شناسهٔ خبر: 69709720 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

برگزاری کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت برندینگ مراکز درمانی

صاحب‌خبر -
دبیر علمی همایش تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان گروه‌های هدف این همایش را فوق تخصص اعصاب کودکان، متخصصان کودکان و نوزادان، متخصصین ژنتیک پزشکی، متخصصین اعصاب بالغین و پزشکان عمومی و دانست و گفت: هدف از برگزاری این همایش اطلاع رسانی در مورد صرع کودکان و درمان‌های نوین و تشخیص‌های نوین این بیماری است.

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر مهران بیرقی طوسی اظهار کرد: تشنج اختلالی است که در سلول‌های سیستم عصبی رخ می‌دهد و بار الکتریکی تعداد نسبتا زیادی از سلول‌های مغزی همزمان تغییر می‌کند و دچار یکسری علائم بالینی می‌شود و وقتی که تشنجات بدون عامل برانگیزاننده تکرار می‌گردد، صرع به وجود می‌آید.

به گفته این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، صرع بدون عواملی همچون تب، افت قند، افت کلسیم، خونریزی مغزی و ضربه مغزی است و از دوران جنینی ممکن است صرع شروع شود که قابل تشخیص هم نمی‌باشد و بیشتر علت زمینه‌ای متابولیک دارد و در هر زمانی ممکن است شروع شود.

وی با تاکید بر اینکه صرع بیشر دارای زمینه ژنتیکی است، عنوان کرد: البته علت ژنتیک در بیماری صرع خانوادگی نیست و بیشتر جهش ژنتیک است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه یادآور شد: صرع ممکن است کانونی باشد و شروع تشنجات از قسمتی از مغز باشد و بعد به کل مغز منتشر گردد و تمام مغز را درگیر نماید و این  نوع تشنجات به صورت اختلالات حرکتی و حسی بدن را درگیر می‌کند.

وی افزود: بعضی از تشنجات مغزی هستند در خواب بروز می کنند و این نوع تشنجات بسایر بد هستند و باید کنترل شوند، این تشنجات علائم ظاهری ایجاد نمی‌کنند ولی ممکن است در طول روز بیمار صرع  شاهد پسرفت در گفتار یا افت تحصیلی شدید هستیم.

دبیر علمی همایش تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان  گفت: یکسری از تشنجات پنهان دیگری داریم که با گیجی و یا به صورت خیره شدن  همراه هستند.

دکتر بیرقی طوسی تصریح کرد: اغلب تشنجات قابل درمان و قابل پیشگیری با دارو هستند هر چند که در خیلی از اوقات تشنجات علت صرعی ندارند مثل تب و تشنج که بسیار شایع و قابل درمان است، 70 درصد موارد صرع قابل درمان می‌باشند اما 20 تا 30 درصد مقاوم به درمان های دارویی ضد صرع هستندکه به درمان‌های پیشرفته همچون عمل جراحی نیاز دارند.

وی ادامه داد: درمان‌های نوین بیماری صرع در کودکان همچون جراحی قسمتی از مغز که باعث صرع شده است ، برش دادن بین دو نیمکره، گذاشتن دستگاه‌های امواج در کنار رژیم‌های کتوژنیک است.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان عنوان کرد: محرک‌های غذایی  در بروز بیماری صرع اثبات شده نیستند ولی معمولا فست وفودها و ترشیجات برای اینگونه بیماران توصیه نمی‌شود.

وی در خصوص تشخیص بیماری صرع در کودکان، یادآور شد: آزمایش‌های اولیه جهت بررسی علل تشنج، آزمایش های ساده خونی همچون  قند، کلسیم، شمارش خون هستند و سپس MRI از مغز برای تشخیص بیماری صرع انجام خواهد شد، البته در اقدامات پیشرفته‌تر بررسی‌های متابولیک و ژنتیک نیز انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه 70 درصد صرع‌ها در کودکان دیده می‌شود، خاطرنشان کرد سندروم های صرعی بسیار متفاوت هستند در کودکان سندورم‌های صرعی داریم که در بزرگسالان دیده نمی شوند و از نظر درمان‌ها و طول دروه درمان متفاوت است.

گفتنی است که همایش تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی در روز 24 آبان ماه سال جاری در محل تالار فردوسی مجتمع این سازمان برگزار می‌شود، همچنین در حاشیه این همایش،  کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت برندینگ مراکز درمانی نیز برگزار خواهد شد.

منبع: روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی

کپی لینک لینک کپی شد