمرغ مشارکت داشته باشند باید قطعا از نظر آمادگی جسمانی و شرایط بدنی به یک نقطه نرمال و خوب برسند تاکید کرد: شرکت کنندگان باید تمرینات منظم و صعودهای مکرر و هفتگی داشته باشند تا ضمن آمادگی کامل بدنی مشکلی در سیستم تنفسی آنها بوجود نیاید.

وی اظهار کرد: برهمین اساس فدراسیون کوهنوردی الزام کرده است افراد متقاضی باید سه دوره کوهپیمایی، هواشناسی و پزشکی کوهستان را پیش از آغاز طرح سیمرغ به طور کامل طی کرده باشند.

به گزارش ایرنا، مسوول کمیته سیمرغ فدراسیون کوهنوردی به منظور شرکت در همایش اهدای نشان سیمرغ به ۹ نفر از کوهنوردان استان کرمانشاه به این استان سفر کرده است.

طرح سیمرغ کوه های ایران با هدف معرفی و صعود بلندترین قله هر استان به عنوان یک جاذبه گردشگری ورزشی معرفی و اجرا شده است، بدیهی است پروژه طرح سیمرغ به عنوان یک طرح ملی می‌تواند از یکسو موجب آشنایی کوهنوردان داخلی و خارجی با قلل مرتفع کشور شده و از طرفی دیگر یک اقدام توسعه‌گرا در صنعت گردشگری کوهستان شود.

امروزه طرح سیمرغ به یکی از پروژه‌های محبوب در حوزه کوهنوردی کشور تبدیل شده است و همواره کوهنوردان بسیاری برای دست‌یابی به این مهم به دنبال صعود این مجموعه قلل هستند.