شناسهٔ خبر: 69709834 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جهانگیر: ٢٣ و نیم میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی شده است

معاون پیشگیری از وقوع جرم گفت: ٢٣ و نیم میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی شده که این رقم بسیار بالایی است و باید تلاش کنیم تا میزان ورودی پرونده‌ها کاهش یابد.

صاحب‌خبر -

مراسم اختتامیه رویداد کارآفرینی پزشکی قانونی «سرنخ» با حضور عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور و اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه صبح امروز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

جهانگیر بیان کرد: مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود امروز کشور‌ها در سایه تولی علم و فناوری به قدرت می‌رسند تا از وابستگی به کشور‌های دیگر نجات پیدا کنند. تولید و ساخت صرفاً از روی تقلید صورت نخواهد گرفت بلکه باید قله‌های پیشرفت را فتح کرد. بر اساس این نگاه کلیدی رهبری دانشمندان ما تلاش کردند تا بتوانند در حوزه‌های که با تحریم‌های ظالمانه رو به رو هستیم از این منظر خودمان رو به خودکفایی برسانیم تا جامعه از فناوری‌های نوین بهره‌مند شوند.

وی افزود: در زمان پیروزی انقلاب تلاش جوانان کشورمان در خودکفایی آغاز، اما دشمنان تلاش کردند که این پیشرفت‌ها اتفاق نیفتد. با ترور و جنگ و اتفاق‌های دیگر سعی در جلوگیری پیشرفت کشورمان داشتند. تحریم‌ها یک رو آن برای ناکارآمد نشان دادن نظام بود، اما روی دیگر آن باعث شد کشور‌ها بیدار شدند و بر اساس توانایی‌های خود با استکبار جهانی مبارزه کنند؛ لذا نگاه سازمان پزشکی قانونی بسیار افتخار آفرین است و باید دنبال شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم گفت: تغییرات در گذشته به نحوی بود که افراد ضرورتی برای تغییر در خود ایجاد نمی‌کردند. باید تغییرات را شناخت و تهدیدات آن را برطرف کنیم و خودمان را به سطحی برسانیم که جامعه به آن نیاز دارد.

یکی از تغییرات اجتماعی در قالب فضای مجازی است، این تغییرات نیازمندی‌های را ایجاد می‌کند، نکته دوم موضوعات اقتصادی در رابطه با علم و فناوری و سوم توجه به فناوری‌های نوین است.

جهانگیر ادامه داد: ما باید از طریق ایده‌هایی که تبدیل به عمل می‌شود آنها را به فرصت تبدیل کنیم. استفاده از این فرصت‌ها بسیار مهم است. ما باید دائم مراقب باشیم که در اهداف اصلی انحراف ایجاد نشود. هدف اصلی سازمان باید رسیدن به محصولاتی برای کشف سریع‌تر جرایم و جلوگیری از تکرار وقوع آن باشد. افرادی موفق هستند که با راه‌حل‌های کوتاه مدت و هزینه‌های حداقلی به موفقیت برسند.

وی افزود: یکی دیگر از مسائل که باید مورد توجه قرار گیرد این است که زمانی می‌توان در خلق ایده‌ای موفق بود کهمشارکت‌های حداکثری را داشته باشیم. اصل مشارکت‌های حداکثری برای رسیدن به ایده‌های نو بسیار مهم است. ما باید در حوزه‌های علمی از صاحبنظران استفاده کنیم تا زمان رسیدن به ایده‌ها را کاهش دهیم. از آنجایی که علم و تفکر انتهایی ندارد باید بهبود مستمر ابداع و یافته‌ها در دستور کار قرار گیرد.

جهانگیر با اشاره به اینکه میزان جرایم زیاد بوده چرا که آسیب‌ها و حوزه نفوذشان گسترده شده است، گفت: پرونده‌ای تشکیل شده که به زودی اطلاعات بیشتری در این خصوص دریافت خواهید کرد، فردی سعی در فروش سیاه نور برای خودکشی آسان به قصد پولدار شدن در فضای مجازی داشته که فرد دستگیر شده، اما این تهدیدات این چنین در جامعه و فضای مجازی باید توسط خانواده‌ها کنترل شود تا از این طریق از میزان جرایم کاهش یابد و جلوگیری شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم گفت: بسیاری از عوامل دخیل در پرونده‌های کثیر شاکی شناسایی نشده‌اند و راه حل‌های پزشکی قانونی کمک بسیاری در شناسایی زودتر پرونده دارد.

جهانگیر با اشاره به حجم پرونده‌هایی که به دستگاه قضائی ورود پیدا می‌کند گفت: ٢٣ و نیم میلیون پرونده وارد دستگاه قضائی شده است که این رقم بسیار بالایی است و باید تلاش کنیم تا میزان ورودی پرونده‌ها را کم کنیم، با کمک پزشکی قانونی شناسایی‌ها باید سریع‌تر صورت گیرد تا از ایجاد پرونده‌های بیشتر جلوگیری شود.