شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، امروز در افتتاحیه چهارمین کنگره ملی تروما که توسط دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: در کشور ما سالانه ۵۰ هزار مرگ ناشی از حوادث غیرطبیعی رخ میدهد که ۲۰ هزار مورد آن مربوط به تصادفات جادهای است.
وی افزود: اعتقاد دارم مشکل اصلی ما در وقوع تصادفات رانندگی به جاده و خودرو مربوط نمیشود؛ بلکه نیاز به تغییر در فرهنگ رانندگی داریم.
آخوندزاده ادامه داد: هر فردی که بر اثر حادثهای از دست میدهیم، حداقل پنج نفر از اعضای خانواده تحت تأثیر قرار میگیرند. بنابراین، پیشگیری از تروماها و آسیبها باید با تصویب قوانین در مجلس و همکاری دستگاههای ذیربط کاهش یابد.
در ادامه این مراسم، سید مسعود خاتمی، رئیس قطب علمی ترومای ایران، با اشاره به اینکه تروما شامل طیف وسیعی از آسیبها به نسوج و بافتهای بدن و نیز آسیبهای روحی است، گفت: در کشور ما با حوادث انسانساز و غیرمترقبه زیادی مانند سیل، زلزله و تصادفات جادهای مواجهیم که تصادفات جادهای به طور معناداری در کشور ما زیاد است.
وی افزود: وزارت بهداشت قطبهای علمی و پژوهشی را برای تروما در نظر گرفته، اما تا امروز این موضوع بهطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.
رئیس قطب علمی ترومای ایران اظهار کرد: پیشبینی و پیشگیری از تروما اهمیت زیادی دارد و بسیاری از تروماهای غیرمترقبه قابل پیشگیری یا کاهش هستند. یکی از نقاط ضعف کشور، تروماهای ناشی از تصادفات است. طبق آخرین مطالعات، ۶۰ تا ۷۰ درصد علت بروز تصادفات به فرهنگ رانندگی مربوط میشود؛ بنابراین، برای کاهش آسیبهای ناشی از تصادفات، توجه به فرهنگسازی ضروری است.